Мексико (Ciudad de México) е рай за туристите, натъпкан с множество противоположни идентичности: пустинни пейзажи, снежни вулканични върхове, древни руини, гъмжащи индустриални градове, затворени във времето колониални градчета, бляскави курорти, пусти плажове и единствени по рода си и богатството си флора и фауна. Смесицата от модерно и традиционно, клиширано и сюрреално, е ключът към очарованието на Мексико без значение дали страстта ви е да изпивате на един дъх коктейли Маргарита, да слушате оглушителните писъци на маймуните, да сърфирате по Мексиканските брегове, да се катерите по руините на крепостта на Маите или просто да разширите колекцията си от скелети, разхождащи се на празника на ”Денят на мъртвите скелети”, честван от мексиканците на 1 ноември.

 

 

 

 

 

 

 

ЕКСКУРЗИЯ  МАГИЯТА  НА МЕКСИКО

Маршрут: Мексико Сити, Теотихуакан, Пуебла, Веракруз, Вилаермоса, Ла Вента, Паленке, Яшчилан, Мисол Ха, Кампече, Укшмал,Мерида, Чичен Ица, Ик Кил, почивка в Канкун или Ривиера Майа
8 дни / 7 нощувки
Дати на провеждане: 13.01.2017 г. 10.02.2017 г. 25.02.2017 г. 10.03.2017 г. 07.04.2017 г. 28.04.2017 г.
цена от: 2538 лв.

 

Магията на Мексико ще Ви даде възможност да се докоснете до древните култури от предколумбовата епоха, да се полюбувате на уникалната флора и фауна на няколко мексикански щата и да се насладите на уютните колониални градове Веракрус, Пуебла, Кампече и Мерида.

 

 

 

ПРОГРАМА  НА   ПЪТУВАНЕТО :

1-ви ден : Мексико Сити
Пристигане в Мексико Сити. Посрещане на летището, трансфер и настаняване в хотел Fiesta Americana Reforma 5*. Нощувка.

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ ХОТЕЛА:

2-ри ден: Мексико Сити – Антропологическият музей – Теотихуакан
Закуска. Обзорна екскурзия на Мексико Сити: историческия център (ЮНЕСКО): площад „Сокало“, в близост до който се намират руините на древен ритуален център на ацтеките, и където се е издигала главната пирамида Темпло Майор, като сега е архиологически обект, в който се извършват разкопки, до които има и музей; разглеждане на главната католическа катедрала на Мексико и посещение на Прези-дентския дворец с фреските на Диего Ривера, пресъздал историята на страната си (*Националният дворец не винаги е отворен за посещение. Фирмата си запазва правото да пропусне посещение на двореца в случай на мероприятия на централния площад „Сокало“ или в случай на визити в двореца от официални лица.); Посещение на: Антропологическия музей – най-големия в Латинска Америка и един от най-значимите в света. Колекцията му се състои от многочислени археологически и етнографски експонати, представящи всички основни култури на Мексико с най-характерните им образци — скулптори на ацтеките, образа на Ехекатл (митично същество, изобразявано като богът на вятъра или пернатият змей), гигантските глави на олмеките, съкровищата от гробницата на краля на маите Пакал от Паленке, атлантите от Тула, Слънчевия камък на ацтеките и други. Екскурзия до археологическия комплекс Теотихуакан (ЮНЕСКО) – града на загадъчните пирамиди, останали от процъфтяващата през 2-3 век държава. Разглеждане на най-значимите обекти: Пирамидата на Слънцето, Пирамидата на Луната, булеварда на мъртвите и храма на пернатия змей с огромни орнаменти наподобяващи глави на змия. Връщане в хотела. Нощувка.

