Индия – земя на контрастите , съчетала в себе си магия и вечност на едно място .Индия е страна на свещените крави , на йогата, на кобрите, на Боливуд – индийските филми , на кича, на подправките, на ядрената енергетика, на фестивала Холи .

  Холи (радостта от цветовете на пролетта) е древен индийски празник, на който хората отправят „хола“ или молитва към всевишния за добра реколта и изобилен сезон. Чрез разнообразието от цветове се приветства пролетта, утвърждава се победата на доброто, вярата, предаността и любовта, напомняща тази между Рада и Кришна.  Празникът започва предната вечер със запален огън, наречен „холика”, а на сутринта се води „битка“, като всеки е сам за себе си. Хората се целят с бои на прах или оцветена вода като символ на равенството и обичта помежду си. Някои даже носят водни пистолети и балони.

  Холи е фестивал на братството, който ще Ви освободи от оковите на обществените норми. Облечени изцяло в бяло, без значение от каста, класа или пол, хора от цял свят се обединяват в едно под дъжд от багри. Накрая всички си разменят добри пожелания, сладки и подаръци. Организират се шествия с украсени слонове и камили, както и сборове, на които се танцува в ритъма на барабани и се пеят типични за фестивала песни.

Ние, от Туристическа Агенция “ТЕСКО ГРУП“, Ви каним заедно на едно пътешествие до Индия, където ще се  потопим в празничната феерия на този древен индийски празник -Холи.

Само сега за резервации до края на декември на невероятната цена от :

                                                              2366 лв . 8 дни / 6 нощувки

и дати на провеждане : 10.03.2017г.- 18.03.2017г.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

10.03.2017-петък. 1-ви ден. София
В 19:40 ч. полет QR 226 от София.

 

11.03.2017-събота. 2-ри ден. →Доха  → Делхи ‒ Агра

В 01:15 ч. кацане в Доха. В 02:50 ч. полет QR 570 от Доха. Кацане в Делхи в 08:45 ч. Посрещане на летището и отпътуване за Агра – някога столица на Могулската империя, днес градът е известен като дом на едно от Седемте чудеса на света – Тадж Махал. По пътя спиране за кратка почивка и обяд. Пристигане и настаняване в хотела. *По желание ‒ спектакъл „Мохабад Тадж” ‒ танцова драма, пресъздаваща любовната сага в стил „Боливуд”. Вечеря и нощувка.

 

12.03.2017-неделя. 3-ти ден. Агра – Фатепур Сикри – Джайпур

Закуска. Посещение на Тадж Махал (ЮНЕСКО) – най-големият паметник на любовта, изграден от импе-ратор Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Арджуманд Бан Бегум, известна като Мумтаз Махал (избраницата на двора). Легендата е тъжна и сърцераздирателна. Тадж Махал бил проектиран като „сълза, стичаща се по бузата на времето“, както е написал бенгалският поет Рабиндранат Тагор. Построен е за 21 години с труда на 20,000 души. Разглеждане на Агра Форт (ЮНЕСКО) с Перлената джамия, много дворци, градини и крепостни стени, дълги 2,5 км. Строежът е започнат от император Акбар; Шах Джахан построява нови дворци и джамии; а император Аурангзеб – външните укрепления. Крепостта разказва историята на Могулската империя и отразява умението на индийските архитекти, строители и художници. Отпътуване за Джайпур. По пътя разглеждаме Фатепур Сикри (ЮНЕСКО) – „градът на победата“, построен през 1571-1585 г. от най-великия могулски владетел, Акбар, в чест на пророка Салим, който предсказал на императора, че ще му се роди син. По неизвестни причини градът е бил изоставен, но въпрки това е с прекрасно съхранени дворци и зали. Посещение на Чанд Баори – древно водохранилище на повече от 1200 години, намиращо се в селцето Абханери и смятано за едно от най-големите в света . Пристигане в Джайпур – столица на щата „Раджастан”, известен като „Розовия град”. В розов цвят са боядисани крепостните стени и сградите на стария град, а в културата на империята на Раджпут по традиция розовият цвят се счита за символ на гостоприемството. Градът е планиран, построен и наречен така на името на великия астроном и воин махараджа Джай Синг II. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

 

13.03.2017-понеделник. 4-ти ден. Джайпур

Закуска. Днес ще участваме в празнуването на Холи – най-удивителният и обичан фестивал в Индия. Сутринта ще получим специални бели дрехи и естествени цветни бои на прах, за да може всеки да води своята „битка на цветовете”. Следобед свободно време. Вечеря и нощувка.

