Бавното вкусване на живота е истинската страст на Португалците, като повечето от най-добрите й качества са изключително обикновени по рода си – традиционни национални празници, чиста храна, потопена в зехтин, музика, докосваща най-тънките струни на сърцето, спомняща миналите времена на любов и слава, и пазари, преливащи от риба, цветя и цветя.

 

 

 

 

 

 

Испания и Португалия -обиколна екскурзия
Мадрид – Саламанка – Порто – Брага – Гимараеш – долината на река Доро – Фатима – Баталя – Обидош- Лисабон –Евора – Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока – Синтра
8 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски / 3 вечери
Дати на тръгване:
21.04.2016г. ; 25.08.2016
Цена:1468 лв

 

 

 

 

 

 

Програма:
1-ви ден    София – Мадрид
Сборно време на Аерогара София, терминал 2 в 05.00ч. Отпътуване за Испания в 07.00ч сутринта. Пристигане на летището в Мадрид в 09.45ч. Туристическа обиколка на Мадрид с екскурзовод на български език. Свободно време в центъра на Мадрид. Настаняване в хотел. Нощувка.
2-ри ден    Саламанка – Порто
Закуска. Отпътуване с автобус за Португалия. Попътно посещение на Саламанка /UNESCO/. Разглеждане на Плаца Майор, разходка по тесните улици на стария град, посещение на Катедралата. Свободно време за обяд. Настаняване в хотел в района на Порто. Вечеря.
3-ти ден    Порто
Закуска. В 09.00 ч започва полудневна туристическа програма във вторият по големина град в Португалия, разположен на двата бряга на река Доро: историческия център – Стария град /UNESCO/. Посещение на катедралата, построена през 12 век, двореца Болса и моста Дон Луиш І, най – атрактивния от 6-те моста на река Доро, построен по проект на създателят на Айфеловата кула Густав Айфел. Посещение на винарска изба и дегустация на световно известния Портвайн. Свободно време в стария квартал Рибейра. По желание разходка с корабче по река Доро. По време на круиза ще се насладите на впечатляващата гледка към стария квартал Рибейра и шестте моста над река Доро, свързващи Порто с Вила Нова де Гаия – Дон Луиш I, Дона Мария Пия, Сао Жоао, Арабида, Фрейшо и Инфанте. След това ще се отправите към устието на реката и живописното рибарско градче Афурада. Връщане в хотела в късния следобяд. Вечеря. Нощувка.
4-ти ден    Брага – Гимарайш – долината на   река Доро
Закуска. Свободен ден. По желание екскурзия до Брага, Гимарайш и долината на река Доро. Отпътуване в 09.00ч. Първо ще разгледаме средновековна Брага – често наричана „религиозната столица” на Португалия, заради големия брой църкви и катедрали. Градът е основан през 300 г пр.н.е от Келтите, бил е административен център при Римската Империя и епископски център през Средновековието. Разглеждане на историческия център: Катедралата в различни архитектурни стилове от 12в UNESCO, Епископския дворец, Праса де Република, сградата на Общината и др. Отпътуване за бароковата базилика Бон Жезус де Монте, намираща се на върха на хълм, недалеч от Брага. До светилището се стига по впечатляващо двойно бароково стълбище – „Виа Сакра” с денивелация от 116м. Площадките на Виа Сакра впечатляват с интересни градини, малки параклиси, скулптури, и алегорични фонтани. Първият фонтан символизира раните на Христос, следващите пет сетивата, и последните три добродетелите. Отпътуване за първата Португалска столица – Гимарайш. Тук е мястото, където Алфонсо Енрикеш се провъзгласява за крал на Португалия през 1139г. Градът е популярен с добре запазения си ранно – средновековен исторически център UNESCO и малки улички, които подканят да се разходите по тях. Разглеждане на замъка Сао Мигел от 10в, истарическия център и двореца на дуковете на Браганса от 15в. Отпътуване за долината на река Доро UNESCO. По бреговете на реката терасовидно са разположени лозовите масиви, от които се произвежда прочутото вино Порто /Портвайн/. Ще разгледаме типичните градчета Амаранте и Вила Реал, ще посетим центъра на региона – Регуа и ще дегустираме вино в известна винарна в Пиняо. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5-ти ден     Фатима – Назаре – Баталя – Обидош – Лисабон
Закуска. Отпътуване към Лисабон по маршрут Фатима – Баталя – Назаре – Обидош – Лисабон. Посещение на Фатима – третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници, посещение на манастира от 14в. в Баталя /UNESCO/, разглеждане и свободно време за обяд в Назаре – най-живописното рибарско градче в Португалия и Обидош – малко, живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески датиращи от 7 в от н.е., разглеждане на замъка в Обидош. Настаняване в хотел в Лисабон. Нощувка.
6-ти ден     Лисабон
Закуска. В 09.00 ч започва полудневна туристическа обиколка на Лисабон с разглеждане на: булевард Либердаде, площад Росио, най-стария квартал на Лисабон – Алфама и средновековния замък Сао Жорж, площад Праса де Комерсио, кулата Белейм, паметника на Откривателите, манастира Жеронимош, Музея на каляските. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града Нощувка. Връщане в хотела. Нощувка.
7-ми ден          Евора
Закуска. Свободен ден. По желание екскурзия до Евора. Евора UNESCO е един от най-античните градове в Португалия с над 2000-годишна история и е отличен пример за архитектурата на португалския златен век. Градът е истински музей на открито с огромен брой добре запазени забележителности, които напомнят за мавърското, испанското, античното и средновековно минало през вековете. От периода на влияние на Римската империя са съхранени акведукта „Агуа де Прата” и римският императорски храм, който е най-запазеният подобен паметник на територията на страната. Храмът е издигнат в чест на богинята на лова Диана, като днес от него могат да се видят впечатляващите 14 коринтски колони, както и част от антаблемана. Интерес представляват и готическата катедрала, централния площад Праса до Жиралдо, крепостните стени и още над 500 ренесансови сгради. Връщане в хотела. Нощувка.
8-ми ден    Синтра – Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока –
Закуска. Свободен ден. По желание екскурзия Синтра – Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока –Отпътуване в 09.00ч. Посещение на историческия център и Паласио Насионал – двореца е бил официална резиденция на кралското семейство до началото на 20в. Свободно време и възможност за посещение на величествения замък Пена, построен през 19в. на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски. Отпътуване за Кинта де Регалейра UNESCO – загадъчен романтичен замък с отлично поддържан парк с езера, пещери, извори, фонтани. Една от най-големите атракции е обърнатата кула, която е вкопана на дълбочина 27м под земята, а по спираловидно стълбище се слиза до най-ниското. Мистичната кула се свързва с алхимични и масонски ритуали. Посещение на Кабо да Рока – най – западната континентална точка на Европа, Кашкаиш – древно рибарско селце, превърнало се през 19 в. в предградие предпочитано от аристократите, и до днес там могат да се видят едни от най-скъпите и красиви резиденции в Португалия, разглеждане на яхтеното пристанище /панорамно от автобуса/, казино Ещорил и неговите градини /панорамно от автобуса/. Връщане в Лисабон. Трансфер до летището в 22.00ч. Отпътуване за България в 00.10ч. Пристигане на аерогара София в 06.00ч.

