След Революцията през 1989 г. Прага стана космополитен метрополис, но в същото време успешно запази непокътнати бирариите си, които предлагат най-добрата бира в света. Чешката столица е малка и компактна.Историческият център на Прага е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.

 

 

 

 

Екскурзия до Прага, Карлови Вари и Пилзен
 5дни/3нощувки
22.06-26.06.2016
Цена: 395  355 лв.
*Тръгване от Пловдив и София

 

 

 

 

 

Програма:

 ПЪРВИ ДЕН – 17:30 ч. Пловдив, София – 19:00 ч. – Отпътуване по маршрут София – Белград – Будапеща – Братислава – Прага. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН – Следобед – пристигане в Прага. Настаняване в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Обиколка на Прага с екскурзовод: архиепископския дворец (отвън), Храдчани , стария замък (отвън), пл. „Храдчански намести” с двореца Щернберг и двореца Шварценберг, катедралата Свети Вит, двореца Валдщайн, Мала страна, Карловия мост, Старе место, Нове место – Вацлавския площад. Свободен следобед. Възможност за екскурзия до двореца Добржиш (с доплащане 30 лв на човек при минимум 20 участника). Дворецът се намира на около 50 км от Прага и приютява най-красивите дворцови градини в Чехия. Грациозната и мащабна сграда в стил рококо и прекрасната терасовидна френска градина възхищават посетителя. Визитата включва разглеждане на историческите интериори на двореца, които са в стил Людвик XVI и разходка из парка. Цената на екскурзията включва транспорт и екскурзоводски услуги на български, резервация в двореца и не  включва билет за вход в двореца и градините, който е около 155 крони (около 7 евро). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Завръщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Екскурзия до Карлови Вари и Пилзен (включена в пакетната цена). Разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. Посещение на пивоварния завод Пилзен (по време на двучасовото посещение ще се запознаете с историята на най-голямата и модерна пивоварна в Чехия, ще имате възможност да научите подробности за технологията на производство, да дегустирате бира. Таксата за вход се заплаща на място – около 180 чешки крони; съветваме ви да си предвидите връхна дреха, защото в подземията температурата достига до 8ºС.). Вечерта – завръщане в Прага. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. Възможност за разглеждане на музеи – Стария замък, музеите на Алфонс Муха, Сметана, Дворжак и пр. Възможност за разходка с корабче по р. Вълтава  (цената  на разходката с корабче не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). Около 19.00 ч. – отпътуване по маршрут Прага – Братислава – Будапеща – Белград – София. Нощен преход.

ШЕСТИ ДЕН – Вечерта – пристигане в София, Пловдив

 

 

 

 

ЦЕНИ:

Настаняване Двойна/тройна стая Единична стая Двама възр. + 1 дете до 18г. 1 възр. + дете до 18г.
Цена 355 лв. 437лв. 299лв. 339лв.

 

 

Цената включва

Транспорт с луксозен автобус
3 нощувки със закуски в Прага
Водач-придружител
Екскурзоводско обслужване
Екскурзия до Карлови Вари и Пилзен

 

 

 

 

 

Цената не включва

Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.
Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)
Слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 EUR на човек)
Екскурзия до двореца Добржиш- 30 лв. при минимум 20 туритри
Допълнителна седалка – 200 лв.

 

8

Translate »