 

 

14.03.2017-вторник . 5-ти ден. Джайпур

Закуска. Тръгваме за крепостта „Амбър“. Спираме за снимки пред Хава Махал, символ на Джайпур и познат като 5-етажният дворец на ветровете. Всъщност той е фасада с 900 многоъгълни прозорци, зад които жените от кралския двор са наблюдавали церемониите и живота по улиците без да бъдат виждани. Продължаване за Амбър Форт (ЮНЕСКО) – старата столица на империята на Раджпут (16 век) отпреди Джайпур. Изкачване до крепостта дворец на гърба на слон и разглеждане на най-важните дворци и зали, построени в смесен хинду-ислямски стил, от които най-впечатляващи са Шиш Махал – Огледалният дворец, и Джай Мандир – Залата на победата. Спускането от крепостта е с джип. На връщане в Джайпур спиране за снимки на двореца „Джал Махал”, разположен в центъра на езерото Ман Сагар. Разглеждане на обсерваторията Джантар Мантар, създадена от махараджа Джай Синг II (1728 г.). Най-забележителното съоръжение е 30-метровият часовник, който показва времето с точност до 2 сек., а сянката, която пада, се измества с 4 м на час. До обсерваторията е градският дворец на махараджата с множество дворове, градини и сгради. Днес бившият владетел живее в част от него, а другата е превър-ната в музей с няколко зали, в които са изложени колекции от текстил и облекла на махараджата и семей-ството му, оръжия, картини, килими, каляски и двата най-големи сребърни съда за вода с вместимост от 400 л, влезли в „Книгата за рекордите на Гинес“. Следобед свободно време за пазаруване на известния в Джайпур Бапу пазар. Вечеря и нощувка.

 

15.03.2017-сряда. 6-ти ден. Джайпур – Делхи

Закуска. Отпътуване за Делхи. Пристигане и посещение на Китуб Минар(ЮНЕСКО) – шедьовър от 1193 г., издигнат в чест на победата на исляма над делхийското Хиндуистко кралство. Кулата е най-красивото и високо минаре в света (високо 73 м), върху чиито стени са изписани текстове от Корана. В основите на минарето е първата джамия, построена в Индия върху основите на 27 хиндуистки и джайнистки храма. Тук е и 7-метровият стълб от свръхчисто желязо. Посещение на бахайския молитвен храм Лотос, един от осемте бахайски храма, издигнати на различни континенти, който привлича хора от всички раси и религии, за да се поклонят пред създателя на Вселената и да изразят обичта си пред всевишния. Вечеря и нощувка.

 

16.03.2017-четвъртък. 7-ми ден. Делхи

Закуска. Панорамно разглеждане на Делхи: новия Делхи и мемориалната арка Индия Гейт, построена през 1931 г., върху която са изписани имената на 70,000 индийски войници, сражавали се за Британската армия по време на Първата световна война и 13,516 британски и индийски войници, загинали на северозападния фронт по време на войната с Афга-нистан. Следват главният булевард „Радж Пат”, където се провежда военният парад за Деня на Републиката, който е на 26.01, кръглата сграда на Парламента и Раштрапати Бхаван (Президентския дворец, построен по проект на Едвин Лютен за британския вицекрал, а от 1951 г. след независимостта на Индия е официална резиденция на президента на Индия), мемориалът Радж Гат – мястото, където е кремиран „бащата на нацията“, Махатма Ганди.  Отправяме се към Стария Делхи с крепостта Ред Форт (ЮНЕСКО), наричана „сърцето на Индия”. Построена е през 17 век от могулския император Шах Джахан, след като премества столицата си от Агра в Делхи, и е служила за резиденция на могулските императори до идването на британците. Посещение на храма Акшардам –построен през 2005 г., комплексът е разположен на площ от 400 декара и пресъздава симбиозата между индийската мъдрост, култура и наследство. Идеята за построяването му е да се създаде място излъчващо мир, красота, радост и божественост, затова и десетте арки на входа представят десетте принципа в индийската култура и ведическото усещане за посрещане на добротата от всички страни. Посещение на Гробницата на Хумаюн – последно убежище на могулския император Хумаюн, напомнящ повече на дворец, отколкото на гробница. Този мавзолей е един от най-добре запазените паметници, построени по времето на могулите и съчетава елементи от индийската и персийската архитектуриПосещение на къщата ‒ музей на Индира Ганди – къщата е била официална резиденция на първата жена министър-председател на Индия. По-късно е превърната в музей, където могат да се  видят както редки фотографии на националистическото движение,  така и лични вещи на семейството. Вечеря и нощувка.

 

17.03.2017-петък.  8-ми ден.  Делхи – Доха – София

Закуска. Трансфер до летището.  

10:55 полет QR 571 от Делхи, кацане в Доха 12:45.

14:30 – полет QR 225 от Доха, кацане в София – 18:35 с незабравими спомени от Индия !

 

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА :

Four Points by Sheraton 5* , АГРА, ИНДИЯ

 

Видео материал от хотела :

https://youtu.be/5DH6W9FBvb0

 

Местоположение:
Хотел Four Points в Агра е удобно разположен, само на няколко километра от емблематичните Тадж Махал и Агра Форт. 

