Месец февруари е месецът, в който се празнува Св. Валентин – 14.02

  Но през този месец се празнува и един друг празник в Италия . Ние , от Туристическа Агенция “ТЕСКО ГРУП“ , Ви каним на едно уникално събитие в сърцето на Венеция . Нека заедно да посетим един двоен празник –  Карнавалът във Венеция и празникът на любовта Св. Валентин  – две в едно на уникалната цена за ранни записвания от :

222 лв. 4 дни / 3 нощувки в хотел “OMNIA 4*“

с дата на провеждане: 11.02.-15.02.2017г.

 

Програма на пътуването :

 

11.02.2017г.:

 Отпътуване от София, пл. Руски паметник, в 22.00 ч. по маршрут София – Белград – Загреб – Любляна – Новента ди Пиаве.

12.02.2017г.:

  Любляна – Новента ди Пиаве
Кратка спирка за кафе в Любляна – столицата на Словения. Пристигане в Новента ди Пиаве – китно селце, в близост до Сан Дона ди Пиаве. Настаняване в хотел Omnia 4* или Base to Work 4*. В близост до хотелите се намира ресторант Чин Чин, в който любезните домакини ще ви посрещнат с усмивка, добро обслужване и изключително вкусна типична италианска кухня на умерени цени. На пешеходно разстояние е и дизайнерският аутлет McArthur Glen: оформен като търговска улица с цветни магазини и богато декорирани алеи, търговският център е място дори и само за приятна разходка. Свободно време. Нощувка.

13.02.2017г.:

 Верона – Падуа
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Верона и Падуа.
Днес имате прекрасната възможност да се подготвите с емоции и подаръци за Празникът на любовта в „Градът на любовта” – Верона.
Туристическата програма ще Ви потопи назад във времето през ХVI в. чрез шекспировата трагедия „Ромео и Жулиета”, разказваща за любовта на двама млади, чиято смърт накрая довежда до помиряването на техните враждуващи семейства. Не пропускайте снимка със статуята на Жулиета, дамите задължително да се изкачат на балкона от който започва любовната история, а всички останали могат да оставят своето послание на стената на желанията.
Ще Ви покажем още: Арена ди Верона – най-големият оперен театър на открито в Европа; Пиаца дел Синьори; Пиаца дел Ербе: форумът на някогашния римски град, който и днес си остава своеобразното сърце на града, около площада са разположени Търговският дом, градската управа – Ратуша, 83-метровата кула Ламберти, наричана още Кулата с камбаните, както и готическият фонтан на Веронската Мадона; Замъка Кастелвекио, построен от рода Скалиджери, който управлява Верона през Средните векове. Днес замъкът функционира като музей, в който се помещава най-голямата художествена сбирка във Верона.
Пътешествието продължава с Падуа – градът на Сан Антонио, най-старият в Северна Италия и още прочут като седалище на един от най-старите университети в Европа, основан през 1222 г. Ще Ви разходим из средновековните улички, осеяни с магазинчета и кафенета; ще разгледаме Базиликата Св. Антоний – една от най-посещаваните поколнически църкви в света. Има осем купола и островърхи украшения в източен стил, а вътре в нея се съхраняват мощите на самия Сан Антонио. Следва фото пауза пред конната статуя на венецианския генерал Гатамелата, която е изработена от Донатело. В свободното време може да посетите параклиса Скровени, построен като частна капела на сем. Скровени и изрисуван от Джото, а ако имате нужда от почивка, можете да опитате едно еспресо и бисквити в прочутото кафене Педроки или да си подарите приятна разходка в Ботаническата градина.
Краят на вашата обиколка из красивия италиански град е при Прато дела Вале – някога римски театър, а днес парк и площадка, където редовно се организират панаири и забавления. Връщане в хотела. Нощувка.

14.02.2017г.:

  ВЕНЕЦИЯ – СВЕТИ ВАЛЕНТИН – КАРНАВАЛ
  Закуска. Отпътуване за Венеция с корабче от морската гара Пунта Сабионе.
Днес е кулминацията на Вашето приключение: ще отпразнувате Свети Валентин във Венеция в атмосферата на Карнавалните костюми. Ще бъдете част от една световна сцена на улични художници, маскирани артисти и традиционни танцьори.
Днес ще Ви покажем един град на велики умове, таланти, събития, престъпления и открития, победи и поражения.
Вашият парад във Венеция ще започне на площад „Сан Марко”, приличащ на огромна мраморна зала, „най-красивият в света”, както казва Наполеон за него. Тук можете да видите всичко най-важно във Венеция: величествена църква, готика, ренесанс, барок, старото и новото седалище на градската управа, Часовниковата кула, Кампаниле, Базиликата “Сан Марко” – символ на венецианското богатство и могъщество с пищната си архитектура, позлатени византийски мозайки и статуи; Моста на въздишките; Канале Гранде – най-големият воден булевард във Венеция, около който са разположени над 200 представителни дворци на богати венециански фамилии. Над Канале Гранде минават три моста, най-популярен сред които е мостът Риалто; Двореца на Дожите – в миналото седалище на венецианското правителство, а днес музей с богата колекция от платна на известни майстори: Веронезе, Тициан, Тинторето и др.
Свободно време, в което може да се отпуснете в опияняващата атмосфера на току-що отрития КАРНАВАЛ във Венеция и да потърсите скритите съкровища на града отвъд площад Сан Марко. Отпътуване за България.

15.02.1017:

  Връщане в София около обяд.

Ранни записвания до 30.12.2016 г.!
Редовна цена 370,00 лв.
Промоционална цена: 222 лв.

Задължителни такси:
* пътни такси – 15 евро/ 30 лв. (заплащат се в деня на отпътуване)
Крайна цена на пътуването: 252 лв. /осн.пакет + пътни такси/

Крайната цена включва:
* транспорт от и до София с автобус ***
* 2 нощувки със закуски в хотел Omnia 4*или Base to Work 4*
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* туристическо и информационно обслужване
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път

Допълнителни услуги по желание:
* корабче от и до Венеция – 20 евро/40 лв. (включва корабче и такса за влизане във Венеция)
* входни такси за музеите
* екскурзия до Верона и Падуа – 15 евро / 30 лв.
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност – 10 лв, за туристи над 65 год. – 20 лв.
* застраховка отмяна на пътуване

Необходими документи:
* валиден задграничен паспорт или лична карта – копие се представя в офиса на фирмата с последната вноска; визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува зад граница – попълва се по образец.
Първа вноска: 50% от стойността
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване

Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата:
ВЕНЕЦИЯ:
Разходка с лодка по Канале Гранде: 15 евро
* Комбиниран билет за Двореца на дожите, Музея Корер, Археологическия музей и Сансовиновата библиотека във Венеция: 18 евро възрастен, 8 евро младежи до 25 години
* Базиликата Сан Марко: вход свободен
* Музея на Базиликата Сан Марко: вход 4 евро
* Златния олтар в Базиликата Сан Марко: 2 евро
* Съкровищницата в Базиликата Сан Марко: 3 евро
* Камбанарията на Базиликата Сан Марко: 8 евро
ВЕРОНА:
* Арена ди Верона – 10 EUR
* Къщата на Жулиета – 6 EUR

 

Тук можете да разгледате видео материал от ежегодния Карнавал във Венеция .Приятно гледане :

 

  Галерия със снимки от Карнавала във Венеция :

    (26)

Translate »