3-ти  ден. Мексико Сити – Пуебла – Веракрус
Закуска. На път за Пуебла ще имате възможност да се полюбувате на уникалния ландшафт на Централно Мексико и да видите знаменитите вулкани на Мексико, които са най-високите планини в страната: действащият вулкан Попокатепетел, спящият вулкан Пик Орисаба и затихналият вулкан Истаксиуател. Пристигане в “града на ангелите” Пуебла (ЮНЕСКО). Градът е известен с превъзходната си кухня, керамика в стил „Талавера”, красива колониална архитектура, множество църкви и часовникови кули, а камбанарията на бароковата катедрала е с най-високите кули в Мексико. Продължаваме към Веракрус – едно от най-големите пристанища на страната, прочуло се с оптимизма на своите доброжелателни жители, превъзходни кафенета и столетни традиции. Нощувка в хотел Veracruz Centro Historico 4*.

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ ХОТЕЛА:

4-ти ден. Веракрус –Ла Вента – Паленке
Закуска. Тръгване от Веракрус към Паленке. Посещение на музея под открито небе Ла Вента, разположен до град Вилаермоса. Тук се съхраняват прочутите каменни глави и други скулптури от култовия център на най-старата и тайнствена цивилизация на Америка – олмеките. Пристигане в Паленке. Нощувка в хотел Villa Mercedes 4*/ Ciudad Real 4*.

5-ти  ден. Паленке – Яшчилан – водопад – Паленке
Рано сутринта тръгване от хотела. Закуска – пакет. Пътуване към джунглата и устието на река Усумасинта, откъдето единственият начин за придвижване до руините е с лодки. Посещение на Яшчилан, едно от най-живописните места, построени от на маите, заобиколено от джунгла с богата флора и фауна: маймуни и тукани (папагал с огромен здрав клюн, чийто размер е колкото самото тяло на птицата). На връщане ще видим великолепен водопад. Пристигане в Паленке. Нощувка.

6-ти  ден. Паленке – Кампече
Закуска. Днес ще посетим най-красивата археологическа зона от периода на разцвет на изчезналата култура на маите – Паленке (ЮНЕСКО). С изкусната си архитектура и уникално разположение в джунглата, той е едно от чудесата на Мексико. Ще имаме достатъчно време, за да научим за съкровищата на това мистично място. Градът става знаменит при царуването на Пакал (615 – 683 г.), когато са изградени много площади, сгради и, разбира се, мавзолея на владетеля. Синът на Пакал продължава развитието на града, но след смърта му започва упадък. През 10 век Паленке e изоставен и постепенно се покрива от тропическата растителност. Пътуване за живописния и приветлив колониален град Кампече (ЮНЕСКО), известен с гостоприемството на своите жители. Испанците построили много фортове, за да пазят града от постоянните набези на пиратите, но въпреки това загубили огромна част от ограбените богатства на Новия свят. Останали крепостите. Препоръчваме да направите разходка из града с туристическо трамвайче (заплаща се допълнително). Настаняване в хотел, разположен във или около Кампече. Нощувка в хотел Plaza Campeche 4*/ Tucan Siho Playa 4*.

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛА ОТ ХОТЕЛА:

7-ми  ден. Кампече – Укшмал – Мерида
Закуска. Тръгване за Укшмал (ЮНЕСКО) – величествен образец на архитектурния стил „Пук“, един от най-красивите градове и една от основните столици на маите. Укшмал означава ”построено три пъти”. Маите често строяли нов храм върху вече съществуващ такъв. Най-главните сгради са Пирамидата на Пророка, Двора на монахините, Палата на владетеля, Акропола, гробището и Северната група. *От октомври до март към стандартната програма се добавя резерватът за розови фламинги – „Селестун“ (без допълнително заплащане). Селестун е малко селище, разположено в западната част на полуостров Юкатан, на брега на Мексиканския залив. Ще посетите великолепен биосферен резерват за розови фламинги. Ще се разходите с лодка и ще навлезете в мангрови горички, за да наблюдавате голяма колония от тези удивителни птици, които обитават плитките части на територията, която отделя залива от лагуната. Накрая ще се изкъпете във водите на сеноте. Продължаваме за Мерида – столицата на щата Юкатан. Наричат го „белия град“ заради красивите бели сгради от 19-20 век. Най-интересни са площад „Независимост”, паметникът на родината и централният бул. „Монтехо“ с разкошните бели вили в европейски стил от 19 и началото на 20 век. Нощувка в хотел El Castellano 4*/ Еl Espanol 4*.