Стаите:
Хотелът разполага със 165 комфортно обзаведени стаи, оборудвани с климатик, сейф с електронно заключване, телефон, телевизор с плосък екран, работно бюро, мини бар, кана за чай и кафе и други. Баните са снабдени с халати, сешоар и чехли. Стаите се почистват ежедневно.

 

Park Regis Jaipur 4* , ДЖАЙПУР, ИНДИЯ

 

Видео материал от хотела, можете да видите по – долу:

https://youtu.be/zUiTfKXpdZU

 

Местоположение:

 Сградата на хотела съчетава в архитектурата си колониални и местни мотиви, като също така е заобиколен от красиви градини.

Намира се на 13 км от летище „Джайпур“.

Стаите на хотела са просторни; съвременно обзаведени със: сателитна телевизия, сайф, минибар.

Хотелът разполага с фитнес, маса за тенис. Предлага: безплатен паркин и 24-часов румсървиз.

 

Crowne Plaza Hotel  5*, ДЕЛХИ, ИНДИЯ 

 

Разгледайте видео материала от хотела по-долу:

https://youtu.be/YPV0vpybkao

 

 Местоположение:

  Хотелът е 5-звезден. Намира се в Ню Делхи на 20 км от международно летище „Индира Ганди“. Част е от веригата Crowne Plaza Hotels & Resorts. Разполага с ресторанти, сладкарница, бар, както и с фитнес, уелнес, външен и вътрешен басейни. Бизнес залите са 6 на брой, а най-голямата побира до 400 души. Предлага и разнообразни допълнителни услуги като паркинг, Wi-Fi, пране и др. Разнообразие от стаи.

 

Допълнителни екскурзии :

Мохабад Тадж

Ден и час на провеждане:

на 2 -рия ден от екскурзията в 18:00 ч.

Цена за възрастен: 60.00BGN
Цена за дете: 60.00BGN

По желание ‒ спектакъл „Мохабад Тадж” ‒ танцова драма, пресъздаваща любовната сага в стил „Боливуд”. По желание ‒ спектакъл „Мохабад Тадж” ‒ танцова драма, пресъздаваща любовната сага в стил „Боливуд”.

 
 
Разглеждане на Тадж Махал (Юнеско ) и Агра Форт ( Юнеско)
 

  Ден и час на провеждане:

на 3 -тия ден от екскурзията в 8:00 ч.

Включен в екскурзията.

  Посещение на Тадж Махал (ЮНЕСКО) – най-големият паметник на любовта, изграден от импе-ратор Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Арджуманд Бан Бегум, известна като Мумтаз Махал (избраницата на двора). Легендата е тъжна и сърцераздирателна. Тадж Махал бил проектиран като „сълза, стичаща се по бузата на времето“, както е написал бенгалският поет Рабиндранат Тагор. Построен е за 21 години с труда на 20,000 души. Разглеждане на Агра Форт (ЮНЕСКО) с Перлената джамия, много дворци, градини и крепостни стени, дълги 2,5 км. Строежът е започнат от император Акбар; Шах Джахан построява нови дворци и джамии; а император Аурангзеб – външните укрепления. Крепостта разказва историята на Могулската империя и отразява умението на индийските архитекти, строители и художници.

 

Разглеждане на Фатепур Сикри (ЮНЕСКО) и посещение на Чанд Баори

 

Ден и час на провеждане:

на 3 -тия ден от екскурзията в 13:00 ч.

Включен в екскурзията.

 Отпътуване за Джайпур. По пътя разглеждаме Фатепур Сикри (ЮНЕСКО) – „градът на победата“, построен през 1571-1585 г. от най-великия могулски владетел, Акбар, в чест на пророка Салим, който предсказал на императора, че ще му се роди син. По неизвестни причини градът е бил изоставен, но въпрки това е с прекрасно съхранени дворци и зали. Посещение на Чанд Баори – древно водохранилище на повече от 1200 години, намиращо се в селцето Абханери и смятано за едно от най-големите в света . Пристигане в Джайпур – столица на щата „Раджастан”, известен като „Розовия град”. В розов цвят са боядисани крепостните стени и сградите на стария град, а в културата на империята на Раджпут по традиция розовият цвят се счита за символ на гостоприемството. Градът е планиран, построен и наречен така на името на великия астроном и воин махараджа Джай Синг II

 

Честване на Холи

    Ден и час на провеждане:

на 4 -тия ден от екскурзията в 9:00 ч.

Включен в екскурзията.
 

 Днес ще участваме в празнуването на Холи – най-удивителният и обичан фестивал в Индия. Сутринта ще получим специални бели дрехи и естествени цветни бои на прах, за да може всеки да води своята „битка на цветовете”.

