Този слънчев планински къс,, години наред подвластен на законите на тоталитаризма е приютил южноевропейски сговорчив народ. Но новата Албания съчетава в себе си буйната и пълна с очарование сила на Средиземноморието, възхитително гостоприемен народ и зашеметяващ със своята цветна палитра ренесанс в столицата Тирана.

Ние от Туристическа Агенция ТЕСКО ГРУП , ВИ предлагаме да посетите тази страна по времето на най-големият християнски празник – ВЕЛИКДЕН .

Резервирайте при нас, бъдете с нас на Великденските празниците в Албания на цени от

 

360 лв за 4 дни /3 нощувки  на закуска + вечери в 5-звездния ХОТЕЛ & SPA  BRILLIANT 5*

 

             
             

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО ОТ ХОТЕЛ & SPA  BRILLIANT 5* – ДУРЪС , АЛБАНИЯ

 

 

 ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

1-ви ден, 26.04.2019г. – Пловдив – София – Дуръс
 Отпътуване от Пловдив в 04:00 часа, от София в 06:00 часа за Македония. Около обяд кратка почивка за обяд в град Струга. Привечер пристигане и настаняване в хотел Brilliant 5* в района на град Дуръс. Вечеря и нощувка.

 

2-ри ден, 27.04.2019г.
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане от 30 лева на човек – екскурзия до Дуръс, Тирана и Круя. (Цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод на руски или английски език и превод на български от водача на групата; входни такси не са включени в тази цена. Заявява се и се заплаща предварително от България, осъществява се при минимум 20 желаещи.).
Отпътуване за град Круя – родният град на националния герой Скендербег. Възможност за посещение на Средновековната Крепост, музея на Скендербег и Стария базар. Заминаване за албанската столица Тирана. Като град, Тирана съществува от ХVІІ век, а столица на страната е от 1920 година. Това е най-големият град в Албания, който няма забележителностите на големите европейски столици, но пък има свой колорит. Площадът с паметника на националния герой Скендербег, джамията Етем бей от ХVІІ век, с великолепни стенописи, Пирамидата, замислена като музей на бившия комунистически диктатор Енвер Ходжа, Националния исторически музей, Двореца на президента, бункерът – едно от 700-те хиляди укрития от потенциална ядрена атака, приумица на стария режим, и още ред други „активи” от по-новата история на страната очертават съдържанието на сити тура в Тирана. Наред разбира се с новите лъскави сгради на банки, офиси, хотели и на първия местен небостъргач. Отпътуване за пристанищния град Дуръс – някогашната българска крепост Драч. Пешеходна разходка в града, с възможност за разглеждане на Античния Амфитеатър, Венецианската кула, Централния площад с фонтаните и Голямата джамия. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

 

3-ти ден, 28.04.2019г.
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане от 30 лева на човек – екскурзия до светините на православното християнство в Албания – манастира „Рождество Богородично” в Арденица и град Берат. (Цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод на руски или английски език и превод на български от водача на групата; входни такси не са включени в тази цена. Заявява се и се заплаща предварително от България, осъществява се при минимум 20 желаещи.).
Манастирът е съществувал още от ХІІІ век и пази уникални стенописи от майстори-зографи, сред които вълнуващи са образите на светите Седмочисленици, дарили на славянството най-ценното – писмеността. Посещение на древния град Берат, съхранил християнството през вековете. Градът е включен в списъка Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на Стария град с величествените крепостни стени, запазили многобройните църкви в сърцето на града. Разходка из тесните улички с характерните сгради с широки фасади и големи прозорци, наподобяващи възрожденската ни архитектура от XIX век.
А самото градче, с българската крепост на един от хълмовете, е нещо като нашето Велико Търново – с накацалите амфитеатрално бели къщи с големи прозорци. Завръщане в Дуръс. Вечеря и нощувка.

 

4-ти ден, 29.04.2019г.
Закуска. Отпътуване за България. Около обяд пристигане в Охрид. Свободно време за обяд, кафе и разходка в централната част на този забележителен град разположен на брега на Охридското езеро, включен в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство. Пристигане в България късно вечерта.

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с лицензиран автобус за международни превози;
3 нощувки със закуска и вечеря в хотел Brilliant 5*****
Кратък престой в Струга;
Кратък престой в Охрид;
Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро;
Пътни такси;
Водач на групата от България.

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Разходи от личен характер;
Хранения неупоменати в програмата;
Екскурзия до Круя, Тирана и Дуръс – 30 лева на човек. Цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод на руски или английски език и превод на български от водача на групата; входни такси не са включени в тази цена. Заявява се и се заплаща предварително от България, осъществява се при минимум 20 желаещи.
Екскурзия до Берат и Арденица – 30 лева на човек. Цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод на руски или английски език и превод на български от водача на групата; входни такси не са включени в тази цена. Заявява се и се заплаща предварително от България, осъществява се при минимум 20 желаещи.
Входни такси на посещаваните обекти;
Застраховка „Отмяна на пътуването” с Евроинс – около 2,5% от пакетната цена.,която можете да сключите в офиса на Агенцията до пет дни след подписването на договора за пътуването .

За повече информация, моля обърнете се към наш представител на тел: 0885713004 или 0889080606
Доплащане за застраховка за лица от 65 до 80 години – 5 лева;

 

 

 

 

ОРИЕНТИРОВЪЧНИ ВХОДНИ ТАКСИ:

ОХРИД
Църква Св. София – 100 денара;
Църква Св. Богородица – 100 денара;

 

АЛБАНИЯ
Дуръс – амфитеатър и археологически музей – 300 лека (~2 евро);
Круя – музей на Скендербег – 200 лека (~1.5 евро);
Тирана – Национален исторически музей – 200 лека (~1.5 евро);
Берат: Вход в Крепостта Берат – 100 лека;

Вход – Музей Онуфрий – 100 лека;

 

 

 

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ :
Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на пакета и сключен договор за организирано пътуване.
Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 12.04.2019

 

 

ТАКСА ПРЕКРАТЯВАНЕ:
ако прекратяването е до 30 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 7 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е под 7 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

 

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:
Цената е валидна при минимум 40 туриста;
Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване;

В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.

 

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ :
За пътуването е необходима валидна лична карта.
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация от единия или двамата родители!

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ :
Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия. Сключва се до 5 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка „Отмяна на пътуване“ зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.

 

Здравни изисквания:

Няма специални здравни изисквания.
Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, ЗД „Евроинс АД” или „Мондиал асистънс“.

 

 

 (9)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Translate »