Кападокия има уникално историческо и културно наследство. Там се намират приказните „комини“ – формирали се преди 13 милиона години впечатляващи природни скални образувания, сякаш обитавани от призраци. В националния парк Гьореме можете да се насладите на изумителните манастири, църкви и къщи, издялани в меките скали преди стотици години. Има над 30 църкви и параклиси с фрески от IX и XI в.

 

 

 

 

 

КАПАДОКИЯ 2016
Дати на отпътуване:
02.09.2016
22.09.2016
07.10.2016
Страна на причудливи земни форми, скални манастири и подземни градове!
Тук се сливат природа и история, реалност и съвремие!
Цена от:480 лв.

 

 

 

 

 

Програма:

Първи ден
Отпътуване от София в 5.00 от стадион В. Левски, от Пловдив в 6.30 от ОМВ до хотел Санкт Петербург. Пътуване по маршрут Капъкуле – Истанбул. Пристигане в Истанбул следобед. Следва пешеходна обиколка с местен лицензиран екскурзовод на български и разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, „Синята джамия”, църквата „Св. София” и двореца „Топкапъ” (отвън). Настаняване в хотела. Свободно време или по желание разглеждане на нощен Истанбул – включва обиколка на забележителностите на Султан Ахмет, разходка по моста Галата и изкачване с лифт до кафенето на Пиер Лоти, от където се открива неповторим нощен изглед към Златния рог (доп. заплащане). За любителите на турската кухня, предлагаме възможност за вечеря с програма в Ориент Хаус или Гар Мюзикхол (срещу доп. заплащане).  Нощувка.
Втори ден
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време или по желание разходка с яхта по Босфора. Предстои ви вълнуващо пътешествие с яхта по Босфора и възможност да се запознаете с историята на красивите сгради и дворци, разположени на азиатския и европейския бряг на Истанбул. След приключване на мини – круиза по Босфора, следва свободно време на Египетския пазар, където ще се потопите сред опияняващия aромат на канела, ким, шафран, мента и други подправки и билки. Пазарът на подправките е мястото, където можете да намерите най-голямото разнообразие от прочутия турски локум и турско кафе. (доп. заплащане). Около обяд отпътуване за Ескишехир – в превод „старият град“, който ще ви грабне с безупречна уреденост, с подредени зелени паркове осеяни с езера, мостове и скулптори по алеите. Следва туристическа програма с разглеждане на старинната част на града, чаршията Одунпазаръ, къщите от 19-ти век  подредени като мъниста по тихите калдъръмените улички, сред романтични малки ресторантчета и множество дюкянчета за сувенири и бижута.  Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Трети ден
Закуска и освобождаване на хотела. Отпътуване за Кападокия и попътно разглеждане на гробницата на митичния цар Милас. за който легендата разказва, че превръщал всичко, което докосне в злато. Посещение на древната столица на фригийското царство – Гордион със запазени крепостни стени, порти и монументални стълбища, царските дворци и мегароните в тях. Продължаване за Кападокия и кратка почивка за фото пауза на второто по големина езеро в Турция „Тузгьол“ – един от най-солените водни басейни в света. Пристигане  и настаняване в хотел. Вечеря. По желание организиране на тематична вечер с ориенталски танци (срещу доп.  заплащане). Нощувка.
Четвърти ден
Закуска. Туристическа програма в Кападокия. Посещение на древния град Каймаклъ, открит през 1938 г., но обявен като туристическа атракция през 1964 г. Спускайки се в дълбините му по близо сто тесни и наклонени тунела, ще се докоснете до уникални древни съоражения – изсечени в скалите църкви и манастири, спални помещения, каменни трапезарии и изумително запазени стенописи. Отпътуване за живописното градче Ючхисар, където е разположена едноименната крепост и най-високата точка в Кападокия.  Наричат това място природен скален замък, съхранил множество тунели и галерии, разположени сред удивителни скални образования. Екскурзионната програма продължава с националния парк Гьореме – център на ранното християнство. Огромният манастирски комплекс в Гьореме впечатлява с изящните си рисунки, съхранили се така ярки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и постоянната температура в помещенията. Посещение на долината на приказните комини Зелве, където оформените под въздействието на вятъра и водата вулканични форми ще ви върнат още веднъж в мистичността, за да оставят у вас незабравими спомени. В традиционното грънчарско ателие, ще се запознаете с техниките на местните занаятии. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Пети ден
За любителите на силните усещания в 05:30 сутринта, преди закуска, по изгрев слънце, предлагаме полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия с продължителност  около 45 – 50 мин. Закуска, освобождаване на хотела и отпътуване за Бурса около 08:00 ч. Попътно разглеждане на град Коня с посещение на гробницата на ислямския философ Мевляна Рум – създател на учението и ордена на въртящите се дервиши, изповядващи любов, толерантност и познание чрез практиката на въртене, изпадайки в подобно на транс състояние. Турът продължава с разглеждане на гроба на всепризнатия и обичан хитрец Настрадин Ходжа в град Акшехир. Следва посещение на чаршията за порцелан в град Кютахия, където ще имате свободно време и възможност да закупите сувенири или продкти на известната марка порцелан Гюрал.  Пристигане в Бурса, късния следобяд. Градът е изпълнен с градини и паркове и често е наричан „Зелената Бурса“. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.
Шести ден
Закуска. Разходка в Бурса – първата столица на Османската империя. Градът се слави с множество термални извори, разположен е на пътя на коприната, в подножието на планината Улуда, в близост до най-известният зимен спортен център в Турция. Следва пешеходна обиколка с посещение на гробницата на основателите на Османската държава Осман и Орхан, павилиона на Ататюрк, парка на културата и др. Свободно време за разходки и шопинг в известния търговски център Зафер плаза. Около обяд отпътуване с ферибот за Истанбул и от там за България. Пристигане в България късно през  нощта.

