Националният парк Плитвички езера – наричан още перлата на Хърватия е най-популярната туристическа атракция на Хърватска. Той е включен в списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство през 1979 г. Разположен е по средата между Загреб и Задар. Езерата определено са забележителност, която трябва да видите.
  Красотата на националния парк се крие в неговите 16 езера, които са свързани чрез водопади и са разположени в гъсти гори, където можете да видите елени, мечки, вълци и някои редки птици. Националният парк покрива територия от около 300 кв.км. Езерата се намират на площ около 8 км.
 Има огромна разлика в надморската височина на парка – най-високата точка се намира  на  1 280 м, а най-ниската е едва 380 м. Разликата в надморската височина на езерата е само 135 м.
  Паркът е отворен всеки ден през цялата година. През лятото работното време е удължено (обикновено от 08:00 до 19:00 ч.). Имайте предвид, че има входна такса – за възрастни – 55 куни (7,64 евро) за периода ноември – април, 85 куни (11,8 евро) за май, юни, септември и октомври, 100 куни (13,89 евро) за юли и август. Децата са с по-евтини билети.
 В Националния парк Плитвички езера има множество пътеки и маршрути, по които може да усетите величието на това природно чудо. Има и вариант да се насладите на езерата и парка, возейки се на лодки или автобус.

Ние от Туристическа Агенция “ТЕСКО ГРУП“ искаме да Ви покажем това природно чудо и то през едни от най-хубавите месеци – април, май и юни , когато времето е топло и е подходящо за разходки сред природата . Грабвайте раницата, обувайте туристическите обувки и не забравяйте фотоапаратите за да направите Вашите уникални снимки .

Резервирайте само сега и само при нас по условия на ранни записвания на цена от

460 лв . за  5 дни / 4 нощувки  и

дати на провеждане: 13.04.-17.04.2017г.         
 
                                        04.05. – 08.05.2017г.          
 
                                        24.05. – 28.05.2017г.          
 
                                        14.06. – 18.06.2017г.   

 

 

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

1-ви  Ден: – София – Хърватия- Загреб
  Тръгване от София в 07:00ч от автогара Сердика за Хърватска. Страната е наречена “Земята на разнообразието” – тук природата се разкрива с всичките си цветове, сливат се култури и цивилизации. Страна, превърнала се във вдъхновение за поети, писатели и художници. По крайбрежието се долавя стила на Бел епок, заобиколени от палми алеи минават покрай хотели в стил ар нуво и аристократични ваканционни вили. Класиката в ресторантите тук са „скампи на бузари”, прясна риба, октоподи, калмари, които отлично си подхождат с чаша „Връбничка жлахтина”. Вечеря и нощувка в Загреб.

2-ри  Ден Плитвичките езера – Опатия
 Закуска. Отпътуване за Плитвичките езера – най-известният природен парк в Хърватия, състоящ се от 16 живописни езера, свързани с водопади и водоскоци. Преминаваме по тесни горски пътеки и дървени мостове, за да се насладите на красотата на Величествената природа. Прекосяване с лодка на най-голямото езеро Козяк.
Продължаваме към Опатия – наречена „Ница на Адриатика”, най-аристократичният курорт на Хърватската ривиера, чиято слава се разнася по света от Австрийските благородници. В Опатия можете да се радвате на морския въздух, на слънчевите бани, на приятния средиземноморски климат, да съзерцавате залеза и да танцувате до зори. Свободно време – разходка по крайбрежната алея, откъдето се разкриват невероятни гледки към многобройните островчета.
Настаняване в хотел в района на Опатия. Вечеря и нощувка.

3-ти  Ден – Опатия – Пула – Ровин – Опатия
 Закуска. Еднодневна екскурзия до полуостов Истрия, наречен „Terra Magica”- късче земя със свой облик и характер, където хармонично се допълват Древноримското величие и Средновековните укрепени градове, Венецианското наследство и аристократичния дух на Хабсбургите. Обиколка на Истрия – маслинени горички и плодородни лозя, стръмни каменни брегове и закътани заливи, която ни отвежда до Пула и Ровин
Посещение на Пула, изградена върху седем хълма като Рим– град на повече от три хилядолетия, нашепващ истории за митичните аргонавти, за римските патриции и матрони, за Венецианските търговци и за австрийските благородници. Пула е град-музей, предлагащ ни съхранени през вековете исторически забележителности: Античният Римски амфитеатър, датиращ от I век и втори по големина в Империята, Портите на Херкулес, Арката на Сергий, която ни отвежда към уличките на стария град към централния площад и Храма на Август. Свободно време в Пула – опитайте “пършут”-пушена шунка от Истрия, Истърска супа, приготвена от боб, царевица и сушено свинско, жълто овче сирене и домашно вино – Теран.
Следобед продължаваме за Ровин – “Малката Венеция”, най-романтичният хърватски град започва развитието си като традиционно рибарско селище, покровителствано от Света Еуфемия, впечатлило поети и художници с формата си на лодка – batana и с местната фолклорна музика – batinada. Обиколка на старинната част на Ровин, обградена със средновековни крепостни стени с три запазени до днес порти, които ни отвеждат към лабиринт от тесни каменни улуци. Над тях доминира църквата ‘Св Еуфемия” с високата си камбанария със статуя на Светицата-закрилник на града. Интерес представляват и Баптистерият – най-старата сграда на Площад Локва и Францисканският манастир, както и многото буржоазни къщи, изградени в типичен венециански стил. Не пропускайте традиционния пазар, където можете да дегустирате отбрани Истърски вина и Медена ракия, зехтин и трюфели.
Връщане в хотела. Вечеря и нощувка

4-ти  Ден – Опатия
 Закуска. Посещение на пещерата Постойна – „Постойнска яма” е най- посещаваната туристическа атракция в Словения. Достъпът до Постойна се осъществява със специална железница, отвеждаща ни в подземния свят на една от най-красивите пещери. Разглеждане на подземните галерии с местен екскурзовод.
Туристическа програма в Загреб. Пешеходна разходка: централния площад „Бан Йелачич“, стария град с хълмовете Каптол и Градец, Катедралата- символ на града и „Долац“ – главният градски пазар, наричан още „стомаха на Загреб. Настаняване в хотел в Загреб. Вечеря.Нощувка

5-ти  Ден Загреб – България
 Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :

4 нощувки със закуски в хотел 3* – 2 в Загреб, две в Опатия/ Ловран

4 вечери

екскурзовод на български език

транспорт с лицензиран автобус ( климатик, видеосистема, минибар)

медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ до 2000 евро на компания ЗАД „Алианц България“ АД с адрес: гр. София, бул. „Княз Дондуков“ № 59., тел 02/9808138

 

 

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Екскурзия до Пула и Ровин, полуостров Истрия – 20 Евро

Вход и екскурзовод за Плитвичките езера – 26 E

Вход и екскурзовод за Постойна – 30Е

медицинска застраховка с покритие 5000 евро – 5 лв., над 65 г. – 8 лв., над 70 г. – 10 лв.; над 75 г. – 15 лв.

 

ДРУГИ ДОПЛАЩАНИЯ :

доплащане за единична стая: 80€

минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туриста

срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата

необходими документи: лична карта или задграничен паспорт

начин на плащане: 30% депозит от пакетната цена, доплащане 14 дни преди началната дата

застраховка отмяна на пътуване: сключва се в деня на подписване на договора в офиса на Туристическата Агенция 

 

 

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ ПЛИТВИЧКИТЕ ЕЗЕРА:

 

 

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ :

 

 

 

  (93)

 

Translate »