Индия ще ви зашемети с големината, блясъка и разнообразието си – но ако ви доставя удоволствие да дълбаете в заплетените космологии и да тръпнете от пренасищане на сетивата, то тогава това място е едно то най-сложните и заслужаващи усилията драми, разгърнати на земята, и вие скоро ще развиете трайна страст към него.
Всичко в тази страна е напредсказуемо; единственото, което може да се очаква е неочакваното, което се появява в различни форми и винаги се настанява точно до вас. Индия е като лакмус тест за много пътуващи – някои са щастливи да си тръгнат, други, остават завинаги

 

 

 

 

 

Индия – Златният триъгълник
Джайпур – Агра – Делхи
04.11.2016 – 11.11.2016
Цена: 1025 EUR на човек настанен в двойна стая

 

 

 

 

 

 ПРОГРАМА

04.11.2016 София – Доха

Среща на летище София за полет към Доха в 19:40 часа. Кацане в Доха в 01:15 часа.

05.11.2016 Доха – Делхи – Джайпур

Полет от Доха за Делхи в 02:50 часа. Кацане в Делхи в 08:45 часа местно време.

Посрещане от фирмата-партньов в Индия с венец от свежи цветя. Отпътуване към Джайпур. Пристигане в хотела и настаняване.

Вечеря и нощувка в хотела.

06.11.2016 Джайпур

След закуска обиколка на Джайпур с разглеждане на следните заблежителности:

Посещение на Амбър Форт, до където ще стигнете на гърба на слон или с джипове. Амбър Форт е ярък пример на традиционна архитектура. Макар и с леко груба фасада на външен вид, Амбър Форт впечатлява многобройните си посетители с изключително хармонична и спокойна интериорна украса. Цялата крепост е забележителна с иникалното си съчетание между два архитектурни стила, които съжителстват отлично и в интериорната украса.

Хава Махал (Двореца на Ветровете): Хава Махал е впечатляващ със своята архитектура, изградена от множество малки бастиони, стриктно подредени и аранжирани и изграждащи пищната но хармонична фасада на Дворецът на ветровете. Предполага се, че Хава Махал е предназначен за „женски дворец”.
Навярно е построена за улесняване на жените на кралското семейство – за да могат те да наблюдават от своите стаи ежедневието и шествията на града. Дворецът на ветровете е построен във време, когато владетелските жени са били изцяло скрити от очите на света, а техните майки се радвали на особена почит и закрила от околния свят.

Градския дворец на махараджата на Джайпур с множество дворове, градини и сгради. Днес, наследниците на махараджата живеят в част от него, а другата е превърната в музей с богати колекции от текстил, оръжия, картини, килимии и др

Джантар Мантар – Това е една от петте обсерватории, създадени от  раджпутския махараджа  Савай Джай Сингх II, построена между 1727 и 1734 год.г. Тук няма модерни уреди за измервания, но има 14 каменни постройки, които доста точно са измервали времето, движението на планетите, правили са метеорологични прогнози. Всички постройки са построени на определено място една спрямо друга и спрямо посоките на света

Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

07.11.2016 Джайпур – Агра  250 км/5-6 часа

След Закуска отпътуване към Агра. По пътя посещение на Фатехпур Сикри.

Древната столица Фатехпур Сикри, сега е пустинен град пълен с архитектурни чудеса.

Фатехпур Сикри е изграден между 1571 и 1585 година от великия император Акбар. В буквален превод Fatehpur Sikri означава Град на победата. Той е бил столица на империята само за около 10 години, но построеното през 16 век остава и до днес като един от културните паметници на Индия, който от 1986 година е включен в Списъка на ЮНЕСКО със световното културно наследство. Комплексът е красиво съчетание на индийски храмове, паметници, построени в унифициран архитектурен стил.

Пристигане в Агра и настаняване в хотела.

Вечеря и нощувка.

08.11.2016 Агра

След закуска обиколка на забележителностите в Агра.

Тадж Махал е построен приблизително между 1630-1652 г. по поръчка от императора Шах Джахан („Повелителят на света“), в памет на неговата съпруга Мумтаз Махал, която почива по време на раждане. Съкрушеният от мъка император обявява двугодишен траур в страната и скоро решава да построи в тогавашната столица Агра на мястото на гроба на Мумтаз мавзолей, който да символизира приказната красота на любимата съпруга. По-късно там е погребан и самият Шах Джахан. Вътре в мавзолея са разположени две гробници – на шаха и на неговата съпруга.

