Република Литва се намира в Североизточна Европа. Граничи с Латвия на север, Беларус на югоизток, Полша на юг, Русия на югозапад. До средата на двадесети век името на страната на български е било Литвания. Държавен глава на Литва е президента, който се избира с петгодишен мандат. Парламентът има 141 члена с четиригодишен мандат. Територията на страната е разделена на 10 окръга. Основни отрасли са машиностроене, метало- и дървообработване, химическа, текстилна и хранително-вкусова промишленост. Литва е разположена край Балтийско море.

 

 

 

 

 

 

ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЛНЮС И РИГА – Прибалтийски калейдоскоп
Маршрут: София – Вилнюс – Тракай – Храм-паметник Петър и Павел – Хълма на Кръстовете – Рундалски дворец – Рига – София
Дати: 20.03.2016; 17.04.2016; 01.05.2016; 22.05.2016; 12.06.2016; 03.07.2016; 17.07.2016; 31.07.2016; 14.08.2016; 28.08.2016; 18.09.2016; 04.11.2016
5 дни / 4 нощувки
Цена:530лв.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Програма:

1 Ден: Вилнюс

Отпътуване от летище София за Литва. Пристигане във Вилнюс. Посрещане и настаняване в хотел Panorama 3*. (Багажа се оставя в стаята за съхранение до 14 ч.) Пешеходна обиколка на Стария град във Вилнюс, най-големият архитектурен комплекс в Източна Европа, включен в списъка за паметниците на световните културни ценности на ЮНЕСКО.

2 Ден: Вилнюс – Тракай – Храм – паметник  Петър и Павел

Закуска в хотела. Екскурзия до древната столица на Литва – Тракай. Основната атракция на града – живописния замък Тракай, единственият замък в Източна Европа, построен на остров. Ще посетим красивата Катедрала на Вилнюс – Петър и Павел. Църквата е известна с изключително богатия си  бароков интериор и украсена с повече от 2000 скулптори.

3 Ден: Вилнюс – Хълм на кръстовете – Рундалски дворец и парк – Рига

Закуска. Отпътуване за Рига. По пътя спирка на Хълма на кръстовете – единствено по рода си светилище с над 100 000 кръста, донесени и оставяни от вярващи от всички религии, които идват ежедневно на поклонение. Ще имате възможност да се запознаете с литовското изкуство в производството на кръстове – уникален отрасъл, внесен в списъка на ЮНЕСКО на шедьоврите на човешкото наследство. Обяд в близост до Хълма на кръстовете. Отпътуване за двореца Рундал – един от забележителните паметници на Барока и Рококо в Латвия, шедьовър на известния италиански архитект Растрели. Дворецът е построен за херцога на Курландия – Бирона, известен в руската история като фаворит на Анна Йоановна. Тук можете да посетите Златната и Бялата зала, голямата картинна галерия и много други реликви от семейството на херцозите на Курландия. Пристигане в Рига. Настаняване в хотел Mercure Riga Centre hotel 4* или подобен.

4 Ден: Рига

След закуска пешеходна обиколка на Стария град на Рига. Това е една възможност да видите един от най-красивите градове в Европа, който е с хилядолетна история и с архитектурни паметници, признати от ЮНЕСКО за шедьовър на човешкото творчество. По време на обиколката ще посетите най-голямата в Прибалтика катедрала, средновековната крепост, архитектурния ансамбъл «Тримата братя», Шведската порта, Барутната кула и др. Посещение на концерт с музика за орган в прочутата Домска катедрала. Нощувка.

5 Ден: Рига

Закуска и трансфер до летището за обратен полет до София.

 

 

 

 

 

 

 
Цена в лева на човек включва:

 

Хотели

Човек в стая с две легла единична стая 3-ти възрастен в двойна стая Дете до 12 год.
Panorama 3*; Mercure Riga Centre hotel 4*

 

530 690 485 299

 

 

Цената включва:
•    Настаняване в хотел 3* в центъра на Вилнюс и Рига;
•    4 закуски на шведска маса;
•    Обяд на Хълма на кръстовете
•    Панорамни обиколки на Вилнюс, Рига, Талин, Тракай, Юрмала, Хълма на кръстовете, двореца Рундал;
•    Входни такси за всички посещавани обекти;
•    Eкскурзоводско обслужване на руски или английски езици;
•    Транспорт с климатизиран туристически автобус;
•    Туристическа информация за забележителностите.

 

 

 

 

Цената не включва:
•    Самолетни билети София – Вилнюс – Рига – София (редовни авиокомпании, с всички включени такси: около 800 лева) (ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН) /валидна към дата: 19.01.2016 г. При издаване на билетите една седмица преди датата на отпътуване, летищните такси, включени към общата цена на самолетния билет, подлежат на препотвърждение и може да се наложи доплащане на разликата/;
•    Разходи от личен характер;
•    Медицинска застраховка върху 30 000 евро за лица до 65 г.: 20 лева; за лица над 65 г.: 40 лева (ЗАДЪЛЖИТЕЛНА);
•    Такса гориво: обявява се 14 дни преди полета;
•    Индивидуален трансфер:
•    Летище Вилнюс – център 51 лева за лека кола(1-3 човека.), 116 лева микробус (4 – 7  местен).
•    от/до хотела в Рига –летище/жп/авто гара 51 лева за лека кола (1-3 човека.), 126 лева микробус (4 – 7  местен)

 

 

 

 

 

 

Важно !!!
•    Необходими документи за записване: копие/данни от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на екскурзията; попълнен договор на Българска компания за Туризъм и  депозит в размер на 900 лева на човек;
•    За посещение на Естония и за районите, включени в тази програма, не се изисква виза и няма задължителни ваксини.
•    Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
•    За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето;
•    За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата пакетна цена, Българска компания за Туризъм не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти;
•    За осъществяването на програмата е необходим минимум 2 човека в група !!!

 

 

 

 

 

Забележки:
•    Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане.
•    Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!
•    Всички упоменати часове са приблизителни.
•    Всеки турист е задължен да има медицинска застраховка по време на пътуване в чужбина без значение дали я закупува от туристическата агенция, или се обръща директно към застрахователна компания. Ако медицинската застраховка не е сключена в офиса на фирмата, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се предостави копие от нея минимум 2 дни преди пътуване. (лично, по факс или e-mail).

 

17

Translate »