ТУРЦИЯ – държавата която лежи на два континента.Даже Истанбул е градът които има 2 района-единият е до моста над Босфора и е европейската част на тази държава, и края на моста при хълма-Йеди Тепе което вече е азиатската част.Може ли човек да добие представа за Турция от град като Истанбул?Отговора е да.Истанбул е Турция и това не е изтъркано клише а самата истина.

   Къде човек може да иде за няколко дена,или дори за уикенда? Близко е и е огромен,носи се религиозно облекло но е и светски,той е и Европа и Азия,наричат го с много имена и е наистина уникален.Защото Истанбул не е просто град, той е живот. Съчетава в себе си несъчетаемото. Град на контрасти. Изток-Запад, Ислям-Християнство, история-модернизъм, море-хълм. Истанбул е всичко това.

Ние от Туристическа Агенция “ТЕСКО ГРУП“, Ви каним заедно да посетим този космополитен град през април, когато се провежда един от най-големите фестивали там – Фестивала на Лалето.

 Родината на лалето е именно Източна Турция и степите на Централна Азия. Латинското название tulipa идва от турската дума tulbent. Тя означава фин плат, с който се увива султанската чалма, наподобяваща цветето. Пищните истанбулски градини с лалета са известни до 18 век, когато по време на въстание градът губи цветните луковици. За сметка на това растението поема път към Европа, донесено през 1554г. от германския посланик в Турция. През 2017г. фестивалът ще се проведе за 12 пореден път.

На Вашето внимание предлагаме нашата неустоима оферта за фестивала на Лалето на цена от

150 лв за 4 дни / 2 нощувки и дати на провеждане:

     30.03.2017,     06.04.2017,     20.04.2017,       14.07.2017.

 

 

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

1-ви ден: София – Истанбул
 Тръгване от София в 20.00 ч. от Пловдив в 22.15 ч. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.

 

 
2-ри ден: Истанбул
 Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в хотел (ако е възможно веднага). Кратка почивка. Панорамна обиколка с автобус на гр. Истанбул /срещу допълнително заплащане/: Синята джамия (само отвън), площад „Хиподрума” с трите обелиска, византийската базилика „Св. София” (само отвън), преминаване по моста над Златния рог, преминаване в азиатската част на града по въжения мост над пролива Босфор“ – чудо на строителната техника, фото – пауза край Босфора. Свободно време за посещение на обектите с входни такси – султанския дворец „Топ капъ сарай“ (с входна такса ), византийската базилика „Св. София“ (с входна такса) – построена от Константин Велики през 4 век и реконструирана от Юстиниан през 6 век.
След обяд:

    По желание * (срещу доплащане при мин. 25 човека) посещение на Аквариум – Sea Life – един от най-големите в Европа. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – Форум Истанбул, където имате възможност да пазарувате от стотици световноизвестни марки.

    По желание* (срещу доплащане) посещение на представление „СЕМА – Танца на Дервишите“ – Танцуващите изпадат в състояние на пълен транс и чувство за безкрайност.

    По желание* (срещу доплащане) вечеря в ресторант с турска шоу-програма / куверта включва програма, вечеря и 2 напитки по избор/или вечеря на кораб по Босфора / куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки/.

Връщане в хотела.Нощувка.

 

 
3-ти ден: Истанбул
Закуска. В 09.00 ч.

    По желание * (срещу доплащане) разходка с корабче по „Босфора“ – новият султански дворец „Долмабахче“, „Чираан Палас“ – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът „Ортакьой“ – любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости Румели Хисар“ и „Анадолу Хисар“, летният султански дворец „Бейлербеи“, Кулата на девицата и др.

    По желание* (срещу доплащане при мин. 25 човека) посещение на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език.

След обяд:

    По желание (срещу доплащане) посещение нанебостъргача „Сапфир”- най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул.

    По желание вечерна автобусна разходка* /срещу допълнително заплащане при мин. 25 човека/: булевард Кенеди, Сарай бурну, пристанище Сиркеджи, кв. Фенер, свещения квартал Еюп, където се намира и една от най-посещаваните джамии “Еюп”, изкачване към кафене Пиер Лоти, от където се разкрива зашеметяваща панорама. Свободно време за кафе-пауза и снимки или Вечеря на кораб по Босфора с турска шоу-програма, вечеря и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки.

Връщане в хотела. Нощувка.

 

 
4-ти ден: Истанбул – Одрин – София
Закуска.

    В 8.00 /по желание срещу доплащане при мин. 18 човека/ посещение на парка Емиргян – най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и много лалета. В този парк са засети специално за фестивала 1 850 000 лалета от 112 вида! В парка е устроен и пазар за цветя.

Около 11.00 ч. отпътуване за град Одрин. Престой в града за кратка почивка и разглеждане на българската църква „Св. Константин и Елена“ и най-голямата джамия в Турция – „Селимие“. Отпътуване за България.  Вечерта пристигане в България – Пловдив и по-късно в  София на площад Александър Невски.

 

 

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ ЕЖЕГОДНИЯ ФЕСТИВАЛА НА ЛАЛЕТО:

https://youtu.be/pu98wgP_YzI

 

 

ЦЕНИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ :

Изхранване         Възрастен в двойна стая Единична стая Трети възрастен Дете до 12г. с 2-ма възрастни
 закуска               150 лв.         171 лв.     150 лв.               140 лв.

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с комфортен автобус /3*

Две нощувки със закуски в хотел 3*

Посещение на парка Емиргян

Пътни такси

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с аситанс и лимит на отговорност 5 000 евро на застрахователна компания „Армеец“ за лица до 69г.

Водач от туристическата агенция

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – 15 евро /Заявява и заплаща при

сключването на договора!/

Разходка с корабче по Босфора – 17 eвро

Вечерна автобусна разходка с изкачване до кафето Пиер Лоти – 12 евро

Посещение на Търговски център „Форум Истанбул” – 5 евро; Аквариум Sea lifeТуркоазоо/ – 48TL /за деца до 15 год. и възрастни над 65 год. – 36 TL/

Посещение на небостъргача Сапфир с билет за 4D симулацията на полет с хеликоптер
и панорамната площадка: 22 евро

Разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език – 22 евро (свключена входна такса и трансфер)

Куверт за местно атракционно заведение – Гар Мюзик Хол – 29 eвро

Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограниченоколичество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 40 евро

Туристическа Агенция “ТЕСКО ГРУП“,Ви предлага и застраховка „Отмяна на пътуване“ – по желание и съгласно тарифите на ЗАД „Армеец“,която можете да сключите в офиса на агенцията при подписването на договора за пътуването .

 

 

 

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:

ДЕПОЗИТ 50 % ОТ ПАКЕТНАТА ЦЕНА, ОСТАТЪКА ДО 15 ДНИ ПРЕДИ ЗАМИНАВАНЕТО .

 

 

 

 

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ :

      (98)

 

 

 

 

 
  

Translate »