Националният парк Плитвички езера е най-популярната туристическа атракция на Хърватска. Той е включен в списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство през 1979 г. Разположен е по средата между Загреб и Задар. Езерата определено са забележителност, която трябва да видите
Красотата на националния парк се крие в неговите 16 езера, които са свързани чрез водопади и са разположени в гъсти гори, където можете да видите елени, мечки, вълци и някои редки птици. Националният парк покрива територия от около 300 кв.км. Езерата се намират на площ около 8 км.

 

 

 

 

Загреб, замъка Предяма и пещерата Постойна, Любляна, Плитвичките езера
Дати: 29.04.2016 , 21.05.2016 , 03.09.2016    
4 дни, 3 нощувки
Цена от 335 лв.

 

 

 

Програма:
1 ден: София – Загреб

Отпътуване от Пловдив в 05:00 ч. София в 07:00ч. по маршрут Белград – Загреб.
Пристигане в Загреб. Настаняване в хотел. Свободно време.
Нощувка.

2 ден: Загреб – Постойна яма – Любляна

Закуска. Oтпътуване към замъка Предяма и пещерата Постойна, която е карстова пещерна система с дължина 20 570 метра и дълбочина 115 метра, намираща се на около 10 километра край словенския град Постойна. Тя е най-дългата пещерна система в страната и една от най-значимите й туристически дестинации. Предлага най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5.3 километра. Пещерата е хилядолетно дело на река Пивка. В Постойна живее Ендемитът пещерен протей (или още човешка рибка), който е най-голямото пещерно земноводно в света.
Отпътуване за Любляна. Туристическа програма. Любляна е столицата на Словения – един град с душа. За да го почувстваш, достатъчно е да се разходиш в стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, да откриеш къщите в стил Сецесион и шедьоврите наизвестния архитект Плечник. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръцкият герой Язон. Пешеходна обиколка в старата част на града. Връщане в хотела.
Нощувка.

3 ден: Загреб – Плитвички езера

Закуска. Отпътуване към Плитвичките езера – тюркоазените очи на Хърватска. Туристическа разходка (около 3-4 часа) най-познатия и известен национален парк на Хърватска, включен в списъка на ЮНЕСКО. Националният парк представлява 16 свързани чрез 56 водопада езера, които са се образували между планинските масиви: „Мала Капела“ и „Плесевица“ в района на Лика при наслагването на седименти, гъсти букови и елови гори. Системата условно се разделя на:Горни езера и Долни езера. Най-високо над морското равнище е „Прошанското езеро“ (639 метра), а най-ниско е „Новаковица брод“ (503 метра).
Горните езера са свързани с множество красиви водопади. Долните езера са заобиколени само от храсти и лежат върху варовити скали. Свободно време. По желание възможност за организиране на Хърватска вечер с вечеря и фолклорна програма. Нощувка.

4 ден: Загреб – България.

Закуска. Туристическа програма в бароков Загреб – централния площад “Бан Йосип Йелачич”, стария Градец с църквата “Св. Марко”, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Отпътуване за България.

 

ЦЕНА от335 лв.
БОНУС: Туристическа обиколка на Загреб, Любляна
БОНУС: Посещение на Постойна Яма
(без включена входна такса)
БОНУС: Посещение на замъка Предяма
(без включена входна такса)

 

 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
* 3 нощувки със закуски в хотел
* Медицинска застраховка
* Екскурзоводско обслужване
* Транспорт с автобус

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
*доплащане за вечеря в хотела – 12 € * Входните такси за допълнителните мероприятия
* входна такса за замъка Предяма – 12 € ( студенти и ученици от 16-25 г. – 9 €; деца до 15 г. – 7 €)
* входни такси за пещерата Постойна – 23 € ( студенти и ученици от 16-25 г. – 19 €; деца до 15 г. – 14 €)
*комбиниран билет – Пещерата+замъка – 30 € ( студенти и ученици от 16-25 г. – 25 €; деца до 15 г. -19 €)
* екскурзия до национален парк „Плитвички езера“ – 25 € (билет + екскурзовод + транспорт) ( студенти – 21 €; деца 7-18г. -17 €)
* доплащне за настаняване в единична стая – 90 лв.

 

 

 

32

Translate »