Мадрид е културният център на Испания с великолепни дворци, фонтани, паркове и повече от 100 музея, включително световно известните Прадо, Център на изкуствата „Кралица София“ и музеят Тисен-Борнемиса. Много църкви, най-красивата от които е новата катедрала Нуестра Сеньора де Алмудена. Фонтана с колесница на богиня Кибела (построен през 1781 г. по проект на архитектите Хосе Ермосильо и Вентуро Родригес), дал названието на площада. Образът на колесницата на Кибела, с впрегнати лъвове и пантери, площада, ограден от четирите сгради, образци на архитектурата и изкуствата – неокласическата Банка на Испания, дворецът на Буенависта (на херцозите Алба, от края на 18 век), дворецът на маркизите Линарес и зданието на Главното пощенско управление в нео бароков стил са едни от символите на града.

 

 

 

 

 

 

 

 

Екскурзия в Мадрид
Кралската столица на Европа
самолетна програма
28.05-03.06.2016
7 дни/ 6 нощувки/ 6 закуски/ 6 вечери
С включени летищни такси и панорамна обиколка на Мадрид!
Цена на човек в двойна/ тройна стая-679 евро/ 1328.00 лева
Цена на човек в единична стая-799 евро/ 1563.00 лева

 

 

 

 

 

 

 

 

Програма:

1 ден – 28.05.16 (събота): София – Мадрид
среща на летище София, терминал 2 в 14.00 часа. Редовен полет на България Ер в 16.00 часа за Мадрид. Кацане в 18.35 часа. Трансфер до хотел Celuisma Florida Norte 3 *** sup. www.hotelfloridanorte.com. Вечеря на бюфет с включени вода и вино. Полезна разходка след вечеря до Кралския Дворец и градините около него.

2 ден – 29.05.16 (неделя): Мадрид
Закуска. Ден посветен на Мадрид и неговите забележителности.
Преди обяд провеждане на панорамна и пешеходна обиколка с екскурзовод на български език – около 4 часа. След обяд разходка в парка Ретиро, време за посещение на музеи. Вечеря, нощувка.

3 ден – 30.05.16 (понеделник): Мадрид – Ел Ескориал & Сеговя
Предложение за целодневна екскурзия до едни от най-древните градове музеи с посещение на манастира San Lorenzo de El Escorial в Ел Ескориал и постготическата катедрала и двореца на Алказар в Сеговя. Вечеря, нощувка.

4 ден – 31.05.16 (вторник): Мадрид – Саламанка
Предложение за целодневна екскурзия до историческия град Саламанка, известен със сградата на Университета (1218 г.) и манастира Свети Стефан.
Вечеря, нощувка

5 ден – 01.06.16 (сряда): Мадрид – Толедо
Закуска. Пътуване до Толедо с  обществен транспорт ( влак или автобус). Предвижда се дълъг престой в града  на епохите, на замъците, на катедралите и на занаятите. Градът на фиестата и испанския фолклор…..След разходката с професионален екскурзовод ще имате вашето свободно време  до късния следобед  да се насладите на неповторимата атмосфера на Толедо.  Връщане в Мадрид с обществен транспорт. Вечеря, нощувка.

6 ден – 02.06.16 (четвъртък): Мадрид – ден, посветен на забележителностите и музеите
Закуска. Възможност за организирано посещение на музея Прадо с професионален екскурзовод Цена – 27 евро/ 53 лева.
Отново можете да посетите местата, с които се запознахте по време на панорамната обиколка. Разходка в парка Ретиро, площад Ориенте със статуята на крал Филип IV на кон , Кралският дворец и срещу него катедралатa Алмудена – един от символите на испанската столица, ‘’пласа Майор’’, до него закритият пазар Сан Мигел, главният площад Пуерта дел Сол, точката от която се измерват всички разстояния в Испания, улица Пасео дел Прадо, прочута със своите осем фонтана и с най-значимите музеи, площад Нептун, ще минете покрай парка Ретиро, който е част от двореца Буен Ретиро, площад Сибелес със сградата на мадридското кметство ( бившата поща)  и фонтана на богинята Кибела, търговската улица Gran  Vía, Plaza España- площад известен със скулптурите на Мигел де Сервантес,  Дон Кихот и Санчо Панса…..

7 ден – 03.06.16 (петък): Мадрид – София
Ранна закуска 07.00 – 07.45  часа. Трансфер до летището в 08.15 часа. Редовен полет на България Ер FB 472 в 10.20 часа за София. Кацане по разписание в 14.40  Терминал 2 .

 

 

 

 

 

 

 

Пакетната цена включва:
• Самолетен билет София – Мадрид – София;
• Летищни такси – 125 евро (към 25.01.16) включени в цената;
• 6 нощувки в хотел  Florida Norte 3***, разположен на 5 минути пеша от площад Испания;
• 6 закуски и 6 вечери на бюфет с богат избор на местни и постни ястия, свежи зеленчуци и плодове, десерти, като на вечеря е включено вино по избор (бяло, червено) и минерална вода;
• Трансфери летище – хотел – летище;
• Панорамна обиколка на Мадрид с професионален екскурзовод;
• Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро (доплащане над 65 години – 14 лева);
• Представител от агенцията по време на цялото пътуване;

 

 

 

 

 

Пакетната цена не включва:
• Допълнителни екскурзии, предложени в програмата. Заявка и заплащане се извършва при сключване на договор за пътуване.
• Входни такси за посещаваните музеи при допълнителните екскурзии
• Разходи от личен характер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЕКСКУРЗИИ СРЕЩУ ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ:

1. МАДРИД – включена в пакетната цена
Маршрутът на панорамна обиколка започва от „Четирите кули“ AZCA- модерния град със най-високите сгради Torre Picasso (157 m), Torre Europa (121 m), Banco de Bilbao (107 m), Torre Titania (104 m), Torre Mahou (100 m), Banco Santander Tower (100 m.). Продължаваме към „Вратата на  Европа“ – Пуерта де Europa, Пасео де ла Кастелана, стадион Сантяго Бернабеу, Nuevos Ministerios, Plaza Colón площад Колумб, Пасео де Recoletos, Националната библиотека, Фуенте де Сибелес – Фонтана на Кабела, Пуерта де Алкала, Парк дел Ретиро, Estación де Аточа, Пасео дел Прадо, Музей Прадо, Museo Thyssen, Gran Vía, Plaza España, известен със скулптурите на Мигел де Сервантес, Дон Кихот и Санчо Панса.