 

 

 

 

 

 

ЦЕНИ:

 

Дата

Турист в стая с две легла Турист в единична стая Турист на допълнително  легло Дете до 12 год
21.04.2016г

25.08.2016г

1468 лв 1768 лв 1388 лв 998 лв

 

 

 

 

 

Цената включва:
•    Самолетен билет София – Мадрид – Лисабон – София
•    Летищни такси /113 евро към 01.11.2015г/
•    1 нощувка със закуска в хотел 3* в  Мадрид
•    3 нощувки със закуска в хотел в района на Порто 3*/4*
•    3 нощувки със закуска в хотел в центъра на Лисабон
•    3 вечери в  хотел в района на Порто 3*/4*
•    Полудневна туристическа обиколка на Лисабон
•    Полудневна туристическа обиколка на Порто
•    Полудневна туристическа обиколка на Мадрид
•    Разглеждане на Саламанка /Испания/
•    Екскурзия Фатима, Баталя, Обидош
•    Водач/ Екскурзовод от агенцията по време на престоя в Португалия
•    Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 5 000 EUR

 

 

 

 

 

Цената не включва:
•    Допълнителни екскурзии на място
•    Обяди
•    Входните такси за посещаваните обекти – от 3 до 18 EUR всеки
•    Застраховка „Отказ от пътуване” – около 38 лв /за туристи над 60 год има увеличение/
•    Разходите от личен характер
•    Всичко неупоменато в „цената включва“

 

 

 

 

 

 

 

Допълнителни екскурзии, невключени в пакетната цена:
•    традиционна Фадо вечер /без вечеря/ при минимум 15 човека – около 45 EUR / организира се на място от представителя на агенцията/
•    еднодневна екскурзия до Брага, Гимарайш и долината на р. Доро – 45 EUR
•    еднодневна екскурзия до Синтра – Кашкаиш – Кабо да Рока – 38 EUR
•    полудневна екскурзия до Евора – 38 EUR

 

 

 

 

 

Детайли на полета:
FB  SOF – MAD   06:45 09:20
FB  LIS – SOF    23:50 06:00+1

 

 

 

13

Translate »