Остров Лефкада или наричан още Лефкас, се намира в Гърция и е четвъртият по големина остров в Йонийско море. Разположен е над островите Итака и Кефалония, много близо до северозападния бряг на Аитолоакарания, от който е разделен от лагуна. Град Лефкада е столица на острова. До острова може да се стигне с автомобил и ферибот. Островът се характеризира с планински терен и вечнозелена богата растителност, което го прави различен от повечето гръцки острови.

 

 

 

 

 

Екскурзия до о. Лефкада – Йонийски острови – юли 2016
ЙОНИЙСКИ ОСТРОВИ О-в Лефкада, о-в Итака, о-в Кефалоня, о-в Скорпио
6 дни / 4 нощувки
12.07.2016
Цена от: 445.00 лв.

 

 

 

 

Програма:

1 – 2 ден :    Тръгване от Пловдив в 22.00часа, от София  в 24.00часа от стадион „ Васил Левски” по маршрут ГКПП Кулата. Нощен преход. В късната сутрин пристигане на о-в Лефкада. Настаняване в хотел. Свободно време за плаж. По желание и срещу допълнително доплащане след обяд панорамна разходка в столицата на острова – град Лефкада. Посещение на Централния площад, кметството, църквата „ Св. Мина” и венецианската църква „Св Спиридон”- построена през 1685г. Разглеждане на Музея на грамофоните, Археологическия музей , посещение и разходка в манастира „ Панагия Фанеромени”- построен 1634г., върху  останките на древен храм, построен в чест на богинята Артемида. Разположен на хълм с гледка към северната част на острова спираща дъха. Разходка и разглеждане на крепостта „ Св. Мавра”, построена от французите през 14 век. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден :    Закуска. Свободно време за плаж. По желание круиз по най-известните плажове на острова – по пътя ще посетим най красивия плаж Порто Кацики/ избран е на 10 място по красота в света/, който е достъпен само по море с възможност за къпане в кристалните води на залива и посещение на о. Кефалоня с предвидено време за кафе и шопинг. По време на тази целодневна разходка с кораб се правят няколко спирки на различни заливи с възможност за плаж. Вечеря. Нощувка.

Програма на круиза:

1. Порто Кацики – обикаля най-известните плажове на острова Порто Кацики, Егремни (които са непроходими по друг начин), като се спира на тях за плаж, около двадесет минути. Порто Кацики – най- красивият плаж на Йонийско море, спиращият дъха Порто Кацики.Свободно време за плуване.

2.Кефалония – Най- големият остров в Йонийско море с много промени с ландшафта и неговите разнообразни природни красоти. Дълги пясъчни плажове, живописни заливи   с тюркоазено синя вода, впечатляващи пещери и редки геоложки формации пленяват посетителя. Единственото селище, останало недокоснато от земетресенията през 1953г. Спира се във Фискардо(много карсиво и китно градче) за кафе или обяд.

Кратък престой, за да се отпуснете в един от ресторантите за хранене и достатъчно време за разходка.

3.Итака- Островът на Одисей. Гостоприемният романтичен остров Итака, предлага идеалното място за спокойна почивка, интересни обиколки. Хармонично съчетание на море и планина с магически приказни заливи и плажове.

4.Меганиси ( Пещера Папаниколис) – Посещение на Меганиси, където е пещерата, която през 1940г. по време на Втората Световна Война е била използвана като скривалище от Iatridis Navigator от легендарните Папаниколи подводници. Влиза се в пещерата за снимки.

5.Скорпио – Спарти- Скорпиди ( трите острова на Онасис) – ще ни напомни за невероятната любов между корабния магнат Аристотелис Онасис и оперната певица Мария Калас

6. Мадури – остров, на който е роден великият поет Аристотелис Валоуритис. . От 1990г. се характеризира , като музей и е наследен от неговите правнуци.

Пристигане вечерта.

4 ден:    Закуска. Свободно време за плаж. Ще посетим един от най-атрактивните плажове на острова Kathisma Beach. С тюркоазено чистата си вода и множеството бийч барове това място ви гарантира незабравимо преживяване. Поради западното си местоположение ще имате възможност да се насладите на красивия залез над Йонийско море. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка .

5 ден  Закуска. Свободно време за плаж. Ще посетим един от най-атрактивните плажове на острова Kathisma Beach. С тюркоазено чистата си вода и множеството бийч барове това място ви гарантира незабравимо преживяване. Поради западното си местоположение ще имате възможност да се насладите на красивия залез над Йонийско море. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка .

 6 ден : Закуска.Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

 

 

 

 

ЦЕНИ:

Дата

Цена за възрастен настанен в двойна стая

Цена за трети възрастен

Цена за дете до 12 години настанено с двама възрастни

12.07.2016

445 лв

425 лв

345 лв

 

 

 

Цената включва :

·         Транспорт с лицензиран автобус за международни превози;

·         4 нощувки с 4 закуски и 4 вечери в двойна или тройна стая

·         Екскурзоводско обслужване;

·         Водач по време на пътуването

·         Трансфер до и от плажовете, които ще посещаваме (Kathisma Beach / Milos Beach)

·         Медицинска застраховка асистънс с покритие 2000 евро

 

 

 

 

Цената не включва:

·         Еднодневен корабен круиз по 7-те острова – 20 евро; 10 евро за дете до 12 години

·         Музейни такси – за посещение на 1 музей- 2-4 евро ;

·         Панорамна обиколка на  столицата Лефкада и посещение на манастира Фанеромени -10 евро. За дете до 12 години безплатно

·         Медицинска застраховка на човек над 65 г. по 2 лв. на ден – заплаща се в офиса на агенцията

·         Доплащане за единична стая 80 лева

 

 

8

Translate »