За повечето от нас когато споменем името Швейцария, веднага я асоциираме с швейцарските часовници , като родина на шоколадите “МИЛКА“ или пък с швейцарските банки .Швейцария – една от най – малките, но същевременно тя е и най-посещавана от туристи страна. Тя се характеризира като планинска страна. Териториите и се разпростират в Централна Европа. Страните, с които поделя общи граници са Италия, Германия, Франция, Лихтенщайн и Австрия. Заобиколеността и от тези държави предопределя културните влияния.
   Интересен факт за страната е нейната липса на град, обявен официално за столица. За седалище на парламента е определен Берн. Градове с икономическо и световно значение са Женева, Цюрих и Базел. Макар с малки размери, Швейцария се слави като страна с изключително развита икономика. През зимата, курортите са посещавани от любителите на ски спортовете, а през лятото страната става обект на интерес от страна на почитателите на музикалното и телевизионното изкуство. Едни от най – известните курорти на Швейцария са Гринделвалд и Санкт Мориц. Гринделвалд е разположен в границите на кантона Берн. Курортът е в близост до  ски центъра Венген. Санкт Мориц се намира в Източна Швейцария. Градът е курорт, който носи името на светеца Мавриций. През лятото, в страната се провеждат множество фестивали. В град Гщат се състоят редица летни концерти. В Монтрьо се организират фестивали, които са посветени на джаз музиката. В началото на всяка пролет, отново в Монтрьо се организира раздаване на наградите „Златна роза“. Статуетките са за отличаване на най – добрите европейски телевизионни продукции. В град Локарно се провежда летен международен филмов фестивал. Туристите могат да усетят духа на европейската култура. Швейцарската традиция и култура са  смесица между френско, италианско и австрийско влияние. Тази разнообразност може да бъде видяна най – вече в швейцарската кухня. Швейцария е прочута с производството си на сирене и шоколад. Едни от най – известните шоколади са Линдт и Тоблерон. Готвачите все още пазят швейцарски традиционни рецепти. Страната е известна производителка на ръчни часовници. Днес, Швейцария произвежда около половината тиктакащи механизми в целия свят. Точността на часовниците е пословична.
   Страна на красивите планини, природа и кулинарни шедьоври, Швейцария изпреварва в развитието си редица по – големи държави. През зимния сезон, страната се превръща в център на практикуване на зимни спортове, а през летните месеци – център на изкуство и култура.

  Ние от Туристическа Агенция “ТЕСКО ГРУП“ искаме да Ви покажем другото лице на тази малка ,съставена от 26 кантона страна, с около 8 милионно население – малко повече от България , но жизнен стандарт много над нашия.

И така, готови ли сте за шестдневното пътешествие до страната на шоколада и приказките на изключителната цена от

                     1205 лв . за 6 дни/ 5 нощувки 

и следните

         дати  на заминаване :

24.05. – 29.05.2017г. ПОТВЪРДЕНА ДАТА

18.07.2019г.- 23.07.2019г.- ПОТВЪРДЕНА ДАТА

22.08.2019г. – 27.08.2019г. -ПОТВЪРДЕНА ДАТА  

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

ПЪРВИ ДЕН :

  При полет на „Райънер“: 07:35 ч. – отпътуване от летище София за Милано, с директен полет. 08:45 ч. – пристигане на летище Бергамо. При полет с „Уиз Еър”: 07:40 ч. – отпътуване от летище София за Милано с директен полет. 08:45 ч. – пристигане на летище Бергамо. Информация за авиокомпанията ще дадем около два месеца преди датата на отпътуване. Трансфер до центъра на Милано. Разглеждане на Милано – Катедралата, галерията Виктор Емануил II, паметника на Леонардо да Винчи, Ла Скала (отвън), замъка Сфорца (отвън). Настаняване в хотел в околностите на Милано. Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН:

  Закуска. 08:00 ч. – отпътуване за Женева (410 км). По пътя – разглеждане на „швейцарския лазурен бряг” – перлите на Женевското езеро – замъка „Шийон”, Монтрьо с прекрасните му дворци и вили от периода на Бел Епок и Веве – живописно градче, разположено на езерото, в подножието на Савойските Алпи, известно и като люлка на швейцарската шоколадена индустрия. Ще видите паметника на Чарли Чаплин във Веве, на брега на Женевското eзеро, напомнящ факта, че в Корсие-сюр-Веве големият артист е живял от 1952 г. до смъртта си през 1977 г., както и паметника на Фреди Меркюри в Монтрьо – великият музикант обожаваше това място и прекара тук част от живота си. Билетът за вход в замъка „Шийон”, който струва около 12,50 швейцарски франка, не е включен в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място. Вечерта – пристигане в хотел в околности на Женева. Настаняване. Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН:

Закуска. Екскурзоводска програма в Женева – панорамен тур по международния квартал – „Плас де Насион”, Пале де Насион (седалище на ООН), седалището на Червения кръст. Пешеходна разходка из Женева – залива с 140-метровия фонтан и бреговете на езерото – разходка по кея на Мон Блан – десния бряг на езерото, острова на Жан-Жак Русо със статуята на големия френски философ и писател, разглеждане на стария град – „Плас Ньов”, „Плас дю Бур-дьо-Фур”, катедралата „Сен Пиер”, в която, в продължение на 23 години е служил самият Калвин (от Северната й кула се открива прекрасна панорама към езерото, града, планината Юра и Алпите), къщата Тавел (най-старата къща на Женева), Кметството, „Гран’ Рю”. Възможност за разходка с корабче по езерото (билетът за корабчето, който струва около 16 – 22 швейцарски франка, не е включен в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). Следобед – свободно време или факултативна екскурзия до Лозана – пешеходна разходка из стария град – „Плас дьо ла Палюд”, Кметството, Фонтана на Справедливостта, Катедралата, Пале дьо ла Рюмин, замъка Сен-Мер (с доплащане 30 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт Женева – Лозана – Женева и пешеходна разходка с екскурзовод на български; посещението се организира при минимум 20 участника). Завръщане в хотела в околностите на Женева. Нощувка.

