Първото, което трябва да посетите, е средновековната крепост, разположена на хълма в града. Укрепленията на Кавала са много добре запазени, и се виждат чудесно от крайбрежната ивица. Може да посетите и къщата на Мехмет Али (основател на династията, която управлява Египет до 1952 г., роден в Кавала), която е превърната в музей. В града се организира и един от най-големите етнически фестивали – международния фестивал Космополис.
В центъра на града все още се използват няколко неокласически сгради, особено елегантна е сградата на кметството.
Кавала е известен и с чудесните си плажове с кристално чиста вода.

 

 

 

 

Кавала ◊ Керамоти ◊ Филипи
Дати: 08.10.2016 , 05.11.2016
2 дни, 1 нощувки
Цена от 125 лв.

 

 

 

 

Програма:

1 ден: Пловдив – Кавала – Керамоти

Tръгване от Пловдив в 5:00ч. от София в 07:00ч. по маршрут – Кавала – Керамоти. Пристигане около обяд. Туристическа програма в Кавала – “Синият диамант на Гърция”. Градът е създаден през VІІІ-VІІ в. пр.Хр. и първоначално е наречен – Неаполис. По-късно е прекръстен на Христуполи (град на Христос) в чест на Апостол Павел. За него легендата разказва, че покръстил първата християнка – Лада, в местността Филипи, на 17 км. северозападно от града. Днес там могат да се видят останки от старо римско селище. Разглеждане на Крепостните стени в стария град, византийските руини, църквата Панагия и акведуктът Камарес.
Отпътуване за Керамоти. Настаняване в хотел. Свободно време за плаж на един от най-красивите заливи. Нощувка.

2 ден: Керамоти – Филипи – Пловдив

Закуска. Отпътуване за Филипи и фотопауза в античния град, в който Апостол Павел и трима негови спътници проповядвят Евангелието на лидийците – първият народ в Европа, приел християнството. Тук през 49 г. от н. е. е построена първата християнска църква в Европа. По желание (срещу допълнително заплащане) посещение на „Храмът на Лидия” – първата жена, покръстена от Апостол Павел.
Отпътуване за България.

 

 

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
* Транспорт с лицензиран автобус
* 1 нощувки със закускa в хотел 3*
* Туристическа програма в Кавала и Филипи
* Посещение на „Храмът на Лидия“
* Mедицинска застраховка

 

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
* Входните такси на посещаваните обекти
* Лични разходи

 

 

64

Translate »