Много малко туристически дестинации могат да се похвалят с места, предлагащи отдих по всяко време на годината, както Австрия. Когато става въпрос за изобилие от зимни спортове в Алпите, едни от най-впечатляващите и изящни архитектурни паметници в Европа и нетърпящата конкуренция музикална традиция, която даже и мюзикълът „Звукът на музиката” не може да опетни, Австрия не търпи конкуренция.

 

 

 

 

Екскурзия Австрия – Германия: Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее
София – Залцбург – ЗАМЪКА ХEРЕНХИМЗЕЕ – Мюнхен – Виена – София
Дати:
02.09.2016 – 06.09.2016
14.12.2016 – 18.12.2016
Цена от: 249 лв.

 

 

 

 

 

Програма:

1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник в 18.00 ч. по маршрут София – Белград – Загреб – Любляна – Залцбург.

2 ден: Пристигане в Залцбург – град на музиката и солта. Туристическата програма започва от Капител плац – основния площад, около който се намират Катедралата, Резиденцията на архиепископа, крепостта Хоензалцбург – една от най-големите запазени досега в Европа (строителство й  започва през 1077 г. и  продължава близо 6 века  до 1683 г., като многократно е  разширявана, достроявана и подновявана);родната къща на Моцарт – намира се на главната търговска улица „Гетрейдегасе“ № 9 – тук на 27 януари 1756 г. в семейството на придворния композитор и музикант  Леополд Моцарт се ражда един от най-великите композитори – Волфганг Амадеус Моцарт; дворецът „Мирабел“ – разположен на десния бряг на р. Залцах, той е построен от архиепископ Волфганг Райтенау за неговата приятелка Соломе Алт, която в разрез с католическите канони, забраняващи на свещениците да създават семейство, му ражда 15 деца. Свободно време за самостоятелна разходка из тесните улички в стария град. Нощувка.

3 ден:  Закуска. Отпътуване за eзерото Химзее – най-голямото езеро в Бавария. Посещение на двореца Херенхимзее, копие на двореца Версай, построен от Лудвиг ІІ Баварски (до замъка се пътува с корабче): Лудвиг ІІ купува острова през 1873 г. с мисълта да построи на него новия Версай. Всъщност, мястото до Етал, където сега се намира един от дворците му Линдерхоф, е било планувано за дворцовото копие, но теренът се оказал твърде малък. При пребиваването си в Париж самотният крал изучавал архитектурата по времето на Луи XIV, на когото подражавал. В двореца има 70 стаи, от които 50 никога не са завършени. Лудвиг живял тук за общо само 10 дни през септември 1885. След две години и островното бижу отваря врати за туристите. Съдбата на кралската сграда е подобна на Нойшванщайн – за съжаление е недовършена. Отпътуване за Мюнхен. Туристическа програма в града: Мариенплац – който от 1158 г. /основаването на града/ е истинското сърце на Мюнхен; Старото и Новото кметство; Фрауенкирхе – един от най-известните символи на Мюнхен и безспорно най-прочутата готическа църква в Германия; Резиденцията на Кайзерите; най-старата бирария “Хофбрьойхаус”. Свободно време. Връщане в Залцбург. Нощувка.

4 ден: Закуска. Отпътуване за Виена. Туристическа програма във Виена: Ринга – булеварда, който обхожда историческия център на града, построен на мястото на средновековните крепостни сетни. Ринга е дълъг 6,5 км и на него се намират най-представителните сгради на Виена: Операта – изключително красива сграда, построена в стил френски ренесанс; Хофбург (отвън) – зимната резиденция на Хабсбургите в продължеине на 6 века; пл. Мария-Терезия с двете сгради близнаци – Музея на изящното изкуство и Музея по естествена история; Двореца Белведере, Парламента, Кметството, Университета, сградата на Виенската борса – една от най-старите в света. Пешеходна разходка в центъра на Виена – Хофбург, ул. Грабен с колоната на чумата и разбира се, готическа катедрала „Св. Стефан“ – символът на Виена, нейната най-величествена и уникална постройка. По желание посещение на двореца и градините Шонбрун. Свободно време. Отпътуване за България.

5 ден: Връщане в България около обяд.

 

 

 

 

 

Дати
Промоционална цена
Редовна цена
02.09 – 06.09.2016
249 лв.
389 лв.
14.12 – 18.12.2016
259 лв.
399 лв.

Задължителни такси:
* пътни такси – 15 евро / 30 лв.(заплащат се в деня на отпътуване)

Крайна цена на пътуването:/
02.09 – 06.09.2016- 279 лв /осн.пакет+пътни такси/
14.12 – 18.12.2016- 289 лв /осн.пакет+пътни такси/

 
 
Крайната цена включва:
* транспорт от и до София с автобус *** снабден с климатик, CD/DVD,  микрофон, подвижни облегалки
* 2 нощувки със закуски в района на Залцбург в хотел ***
* туристическо и информационно обслужване
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 

 

 
Допълнителни услуги по желание:
* екскурзия до Мюнхен и двореца Херенхимзее – 15 евро (при група мин. 20 рах)
* Корабче в двете посоки за ЗАМЪКА ХЕРЕНХИМЗЕЕ + вход за замъка и такса резервация – 16 евро
* медицинска застраховка – 10 лв.,  за туристи над 65 год. – 20 лв.
* доплащане за единична стая 20 евро за нощувка

 

 

 

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

 

 

Забележка:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 40 плащащи пълната такса. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи. Срок за уведомяване на туристите за не постигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване. Няма специфични медицински и санитарни изисквания.

 

 

 

 

 

Оринтировъчни входни такси:
ЗАЛЦБУРГ
Къщата на Моцарт: 10 евро за възрастен; 3,50 евро за деца от 6-14 г.
Крепоста Хоензалцбург: Фуникуляр в двете посоки и входна такса за крепоста – 11 евро
Дворецът Мирабел: вход свободен
Дворецът Хелбрун: 10,50 евро възрастен; 7 евро младежи 16 – 26 години; 5 евро деца 4 – 16 години

МЮНХЕН
Резиденцията на Кайзерите: 7 евро

ВИЕНА
Музей на изящните изкуства: 12 евро възрастни; деца и младежи (до 19 г.) – безплатно
Музей по естествена история (Природонаучен музей) 10 евро възрастни; деца и младежи (до 19 г.) – безплатно
Съкровищницата: 12 евро възрастни; деца и младежи (до 19 г.) – безплатно
Комбиниран билит: Императорските апартаменти + Музеят на Сиси + Сребърната колекция:
9,90 евро възрастни; 5,90 евро деца и младежи (6 – 19 г.), 8,90 евро студенти (19 – 25 г.)
Двореца Белведере: Комбиниран билет Горно Белведере и Долно Белведере:
14 евро възрастни, 10 евро студенти, деца и младежи (до 19 г.) – безплатно
Дворецът Шьонбрун
Императорски тур (22 стаи) с аудиогайд или туристическа брошура: 9,50 евро възрастни, 8,50 евро студенти (19-25 г.), 6,50 евро деца (6-18 г.)
Гранд тур (40 стаи) с аудиогайд или туристическа брошура: 12,90 евро възрастни, 11,40 евро студенти (19-25 г.), 8,90 евро деца (6-18 г.)
Зоологическата градина: 14 евро възрастни, 6 евро деца и младежи (6 – 19 г.), деца до 6 г. – безплатно.

 

26

Translate »