Япония, или както още я наричат Страната на изгряващото Слънце, е интересна страна с уникална култура, която на някои може да се стори дори странна. Япония е разположена на Японските острови в Тихия океан (Хоншу,Хокайдо,Кюшу, Шикоку и над 4000 по-малки), архипелага Рюкю и архипелага Нампо. Всяка екскурзия до Япония е време ,което ще запомните за цял живот.  Тук поразяват толкова много неща – редът, чистотата, дисциплината, усмивките, поклоните, обичта към децата, почитта към възрастните. Страна, издигнала в култ трудолюбието, опазването на околната среда и преклонението пред красотата на природата.

  Цъфтенето на японската вишна „сакура“ е всенароден празник и предизвиква възхищение у японците още от древни времена, когато самураите са обвързвали мисията в живота си с преходността на цъфтящата вишна. Те намирали достойнство в нещо мимолетно, което се е родило само за да е красиво и да умре, подобно на тяхната съдба. През вековете магията на вишневия цвят се превръща в символ на оптимизма, надеждата, завладява цяла Япония, а когато сакура цъфнат, настава всеобща радост. Днес, в модерното и забързано общество, този обичай не е изгубил своята значимост. Той онагледява отношението на японската нация към живота и света.

Да посетим и опознаем Япония по време на Ханами – мимолетният триумф на цъфналата вишна, за да опознаем чрез нея себе си!

Ние от Туристическа Агенция “ТЕСКО ГРУП“, Ви предлагаме точно сега да се възползвате от нашето ексклузивно предложение и да направите Вашата резервация  за екскурзия до Япония през май , на цена от

5245 лв за 11 дни / 8 нощувки  и

дата на заминаване: 12.05.2017г.

 

Доплащане за единична стая   +1 120 лв.

 

 

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

 

Ден 1-ВИ: 12.05.2017г.

 Среща в 18.30 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Доха в 20.30 ч. с “Qatar Airways”.

 
Ден 2-РИ : 13.05.2017г.  ТОКИО

 Кацане в Доха в 01.10 ч. Самолетен полет Доха – Токио в 02.40 ч. Пристигане в Токио в 18.40 ч. (местно време) на международното летище „Нарита”. Посрещане от представител на японската фирма. Tрансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Токио.

 
Ден 3-ТИ : 14.05.2017г.

Закуска. Посещение на Roppongi Hills – новата концепция в урбанистичното планиране – офиси, магазини, ресторанти, музей, кино, както и обществени пространства с изкуство на открито – бодливият паяк, наречен Mamam, пейки със скулптури и др., The National Art Center, Tokyo 2007 – архитектурно чудо с грандиозни вълнообразни фасади. На последния етаж има кафене с обърнат гигантски конус и магазини. След това ще имате възможност да се насладите на красотата на Токийския залив с футуристичния квартал Shiodome и да посетите една от най-известните японски градини в Токио Hama Rikyu от периода Edo. Тук ще Ви грабне контрастът между традиционните градини на фона на ултрамодерните небостъргачи на квартала Shiodome. По желание – разходка с корабче в Токийския залив. Нощувка в Токио.

 
Ден 4-ТИ :15.05.2017г.

 Закуска. В 09.00 ч. започва обиколката на град Токио с автобус и екскурзовод на английски език и превод на български език. По врeме на обиколката ще имате възможност да посетите и разгледате: храмa Асакуса Канон, посветен на богинята на милосърдието Канон, който е най-старият храм в Токио, построен през 645 г. и е символът на традиционно Токио, търговската улица Хакамисе, дълга над 200 м, където малки сувенирни магазинчета Ви пренасят в атмосферата на старо Токио, сградата на Парламента (Японският Капитол); квартала Акихабара, създаден през 1940 г., днес световно известен “град”, състоящ се от над 250 магазина за електроника, Интернет и електроуреди; посещение на Източната императорска градина, състояща се от Хонмару и Ниномару – замъка и красивите японски градини, където Едо Шогун е прекарал старините си със своя харем; разглеждане на търговската улица Гинза; новата туристическа атракция на Токио – модерния квартал Одайба, където са модерните сгради на множество шопинг-центрове, “водния град”; „Форта на Венера”, „Моста на дъгата” и редица чаровни ресторантчета по крайбрежния булевард. Свободно време. Нощувка в Токио.