 

 

 

 

ЦЕНИ:

Дата на отпътуване Възрастен в двойна стая Трети

възрастен

Единична

стая

Дете

0-11.99 г.

02.09.2016 480 лв. 470 лв. 710 лв. 340 лв.
22.09.2016 495 лв. 480 лв. 710 лв. 340 лв.
07.10.2016 495 лв. 480 лв. 710 лв. 340 лв.

 

 

 

 

ГРАФИК НА ОТПЪТУВАНЕ:

София 05:00 ч.

от Стадион „В. Левски“

В. Търново 04:30 ч. пред хотел Етър
Пазарджик 05:45 ч. от Шел Пазарджик на магистрала Тракия Габрово 05:30 ч. от паркинга зад Дома на сатирата
Пловдив 07:00 ч. ОМВ до хотел Санкт Петербург Казанлък 07:00 ч. ОМВ до ДАП

 

 

 

 

 

 

Цената включва:
•    Транспорт с лицензиран автобус по описания маршрут
•    Фериботни такси и магистрални
•    1 нощувка със закуска в Истанбул в хотел 3*
•    1 нощувка със закуска и вечеря в Ескишехир в хотел 3*
•    2 нощувки със закуска и вечеря в Кападокия в хотел 3*
•    1 нощувка със закуска в Бурса в хотел 3*
•    Екскурзоводско обслужване в Истанбул, Ескишехир,  Кападокия и Бурса от местен лицензиран екскурзовод на български език, който ще пътува с групата
•    Пешеходна обиколка на историческия център на Истанбул с екскурзовод на български език
•    Туристическа програма в Ескишехир с екскурзовод на български език
•    Туристическа програма в Кападокия с екскурзовод на български език
•    Туристическа програма в Бурса с екскурзовод на български език
•    Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 години
•    Представител на ТА

 

 

 

 

 

Цената не включва:
•    Входните такси за музеите:
1.    Музея на Анадолските цивилизации – 20 турски лири
2.    Крепостта Ючхисар – 6 турски лири
3.    Национален парк Гьореме – 30 турски лири
4.    Долината Зелве – 10 турски лири
5.    Древния град Каймаклъ – 30 турски лири
6.    Гробницата на Мевляна, Коня – вход 3 турски лири (по желание може да се доплати за слушалки – 3 турски лири)
•    Посещение на атракционно заведение в Кападокия – 20 евро
•    Полет с балон над Кападокия – 120 евро
•    Допълнителните екскурзии в Истанбул
•    Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години – доплащане 10 лв.
•    Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години – доплащане 20 лв.
•    Застраховка – Отмяна на пътуване – от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“, гр. София, бул. „Княз Ал. Дондуков“ № 59, ЕИК 040638060, тел. 08 930 23 55
•    Доплащане при записани по-малко от 20 човека за тръгване от: В. Търново – 25 лв. на човек; от Габрово – 20 лв. на човек; от Казанлък – 15 лв. на човек, от Ст. Загора – 15 лв.
•    Разходи от личен характер и бакшиши

 

 

24

Translate »