Индийският град Агра е средновековната столица на могулски Хиндустан, която днес е особено интересна и атрактивна дестинация най-вече заради невероятната едноименна крепост Агра (Agra Fort). Тя се намира на около 2, 5 километра северозападно от неповторимия шедьовър Тадж Махал. Крепостта Агра се счита за най-важното укрепление на територията на Индия, като днес тя е включена в списъка със Световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Връщане в хотела.

Вечеря и нощувка.

09.11.2016 Агра – Делхи 200 км/5-6 часа

След закуска отпътуване към Делхи

Пристигане в Делхи и настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

10.11.2016 Делхи

След закуска посещение на забележителности в Делхи

Радж Гат – Мемориала на махатма Ганди.

Ред Форт – Минаване покрай Ред Форт и фото стоп

Джама Масджит – Архитектурното чудо е разположено на висока платформа близо до една от най-известните улици в старо Делхи, Чанди Чоук и на около 500м от крепостта Ред Форт( Лал Кила).

Стария Пазар на Делхи – Това е най-стария пазар в Делхи, създаден през 17век от Шах Джахан. Обиколка с рикши на пазара

Кутуб Минар – Това е най-високата кула, не само в Делхи, но и в цяла Индия. Размерите са впечатляващи: височина 72.5 метра, диаметърър в основата е 14.32 метра като към върха се стеснява до 2.75 метра

Храма Лотус – Бахайският молитвен дом в Индия, известен като Лотос Темпъл е последната от седемте сгради, издигнати в различни части на света, всяка една със свой отличаващ облик. Всяка една привличаща народи от всички религии и раси да се поклонят пред Създателяна на Вселената и да изразят обичта си към Бог.

Гробницата на Хумаюн – Това е мавзолей на моголският султан Хумаюн. Той е бил построен по заповед на неговата вдовица Хамида Бана Бегум.Гробницата на Хумаюн е подобна на Тадж Махал, но е по-малко известна сред туристите. Тя е започната през 1562 г., а строителството ѝ е продължило 8 години.

Бангла Сахиб – Сикхски храм в Делхи, свързан с осмия Сикхски Гуру – ХарКришнан

Парламента и Индия Гейт – Минаване покрай Парламента и Индия Гейт

Връщане в хотела.

Вечеря и нощувка.

11.11.2016 Делхи – Доха – София

Закуска. Трансфер до летището в Делхи за полет към Доха в 10:55 часа. Кацане в Доха в 12:45 часа. Полет за София в 14:30 часа. Кацане в София в 18:35 местно време.

 

 

 

 

 

 

 

 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

Настаняване Цена на човек
Цена на човек в двойна стая в хотели 4* 1025 EUR
Цена за човек в Единична стая 1219 EUR

ЦЕНИТЕ СА В ЕВРО ЗА ПАКЕТ ОТ 6 НОЩУВКИ

Плащането се извършва в лева по курс 1.95583 BGN за 1 EUR

 

 

 
Цената включва

Самолетен билет София – Доха- Делхи – Доха – София
6 нощувки в подбрани хотели 4*
6 закуски и 6 вечери
1 бутилка вода всеки ден
Трансфери, екскурзии описани в програмата с климатизиран бус
Разходка с рикши на пазара в Делхи
Местен екскурзовод по време на посещенията на забележителности
Застраховка с покритие 10 000 евро за лица до 70 години. (За лица над 70 години се изисква доплащане от 20 лева)
Водач по време на цялото пътуване

 

 

 

 

 

 

Цената не включва

Виза за Индия на стойност 105 лева (заплаща се в брой в посолството при провеждане на интервю)
Напитки и хранения, които не са обявени в програмата
Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (около 30 евро)
Разходи от личен характер

 

 

 

 

 

Хотели

Град

 

Хотел

 

Джайпур Golden Tulip Hotel  или подобен
Агра Howard Plaza The Fern или подобен
Делхи Golden Tulip Hotel или подобен

 

 

 

 

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ИЗДАВАНЕ НА ВИЗА

Паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия.
Две цветни снимки на хартиен носител с големина 5х5 см.
Такса за виза на стойност 105 лева
Разпечатано и попълнено копие на формуляра за виза, който е подаден онлайн

 

 

 

 

 

 

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ

1  QR 226 S 04NOV  СОФИЯ ДОХА           1940 0115+1

2  QR 570 S 05NOV  ДОХА ДЕЛХИ            0250 0845

3  QR 571 T 11NOV  ДЕЛХИ ДОХА            1055 1245

4  QR 225 T 11NOV  ДОХА СОФИЯ            1430 1835

 

 

33

Translate »