След Революцията през 1989 г. Прага стана космополитен метрополис, но в същото време успешно запази непокътнати бирариите си, които предлагат най-добрата бира в света. Чешката столица е малка и компактна. Най-важните квартали са централните: Hrad?any (Храдчани, историческият център на левия бряг на река Вълтава), Staré M?sto (Стария град, на десния бряг на реката), Josefov (Йосефов, еврейският квартал), Nové M?sto (Новия град),  Malá Strana (Малкия град). Най-добре е да ги разгледате пеша. Историческият център на Прага е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. В последните години кварталът Vinohrady (Винохради) се е утвърдил като мястото за коренните жители на града.

 

 

 

 

 

 

Екскурзия до Прага, Будапеща и Виена!
4 нощувки със закуски и транспорт
31 Октомври – 6 Ноември.2016
Цена от :265лв на човек

 

 

 

 

 

 

Програма на пътуването:

1 ден
Отпътуване от Плевен (ЖП Гара) в 16:00ч и София (автогара Сердика) в 18:30ч за Будапеща.

2 ден
Пристигане в Будапеща около 08:00ч. Панорамна автобусна обиколка с екскурзовод (срещу доплащане). Мостовете на р. Дунав, Парламента, Площада на героите, Рибарските кули, Двореца, Църквата „Св. Матияш“. След това пешеходна разходка по най-красивата улица на Будапеща – Ваци.

Свободно време или по желание (срещу доплащане) разходка с корабче по р. Дунав (1 час). Настаняване в хотела. Нощувка.

3 ден
Закуска. Отпътуване рано сутринта тръгване в 07:00ч за Виена (245км). Панорамна автобусна обиколка на града с екскурзовод до Ринга (срещу доплащане) – булеварда, който обхожда историческия център на града, построен на мястото на средновековните крепостни сетни. Рингът е дълъг 6.5км и на него се намират най-представителните сгради на Виена: Операта – изключително красива сграда, построена в стил френски ренесанс; Мария Терезия с двете сгради близнаци – Двореца Белведере (отвън), Парламента, Кметството, Университета, сградата на Виенската борса – една от най-старите в света.

Пешеходна разходка в центъра на Виена – Хофбург, ул. Грабен с колоната на чумата и разбира се, готическа катедрала „Св. Стефан“ – символът на Виена, нейната най-величествена и уникална постройка. По желание посещение на Пратера след обяд. Нощувка в района на Виена (60км).

4 ден
Закуска. Отпътуване за Двореца Шьон Брун, намиращ се в западната част на Виена: Парка, Музея на каляските, Къщата на палмите, Глориете, Фонтанът на Нептун, Първата в Европа зоологическа градина. По обед отпътуване за Прага. Настаняване в хотела. Нощувка.

5 ден
Закуска. Програма в Прага с местен екскурзовод (срещу доплащане). Пешеходен тур (около 3.5 часа) от хълма Храдчани и Пражки храд с катедралата „Св. Вит“ през картала Мала Страна, Карловия мост до Староместския площад с часовниковата кула Орлой и др. Свободно време. Нощувка.

6 ден
Закуска. Свободно време в Прага. Следобед, около 18:00ч, отпътуване за България.

7 ден
Пристигане в България преди обяд.

 

 

 

 

 

 

Офертата включва:
• транспорт с туристически автобус от Плевен и София;
• 1 нощувка със закуска в Будапеща;
• 1 нощувка със закуска в района на Виена;
• 2 нощувки със закуски в Прага;
• посещение на Будапеща, Виена, Прага;
• медицинска застраховка;
• представител от туроператора по време на пътуването.

 

 

 

 

 

Офертата не включва:
• пътни такси – 20 евро (задължително доплащане);
• панорамна обиколка в Будапеща с местен екскурзовод – 15 евро;
• панорамна обиколка във Виена с местен екскурзовод -15 евро;
• панорамна обиколка в Прага с местен екскурзовод – 15 евро;
• трансфер до Двореца Шонбрун – 10 евро;
• входни такси за посещаваните музеи;
• разходка с корабче по р. Дунав

 

 

13

Translate »