 

Обиколка на Джайпур

Ден и час на провеждане:

на 5 -тия ден от екскурзията в 10:00 ч.

Включен в екскурзията.
 

 Тръгваме за крепостта „Амбър“. Спираме за снимки пред Хава Махал, символ на Джайпур и познат като 5-етажният дворец на ветровете. Всъщност той е фасада с 900 многоъгълни прозорци, зад които жените от кралския двор са наблюдавали церемониите и живота по улиците без да бъдат виждани. Продължаване за Амбър Форт (ЮНЕСКО) – старата столица на империята на Раджпут (16 век) отпреди Джайпур. Изкачване до крепостта дворец на гърба на слон и разглеждане на най-важните дворци и зали, построени в смесен хинду-ислямски стил, от които най-впечатляващи са Шиш Махал – Огледалният дворец, и Джай Мандир – Залата на победата. Спускането от крепостта е с джип. На връщане в Джайпур спиране за снимки на двореца „Джал Махал”, разположен в центъра на езерото Ман Сагар. Разглеждане на обсерваторията Джантар Мантар, създадена от махараджа Джай Синг II (1728 г.). Най-забележителното съоръжение е 30-метровият часовник, който показва времето с точност до 2 сек., а сянката, която пада, се измества с 4 м на час. До обсерваторията е градският дворец на махараджата с множество дворове, градини и сгради. Днес бившият владетел живее в част от него, а другата е превър-ната в музей с няколко зали, в които са изложени колекции от текстил и облекла на махараджата и семей-ството му, оръжия, картини, килими, каляски и двата най-големи сребърни съда за вода с вместимост от 400 л, влезли в „Книгата за рекордите на Гинес“. Следобед свободно време за пазаруване на известния в Джайпур Бапу пазар.

 

Посещение на Китуб Минар (ЮНЕСКО) и храма Лотос

 Ден и час на провеждане:

на 6 -тия ден от екскурзията в 12:00 ч.

Включен в екскурзията.
 

  Пристигане и посещение на Китуб Минар(ЮНЕСКО) – шедьовър от 1193 г., издигнат в чест на победата на исляма над делхийското Хиндуистко кралство. Кулата е най-красивото и високо минаре в света (високо 73 м), върху чиито стени са изписани текстове от Корана. В основите на минарето е първата джамия, построена в Индия върху основите на 27 хиндуистки и джайнистки храма. Тук е и 7-метровият стълб от свръхчисто желязо. Посещение на бахайския молитвен храм Лотос, един от осемте бахайски храма, издигнати на различни континенти, който привлича хора от всички раси и религии, за да се поклонят пред създателя на Вселената и да изразят обичта си пред всевишния.

 

 

Панорамно разглеждане на Делхи

 
Ден и час на провеждане:

на 7 -мия ден от екскурзията в 9:00 ч.

Включен в екскурзията.
 

Панорамно разглеждане на Делхи: новия Делхи и мемориалната арка Индия Гейт, построена през 1931 г., върху която са изписани имената на 70,000 индийски войници, сражавали се за Британската армия по време на Първата световна война и 13,516 британски и индийски войници, загинали на северозападния фронт по време на войната с Афга-нистан. Следват главният булевард „Радж Пат”, където се провежда военният парад за Деня на Републиката, който е на 26.01, кръглата сграда на Парламента и Раштрапати Бхаван (Президентския дворец, построен по проект на Едвин Лютен за британския вицекрал, а от 1951 г. след независимостта на Индия е официална резиденция на президента на Индия), мемориалът Радж Гат – мястото, където е кремиран „бащата на нацията“, Махатма Ганди.  Отправяме се към Стария Делхи с крепостта Ред Форт (ЮНЕСКО), наричана „сърцето на Индия”. Построена е през 17 век от могулския император Шах Джахан, след като премества столицата си от Агра в Делхи, и е служила за резиденция на могулските императори до идването на британците. Посещение на храма Акшардам –построен през 2005 г., комплексът е разположен на площ от 400 декара и пресъздава симбиозата между индийската мъдрост, култура и наследство. Идеята за построяването му е да се създаде място излъчващо мир, красота, радост и божественост, затова и десетте арки на входа представят десетте принципа в индийската култура и ведическото усещане за посрещане на добротата от всички страни. Посещение на Гробницата на Хумаюн – последно убежище на могулския император Хумаюн, напомнящ повече на дворец, отколкото на гробница. Този мавзолей е един от най-добре запазените паметници, построени по времето на могулите и съчетава елементи от индийската и персийската архитектуриПосещение на къщата ‒ музей на Индира Ганди – къщата е била официална резиденция на първата жена министър-председател на Индия. По-късно е превърната в музей, където могат да се  видят както редки фотографии на националистическото движение,  така и лични вещи на семейството.

  ( 57)

 
 

 

Translate »