 
Ден 5-ТИ :16.05.2017г. НИКО 

 Закуска. Екскурзия с автобус до град Нико. По пътя ще спрем на водопада „Хегон”, където ще можете да направите снимки на водопада отгоре. След това с асансьор щр слезем до долната панорамна площадка, откъдето ще можете да направите снимки на водопада отдолу. Продължаваме към Нико. Там ще посетите и разгледате впечатляващото светилище “Тошогу”, обединяващо в себе си архитектурата на японски храм и светилище, построено през 1636 г. по време на управлението на Токидава Шогун III, един от най-известните японски лидери. Ще имате възможност да видите творбите “трите маймуни” и “спящата котка”, изработени от известния японски майстор Жигаро Хидари, свързан с много легенди. След този прекрасен ден се връщате в Токио. В 17.00 ч. – трансфер до Йокохама. Настаняване в хотел. Свободно време с възможност за разглеждане на централната част на града. Нощувка в Йокохама.

 
Ден 6-ТИ: Камакура17.05.2017г.

 Закуска. В 08.00 ч. – тръгване с автобус за гр.Камакура, една от известните туристически дестинации в Япония, разположен на юг от Токио на полуостров Муира, в залива Сагами и известен със своите храмове и исторически забележителности. Тук ще посетите символа на Камакура – „Великият Буда от Камакура”, брознова статуя на Амида Буда, разположена в храма Котокуин през 1252 г. с височина от 13.5м, втората по големина статуя на Буда в Япония. Разглеждането ще продължи с храмът „Хазе Канон” на сектата Жодо, известен със статуята на Канон, богинята на милосърдието, известна със своите 11 глави и 1000 ръце. С височината си от 9.18 м, тази позлатената дървена статуя е най-голямата дървена статуя в Япония. След това ще разгледаме светилището „Дзурудаока Хашиман”- едно от най-известните японски светилища, посветено на 15-я японски император Ожин, обожествен в бога Хашиман, който според легендата е донесъл от небесата императора Ожин. Светилището представя 3 фигури: на императора Ожин, на неговата майка Чингу и на неговата съпруга Химегами. Нощувка в Йокохама.

 
Ден 7-МИ : Киото 18.05.2017г.  

 След закуска – продължаваме към Хаконе, област от Националния парк Фуджи-Хаконе-Изу, известна с курортите си със 17 топли минерални извори. Предлага ви се впечатляващия круиз по езерото Аши със спиращи дъха гледки към околните планини, формирани от ву묬ка¬нична дейност преди повече от 400 000 години. Пътуването продължава с автобус до планината Фуджи, висока 3776 м, където се изкачваме с автобус до 5-та станция, откъдето има чудесна панорамна гледка. В 16.10 ч. – трансфер до ж.п. станция Шин-Фуджи и отпътуваме с влака-стрела „Шинканзен” за град Киото. Пристигане в Киото в 18.00 ч. Представител на японската фирма съпровожда групата пеша до хотела, който се намира до ж.п. гарата. Настаняване и свободно време. Нощувка в Киото.

 
Ден 8-МИ : чаена церемония :19.05.2017г.

 Закуска. В 09.00 ч. започва обиколката на град Киото с автобус. Ще имате възможност да посетите и разгледате: Златния павилион (така известния храм Кинкакуджи), строен през 1397 г. като резиденция на пенсиониралия се шогун Ашикага Йошимитсу и след смъртта му превърнат в храма “Зен”. Разглеждането продължава с храма Руоанжи, обявен през 1994 г. от ЮНЕСКО за световно наследство и известен още като храмът на “мирния дракон”, невероятните скални и пясъчни градини, състоящи се от 15 скали и признати като абсолютно творение на японската култура в стила “Каресансуи”. След това ще посетим замъка Нижо, построен през 1603 г. от 15–ия Шогун Токугава Иеасу като негова резиденция в Киото и е бил средище на важни исторически събития, храма Киомизу – храма на „чистата вода”, който е древен храм на будиската секта „Хасо”, която според една от легендите е основана през 657 г. от китайския монах Дошо. Храмът е един от най-красивите в Киото. По желание – посещение на чаена церемония, известна като „Садо” или танцово шоу „майко” с вечеря и нощен тур. Връщане в хотела. Нощувка в Киото.

 
Ден 9-ТИ : Киото  20.05.2017г

 Закуска. В 08.00 ч. – тръгване за Нара, където се посещава храма Тодайджи с най-голямата статуя на Великия Буда в цяла Япония и впечатляващия парк на сърните в Нара. Пътуването Ви продължава за гр.Осака. След пристигането в Осака следва обиколка с разглеждане на Небесната градина, известна още като Плаващата градина и замъка Осака, построен 1583 г. по време на управлението на император Тойотоми Хидейоши, целта на който е била да превърне замъка в център на обединена Япония. След това ще отделим внимание на модерната архитектура в Осака, като ще разгледаме TV Building, Osaka International Peace center, Сградата на Историческия музей и др. Нощувка в Осака.

