Приликата на Букурещ с френския оригинал идва от архитектурния стил на сградите в центъра на града, от широките булеварди, първенец сред които е „Калеа Викторией” (Пътят на победата), от красивите паркове, ако щете и от копието на Триумфалната арка – същата като на Шан-з Елизе. Дори най-големият и много красив парк с езеро Херъстръу го сравняват с Люксембургските градини в Париж!

Главната забележителност на Букурещ е гигантската сграда на Парламента. Това е втората по големина обществена сграда в света след Пентагона в САЩ! Строителството й започва през 1984-та и продължава близо 20 години. Тя е отражение на мегаломанията на бившия комунистически диктатор Николае Чаушеску . Съдете сами: за този „мастодонт”, който разполага с 1100 помещения, са похарчени над 3 милиарда долара, проектът на сградата е дело на…700 архитекти, в строителството са участвали над 20 000 работници! За градежа са използвани над 1 милион куб. метра камъни, докарани от Трансилвания, 3500 тона естествен кристал за направата на 480 полилея, 200 хиляди кв.метра е площта на килимите, застлани в различните зали. И т.н. Днес сградата е действащ дом на румънските депутати, но е отворена за посещения на туристически групи. В съседство с Парламента е Площадът на революцията с мраморния паметник на Прераждането, издигнат в памет на жертвите по време на революционните събития от 1989 година.

Една, макар и панорамна обиколка на Букурещ, разкрива архитектурно богатство, което съседите са се погрижили добре да съхранят и да представят на своите гости. Тук се нареждат сградите на общината, на Националния исторически музей – бивша пощенска палата от края на ХІХ и началото на ХХ век, Университета Пиата, Националния театър, бившия кралски дворец, превърнат в художествен музей с близо 100 хиляди произведения на изкуството, включително творби на Рембранд и Ел Греко. Румънският Атенеум пък е най-престижната концертна зала в столицата. Построена е по проект на френския архитект Алберт Галерон през 1888 година, а средствата за строителството й са осигурени чрез дарения на румънските граждани.

Букурещ обаче не е само „подражател” на френската столица. През последните години бяха построени много нови и модерни сгради, главно офиси на различни компании, банки, застрахователни дружества, хотели.Появи се и новият национален стадион, който домакинства на финал за купата на Лига Европа. Но градът държи да представи и своята национална идентичност. Пример за това е Музеят на селото – етнографски парк на открито с реконструирани селски къщи от всички райони на страната, разположени сред вятърни мелници, воденици, занаятчийски работилници, дървена църква от ХVІІІ век .Музеят е открит още през далечната 1906 година, притежава и огромна колекция от близо 20 000 национални носии! На улица „Липскани” пък е реставрирана част от стария град с Княжеския съд – строен по времето на Дракула, Княжеската църква – най-старият храм в Букурещ, някогашния хан „Луи Манук”, превърнат в луксозен хотел. През ХV век повечето занаятчии от Румъния и съседните страни са открили работилниците си в тази част на града. Сега туристите, идващи тук, се наслаждават на пазарите с антики и предмети на изкуството, на ресторантите с национална кухня.

Легендата разказва, че някога на това място живял овчар на име Букур. Веднъж, когато пасял стадото си, ненадейно паднала мъгла и овчарят се загубил. Притиснат от неволята, момъкът горещо започнал да се моли на Господ и…станало чудо – мъглата се разпръснала. В знак на признателност Букур построил малък параклис, край който след време се заселили хора и така възникнала днешната румънска столица. Сега тя е най-големият град в Румъния, близо 10 % от 23-милионното население на страната е концентрирано тук. Международното летище „Отопени” е „гара- разпределителна” за много полети от и до целия свят. А Букурещ е само на 60 км от най-близкия град в България – Русе. Ето защо е удобен маршрут за уикенда.

  Ние от Туристическа Агенция “ТЕСКО ГРУП“ , Ви предлагаме да се разходите с нас през уикенда до Букурещ и Синая през юни на цена от

215 лв за 3 дни / 2 нощувки с

включени закуски в хотел NEW MONTANA 4****

 

и дата на провеждане : 23.06.2017г.

 

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ ХОТЕЛА :

 

 

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

1-ВИ ДЕН : 
Пловдив-Букурещ-Синая
 Отпътуване от Пловдив в 7.00 ч за Букурещ – известен още като „Малкия Париж“ заради артистичния си живот и красивата архитектура. Панорамна обиколка на Букурещ с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): Триумфалната арка; Храмът на музиката „Атене“; Националният театър; Парламентът; Патриаршеската катедрала; Университетът; Площадът на революцията. Отпътъване за Синая. Настаняване. Свободно време. По желание – вечеря в традиционен ресторант. Нощувка.

2-РИ ДЕН : 
Синая – Замъкът “Пелеш” – Замъкът „Бран“ – Брашов – Синая
 Закуска. Посещение на двореца „Пелеш“ – бивша лятна резиденция на румънските крале. Отпътуване за замъка „Бран“, известен още като „Замъка на Дракула“ – впечатляваща средновековна крепост, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м. Разглеждане на Брашов – живописно средновековно градче в Трансилвания. Туристическа програма: Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, Старото кметство, синагогата, най-тясната уличка в Румъния – Strada Sforii. Свободно време в Брашов. Отпътуване за Синая. Нощувка.

3-ТИ ДЕН:
Синая- Букурещ –Пловдив
Закуска. В 9:00ч. отпътуване  за Букурещ. Пешеходна разходка в Стария град – площад Унири, Ханул Мануч, останките на двореца на Влад Дракула и неговата статуя, статуята на вълчицата с Рем и Ромул. Свободно време. Отпътуване за Пловдив

 

 
 ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
•    Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, минибар)
•    2 нощувки със закуска в NEW MONTANA – HOTEL 4**** в Синая
•    Панорамна обиколка на Букурещ с местен екскурзовод
•    Посещение на замъка „Бран“ и двореца „Пелеш“
•    Туристическа програма в Брашов,
•    Водач-екскурзовод

 

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•    Вечеря в традиционен ресторант/по желание /
•    Входните такси за замъка „Бран“ (35 RON) и двореца „Пелеш“ (30 RON)
•    Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 5000 евро

 

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ ХОТЕЛА , В КОЙТО ЩЕ БЪДЕТЕ НАСТАНЕНИ

 

 

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ РЕЗЕРВАЦИИ НА ПОСОЧЕНИТЕ ТЕЛЕФОНИ ИЛИ ЧРЕЗ КОНТАКТНАТА ФОРМА В САЙТА

Translate »