2. ТОЛЕДО
Толедо е исторически град –музей на открито, обявен за национален паметник от испанското правителство. Едва ли някой друг град е успял така да съхрани своя исторически стил и култура.
Най-добрият начин туриста да се запознае с Толедо е една дълга разходка край сградите на града в различни епохи – римска, готическа, епохата на маврите, епохата на Reconquest, след 15 век маршрут на замъците, пътя на занаятите и съвременната фиеста и фолклор.
Цена: 25 евро на човек, включва транспорт с експресен автобус в двете посоки и екскурзовод.
Лично плащане за входни билети – комбиниран 14 евро за Cathedral + Santo Tomé + Sinagoge of Santa Maria La Blanca.

3. ЕЛ ЕСКОРИАЛ & СЕГОВЯ
Ескориал – символът на величието – монументалния комплекс на кралския дворец и манастир в Сан Лоренсо де Ел Ескориал – политическото седалище на испанската империя в средата на XVI век. Внушителните размери и впечатляващата архитектура на обявения през 1984 г. от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство.
Историята на манастира е свързана с Фелипе II (1527 – 1598). По негово време Испания е единствената империя, разположена на всички континенти. Основите на дворцовия комплекс са поставени на 23 април 1563 г., а последният камък – на 13 декември 1584 г. Изграден изцяло в стила на ренесансовата архитектура, Ескориал напълно отговаря на поръчението да съчетава “простота в конструкцията, строгост като цяло, благородство без надменност, величие без показност”. Строгата фасада на двореца поставя началото на нов архитектурен стил “дезорнаментадо”, което значи „без орнаменти”. Старият град на Сеговия е много интересен и живописен. Има много културни забележителности, например пост готическата катедрала, построена през 1525 г. по заповед на Карл V, Замъка „Алкасар“, Знаменитият римски акведукт, дълъг 728 м и висок 28 м, който се извисява над града и околностите. Църквата „Вера Крус“ била една от резиденциите на тамплиерите до 1208 г., когато орденът бил унищожен.
Цена: 47 евро на човек, включва транспорт и екскурзовод.
Лично плащане на входни билети – катедралата и Alcázar – 8 евро в Сеговя , манастира San Lorenzo de El Escorial – 8 евро.

4. САЛАМАНКА
Саламанка е разположен е около река Тормес. Университетът на Саламанка, основан през 1218 г. е най-старият испански университет, функциониращ и в наши дни. През 1985 г. старият град е обявен от ЮНЕСКО. Главни исторически забележителности са сградата на
Университета, главният площад, манастира „Свети Стефан“ и други здания в готически стил.
Градът е основан от келтското племе вакеи. След идването на римляните на Иберийския полуостров, Хелмантика, както бил известен тогава града, станал важен търговски център. Саламанка е превзет от маврите през 712 г. и остава под тяхно управление чак до 11 век. Важен момент в историята на града е основаването на Университета на Саламанка (1218 г.), който бързо се превръща в един от най-престижните европейски учебни центрове.
Цена: 49 евро на човек, включва транспорт и екскурзовод.
Лично плащане на входни билети – Катедралата – 4.75 евро, Университета – 10 евро;

5. Националния музей Прадо https://bg.wikipedia.org
Организирано посещение на музея Прадо – препоръчваме ви да посетите музея с професионален екскурзовод, специалисти по история на изкуството, защото това е единствения начин да научите за картините и художниците Веласкес, Ел Греко, Гоя, Рубенс, Рафаел, Мурильо, Веронезе и много други европейски майстори от 1 до 19 век.
Разбира се, че можете да влезете безплатно в късните часове на работния ден, но така можете да видите една малка част от богатата колекция, без да разберете нищо за нейните творци. Предимството с група е, че не чакате на километрична опашка и без гаранция, че ще успеете от първия път. Изберете сами.
С над 1,8 милиона посетители годишно, музеят е сред най-посещаваните туристически обекти в Мадрид.
В световен мащаб музеят е определен като „най-голямата концентрация от шедьоври на квадратен метър”. Прадо има около 950 склуптори, 64000 рисунки, 2400 щампи, 800 декоратишни изкуства, 900 монети и 800 медала. Подобно на други големи европейски музеи, като Лувъра в Париж и Уфици във Флоренция, Прадо дължи своя произход на колекционерското хоби на управляващите династии през вековете. Той отразява личните вкусове на испанските крале и тяхната мрежа от съюзи и политически вражди, така че се превръща в колекция ненадмината по специални художници и стилове. Много от творбите в музея са създадени по желание на няколко царе любители на изкуството.
Като по-малко известни аспекти на музея, но също така важна част от декоративните изкуства са „Съкровището на делфините” и изключителната колекция от гръко-римски скулптури.
Цена: 27 евро/ 53 лева , включваща екскурзовод и входен билет. До музея се стига с обществен транспорт.

 

21

Translate »