 

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:

   Закуска. 08:00 ч. – отпътуване за Цюрих (285 км). По пътя разглеждане на Люцерн – стария град – Старото Кметство, „Хиршенплац”, Вайнмаркт (Пазара на виното), покрития мост Спреуербрюке (Моста с мелниците), Йезуитската църква, покрития мост Капелбрюке. Продължаване към Цюрих. Пристигане. Пешеходна обиколка на стария град – Катедралата (Гросмюнстер), църквата Фраумюнстер, разходка по брeговете на р. Лимат и на Цюрихското езеро. Настаняване в хотел в Цюрих. Нощувка.

 

 

ПЕТИ ДЕН:

  Закуска. Свободно време в Цюрих. Около 11:00 ч. – отпътуване за Милано (290 км). По пътя разглеждане на Лугано – градския парк, църквата „Санта Мария дели Анджоли”, съхраняваща три от най-красивите стенописа на Бернардо Луини (1480 -1532), кея на квартала „Парадизо”. Настаняване в хотел в околностите на Милано. Нощувка.

 

 

ШЕСТИ ДЕН:

При полет на „Уиз Еър”: закуска (сух пакет), трансфер до летището в 06:15 ч. Отпътуване от Милано, Бергамо в 09:20 ч. Пристигане в София в 12:20 ч. При полет на „Райънер“: закуска, трансфер до летището в 08:30 ч. Отпътуване от Милано, Бергамо в 11:55 ч. Пристигане в София в 15:00 ч. Информация за авиокомпанията ще дадем около два месеца преди датата на отпътуване.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през септември 2018г. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

 

 

ЦЕНА ЗА ВЪЗРАСТЕН НАСТАНЕН В ДВОЙНА СТАЯ :       1205 лв.

САМОСТОЯТЕЛНО НАСТАНЯВАНЕ :                                    + 350 лв.

ДЕТЕ ДО 11 Г. С ДВАМА ВЪЗРАСТНИ  :                                  1149 лв.

ГОРНИТЕ ЦЕНИ СА ЗА РЕЗЕРВАЦИИ ДО 31.03.2019г. СЛЕД ТАЗИ ДАТА, ЦЕНАТА Е +100 лв.

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ :

Екскурзията включва 2 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в околностите на Милано, 2 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в околностите на Женева – на френска територия, 1 нощувка със закуска в хотел 2 звезди (много добър) в Цюрих, самолетен билет (с включени летищни такси и багаж според политиката за багаж на съответната авиокомпания (виж Допълнителна информация).) и богата екскурзоводска програма с екскурзовод на български с разглеждане на Милано, замъка „Шийон”, Монтрьо, Веве, Женева, Люцерн, Цюрих. Лети се с „Уиз Еър” или „Райънер“. Вътрешните трансфери в Швейцария и Италия се извършват с автобус.
Околности на Милано: хотел 3 звезди; Околности на Женева: хотел 3 звезди; Цюрих: хотел 2 звезди (много добър).

 

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Милано или околности – 4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 5 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди.Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Възможно е през 2019 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.

 

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ :

Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

 

 

ТАКСА ПРЕКРАТЯВАНЕ :

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Автобусните екскурзии от този вид се осъществяват при минимум 40 туриста, а самолетните екскурзии – при минимум 30 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

 

 

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

 

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

 

ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ: Няма специални здравни изисквания.

 

 

ПАСПОРТНИ И ВИЗОВИ ИЗИСКВАНИЯ:

До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е под 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София – Милано/Бергамо – София с авиокомпании „Уиз Еър” или „Райънер“;
Летищни такси;
Ръчна чанта;
1 бр. чекиран багаж до 10 кг;
2 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в околностите на Милано;
2 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в околностите на Женева, на френска територия;
1 нощувка със закуска в хотел 2 звезди (много добър) в Цюрих;
Трансфери летище – хотел и хотел – летище;
Транспорт с луксозен автобус по програмата;
Разглеждане на Милано, замъка Шийон, Монтрьо, Веве, Женева, Люцерн, Цюрих, Лугано с екскурзовод на български;
Водач – придружител от туроператора.

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Чекиран багаж до 20 кг;
Приоритет;
Такси за вход в музеи, корабчета и пр.;
Факултативна екскурзия до Лозана;
Слушалки по време на екскурзоводските беседи;
Застраховка „Медицински разноски при пътуване”;
Разходи от личен характер.

 

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ЗАСНЕЛ ШВЕЙЦАРИЯ ОТ ВИСОКО

 

 

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ :

 

     АКО ИСКАТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, СВЪРЖЕТЕ СЕ С АКТУАЛНИТЕ НИ ТЕЛЕФОНИ : 0889080606 ИЛИ 0885713004

ИЛИ ИЗПОЛЗВАЙТЕ КОНТАКТНАТА ФОРМА НА САЙТА ЗА ВРЪЗКА С НАС.

 

 (25)

 

 

 

 

Translate »