 

Ден 10-ТИ : 21.05.2017г. 

 Закуска. Свободно време до обяд. Трансфер до летището. В 14.40 ч. – полет Осака – Токио. Кацане в Токио в 16.00 ч. В 22.20 ч. – полет Токио – Доха.

 
Ден 11-ТИ : 22.05.2017г.

 Кацане в Доха в 04.05 ч. В 06.55 ч. – полет Доха – София. Пристигане на летище София в 11.55 ч. С НЕЗАБРАВИМИ СПОМЕНИ ОТ СТРАНАТА НА ИЗГРЯВАЩОТО СЛЪНЦЕ !
 

 

 

 

В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ :

самолетни билети София – Доха – Токио и Осака – Токио – Доха – София;

летищни такси – 959 лв/490 евро (към 15.02.2016 г.) – подлежат на потвърждение;

трансфери летище – хотел – летище;

8 нощувки със закуски в хотели 3* и 4* (3 нощувки в Токио, 2 нощувки в Йокохама,

2 нощувки в Киото, 1 нощувкa в Осака)

билети за влака Токио – Нико – Токио и за влака Шин-Фуджи – Киото (със запазени места във 2-ра класа) – 5-ти ден и 7-ми ден;

екскурзия до град Нико (с автобус) – 5-ти ден;

наземен транспорт в Япония с туристически, самостоятелен за групата автобус;

входните такси за обектите, посочени в програмата;

екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език).

такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – 60 лв.

 

 

 

 

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 22 лв (за лица до

      65 год.), за лица от 65 год. до 80 год.- 44 лв;

допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване” която можете да сключите в нашия офис при подписването на договора.

разходка с корабче в Токийския залив – около 20 евро (3-ти ден) – плащат се на място;

посещение на чаена церемония – 25 евро (8-ми ден) – плаща се в офиса на ТЕСКО ГРУП

      или

танцово шоу „майко” с традиционна вечеря от Киото и нощен тур – 95 евро

      

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗЯСНЕНИЯ ОТНОСНО ПРОГРАМАТА :

Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на    
 групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.

Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се заплащат от България !

 

 

 

УСПОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ :

ДЕПОЗИТ 40 %, ОСТАТЪКА 30 ДНИ ПРЕДИ ПЪТУВАНЕТО !

 

 

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛИТЕ:

Tokyo:HOTEL : NEW OTANI INN TOKYO

Yokohama: HOTEL JAKL CITY KANNAUI YOKOHAMA

Kyoto: NIKKO PRINCESS HOTEL  KYOTO

Kyoto: LAKE BIWA OTSU PRINCE HOTEL

Osaka: BRIGHTON CITY OSAKA KITAHAMA

 

 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
 

Танцово шоу „Майко“ с традиционна вечеря от Киото

и нощен тур

   Насладете се на нощния живот на Киото, докато наблюдавате спектакъла с танци „майко” („майко” са девойките, обучавани да бъдат гейши), вкусвате ястия от кухнята на Киото и накрая ще видите светлините на града от върха на планината Хигашяма.

Прекарайте една вечер извън града и се запознайте с известния квартал на гейшите и майко Гион, където ще опитате вкусното ястие Кьо-рьори, деликатес от кухнята на Киото. След вечеря ще посетите Гион корнър, където ще видите 7 вида японско сценично изкуство, най-забележителен сред които е „кьо-май” – специален танц, изпълняван от изтънчена майко. След представлението посетителите са поканени да разгледат Галерията Майко. А вечерта ще завърши с впечатляващи гледки от върха на планината Хигашяма към Гион и отвъд.

Програмaта на тура е:

 16:50 часа – тръгване от автобусна спирка JR Киото Карасума.

 Следва:

 Вечеря с кухня от Киото (50 мин.)

   Насладете се на деликатесното ястие Кьо-рьори от кухнята на Киото! Популярно е с използването на местни зеленчуци и бяло мисо – „вкусът на Киото” е известен по цяла Япония.

Гион Корнър (50 мин.)

  Ще видите различни форми на традиционно изкуство, от забавните клоунади на кьоген, до традиционна инстриментална музика и гвоздеят на програмaта – танц, изпълняван от красива майко.

Нощна панорама (10 мин.)

  Погледнете надолу към блестящите светлини на Киото от върха на планината Хигашяма. (Според климатичните условия и трафика това може да бъде заменено с нощна разходка през града.)

 

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ ТОКИО :

https://youtu.be/0ugj43GGp60

 

 

Translate »