8-ми  ден. Мерида – Чичен Ица – Ик Кил – Канкун / Ривиера Мая
Закуска. Отпътуване за археологическата зона на древния град Чичен Ица, считан в миналото за един от най-главните центрове на цивилизацията на маите. Освен знаменитата пирамида Кукулкан, включена в списъка на „Седемте нови чудеса на света” и под защитата на (ЮНЕСКО), ще видите и други великолепни архитектурни паметници на маите, в това число Обсерваторията, Пирамидата на пернатия змей и най-голямото игрище в Централна Америка за местната свещена игра на топка. Може да се изкъпете в сеноте Ик Кил (подземно езеро). В Юкатан има над 3000 такива подземни езера. За маите те са били магически и свещени, не само като източник на прясна сладка вода в джунглата, но и като символ на подземния свят. Около 18:00 ч. пристигане в избрания хотел в Канкун или на Ривиера Мая (не включва нощувки).

Ден Канкун / Ривиера Мая >
Трансфер от хотела в Канкун или от Ривиера Мая до летището в Канкун. Отпътуване.

Цени и дати  през 2017 г.: 13.01; 10.02; 25.02; 10.03; 07.04; 28.04.

в двойна стая в тройна стая дете до 11,99 г. с 2 възрастни доплащане за единична стая
1410 $ / 2538 лв 1365 $ / 2457 лв 952 $ / 1714 лв 380 $ / 684 лв

 

 

ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:
7 нощувки: хотелът в Мексико Сити е 5*; останалите хотели по маршрута са 4*.
7 пълноценни закуски (американска или шведска маса).
Пътуване с климатизиран туристически автобус (ако групата е по-малка от 15 души, се пътува с климатизиран миниван).
Опитен екскурзовод придружител на руски език по време на цялото пътуване.
Входни билети и такси за всички обекти по програмата.
Бакшиши за камериерките, пиколата и келнерите в хотелите.
Трансфер летище – хотел в Мексико Сити в деня на пристигане.
Трансфер от хотела в Канкун или от Ривиера Мая до летището в Канкун.

 

 

 

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
Хотелско настаняване след края на тура в Канкун или на Ривиера Мая.
Самолетни билети и такси до Мексико.
Медицинска застраховка с покритие 15 000 USD – по 0,70 USD на ден.
Лица от 70 год. до 85 год. заплащат по 1,15 USD на ден (за тях се покриват медицински разноски вследствие акутно заболяване: до 5 000 USD)
Бакшиши за екскурзовода и шофьора.
По желание: застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“ – заплаща се при записване и стойността ѝ е от 1,5% до 2,7% от общата цена.
Записване и плащане:
При записване: копие на задграничния паспорт и 50% от стойноста на тура
Самолетните билети се заплащат според условията на съответната авиокомпания.
Остатъкът от стойността на тура – до 7 дни след потвърждаване на резервацията.

 

 

 

ИНФОРМАЦИЯ :

Визов режим: за български граждани, които посещават Мексико с цел туризъм, нe са необходими визи.

Медицински изисквания: не са необходими ваксинации.

Минимален брой участници: няма.

Цената е при курс 1 USD = 1.80 лв. и се преизчислява в деня на плащане по курс продава 1 USD на УниКредит Булбанк.

Пътуването до Мексико е индивидуално. При пристигане туристите се присъединяват към сборна група с обслужване на руски език.

Видът двойна стая – спалня или 2 отделни легла, не се гарантира.

В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата, като се запазват включените услуги.

 

  (57)

Translate »