Израел е съвременна държава в Близкия изток, югоизточната част на Средиземно море. Израел е република с парламентарна демокрация и със засилени функции на министър-председателя, който се избира пряко от народа. Тя е единствената еврейска държава в света.
Туризмът е много добре развит отрасъл с добра инфраструктура. Годишно страната се посещава от 1,5 милиона туристи и има приходи от близо 2 милиарда щатски долара

 

 

 

 

 

ИЗРАЕЛ 2016 – древност и съвремие
6 дни / 5 нощувки / 5 закуски / 5 вечери
Дати:Ноември – 25.11.2016г
Цена:1448 лв.

 

 

 

 

Акценти на програмата:

    Йерусалим (Божи гроб, Сион, Гетсимания, Стената на плача)
    Витлеем (църквата Рождество Христово)
    Йерихон (най-древният град в света)
    Каср ал Яхуд (място на Кръщението Христово)
    Мъртво море (време за плаж и релакс)
    Кумран (историята на Кумранските ръкописи)
    Назарет (църквата Благовещение)
    Тиберия (перлата на Галилейското езеро)
    Капернаум (родно място на апостоли) и Табха (чудото с хляба и рибите)
    Планината на блаженствата (панорамана гледка към Галилейското езеро)
    Голанските възвишения (красиви природа и гледки)
    Кана Галилейска (първото чудо на Христос)
    Мегидо (Армагедон)
    Акра (епохата на кръстоносците)
    Хайфа (Бахайските градини)
    Кесария Маритима (следи от Римската епоха, акведукта)
    Лод (църквата св. Георги с гроба на светеца)
    Тел Авив и Яфо (древност и съвремие в едно)

 

 

 

 
 
ПРОГРАМА:
1 ден – София – Тел Авив (летище Бен Гурион) – Йерусалим – Витлеем
Пристигане на летище Бен Гурион – 15.10 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Отпътуване за Йерусалим и Витлеем. Панорамна гледка от Маслинения хълм към столицата Йерусалим: разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос – Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид – вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Вечеря и нощувка във Витлеем.
2 ден  Витлеем – Йерусалим
Закуска. Туристическа програма в Йерусалим – съгласно конституцията на държавата Израел, нейна единна и неделима столица. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) –  това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието – Голгота; храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) – гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на Новия град на Йерусалим: парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата на Израел, Музея на Израел (отвън). Вечеря и нощувка във Витлеем.
3 ден – Йерихон – Каср ал Яхуд – Мъртво море – Кумран – Тиберия
Закуска. Отпътуване за Йерихон – най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на изкушенията – намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи.  Посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Иисус Христос на река Йордан. Заминаване за Мъртво море – най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане в най-соленото море. Посещение на Кумран – известен с откритите там най-древни ръкописи, на иврит, на Стария Завет. Заминаване за град Тиберия. Вечеря и нощувка.
4 Ден – Капернаум – Табха – Планината на Блаженствата – Назарет – Кана
Закуска. Заминаване за Капернаум – споменава се в Новия Завет, като център на  дейността на Христос в Галилея: посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на св. ап. Петър. Преминаване към Табха, мястото на „Чудото с умножаването на рибите и хляба“, посещение на църквата на умножаването с подова мозайка от четвърти век. Отпътуване към планината на Блаженствата, мястото, където Иисус е казал прочутата си проповед. Гледка към голанските възвишения. Отпътуване за град Назарет, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен и където Христос е живял по-голяма част от Своя живот: посещение на църквата „Благовещение“ и работилницата на Свети Йосиф. Посещение на Кана Галилейска – там Христос извършва своето първото чудо превръщайки водата във винo. Вечеря и нощувка в Тиберия.
5 ден Мегидо – Акра – Хайфа – Кесария
Закуска. Продължаване към Мегидон. Св. Иоан Богослов в своята книга „Откровение“ споменава тази долина като Армагедон – мястото на последната битка между Доброто и Злото. Посещение на археологическите разкопки в Мегидон, включително добре запазената водоснабдителна система на древния град. Заминаване за Акрa, една от последните военни бази, и столица на кръстоносците за повече от един век. Посещение на цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, древният град и пристанището. Разглеждане на красивия пристанищен град Хайфа, сгушен на брега на Средиземно море – панорамна гледка към Бахайските градини и залива на Хайфа. Отпътуване на юг по протежението на крайбрежните равнини до Кесария, столица на Юдея по времето на римляните: разглеждане на акведукта. Вечеря и нощувка в Нетания или района на Тел Авив.
6 ден Лод – Тел Авив – Яфо
Закуска. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове: посещение на района старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за България в 18:30 ч. Пристигане на летище София около 21:30 ч.

 

 

 

 

ЦЕНИ:

Дати: На човек  в двойна стая Самостоятелна

стая

Трети възрастен

в стая

Дете до 11 г с двама възрастни в стая
25.11.2016 1448 лв. 1833 лв. 1418 лв. 1348 лв.

 

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
•    самолетен билет София-Тел Авив-София с редовен полет на авиокомпания Ел Ал с включен багаж
•    летищни такси (295 лв. към 08.04.2016г.)
•    5 нощувки със закуски и вечери:
o    2 във Витлеем    -(хотел Shepherd Bethlehem 3* http://www.shepherdbethlehem.com/ или подобен)
o    2 в Тиберия   – (хотел Dona Gracia 3* http://donagracia.com/ или подобен)
o    1 в Нетаня /Тел Авив  – (хотел Margoa 3*  http://www.hotelmargoa.co.il/ или подобен)
•    екскурзовод на български език по целия маршрут
•    луксозен автобус с безплатен WIFI
•    саунд система със слушалки по време на туровете
•    всички трансфери по програмата
•    всички екскурзии по програмата
•    входни такси за обектите по програмата
•    сертфикат за хаджийство
•    водач на групата от България
•    медицинска застраховка асистънс

 

 

 

 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•    бакшиши – 5 долара на турист на ден (заплащат се в Израел)
•    застраховка „Отмяна на пътуване“ (информация за нея –  в офиса ни)

 

 

 

 
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
•    копие от международен паспорт
•    депозит 50%
•    доплащане – 1 месец преди датата на заминаване
•    цената на екскурзията до Израел е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.75 лв.

 

 

 

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
•    международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
•    за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
•    Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Израел

 

13

Translate »