Швейцария може да е неутрална, но не и безвкусна. Сливането на германци, французи и италианци е оформило здрава и енергична национална култура, а алпийският пейзаж притежава достатъчно цинк, за да даде сили дори и на най-преситения турист.

Гьоте е определил Швейцария кратко и ясно като „колосална и добре подредена” комбинация. Можете да сте сигурни, че влаковете и писмата ви ще пристигнат точно на време. Чистотата и прецизността на Швейцарските градове са калени от заобикалящите ги величествени разкошни пейзажи.

 

 

 

 

 

 

Швейцария
ЕЗЕРОТО КОМО – ЛУГАНО – ЛЮЦЕРН – ЦЮРИХ – ВЕВЕ – МОНТРЬО – ЛОЗАНА – ЖЕНЕВА – АВИНЬОН – БАРСЕЛОНА
6 дни / 5 нощувки / 3 закуски / 1 вечеря
Дата 26 Май 2016г
Цена:998лв.

 

 

 

 

 

 

Програма:

1 Ден София – Милано – езерото Комо – Лугано – Люцерн
Сборно време в 10.00ч на Аерогара София, терминал 2. Отпътуване в 12.00ч на обяд. Пристигане на летището в Милано в 13.10ч. Отпътуване за езерото Комо. Попътно разглеждане на Лугано – църквата Санта Мария дели Анджоли, съхраняваща три от най-красивите стенописи на Бернардо Луини, кея на квартала „Парадизо”. Настаняване в хотел в района на Люцерн. Нощувка.
2 Ден Люцерн – Цюрих – Базел
Разглеждане на Люцерн, напомнящ ни за Швейцария от света на приказките. Разходка из покрития мост Капелбрюке с водната кула – символ на града и стария град. Отпътуване и разглеждане на Цюрих: Банховщрасе – считана за една от най – елегантните улици в цяла Европа. Разходка в стария град, църквата Св. Петър с най – големия часовников циферблат в Европа, църквата Фраумюнстер с интересни цветни витражи, Катедралата Гросмюнстер. Нощувка в района на Базел.
3 Ден  Базел – Веве – Монтрьо – Лозана
Закуска. Отпътуване и разглеждане на стария град на Базел – впечатляващата катедрала “Мюнстер”, централния площад с живописната сграда на Кметството, университета, който е един от най-старите в Европа. Отпътуване за  малкото градче Веве – “дома на шоколада“, разположено на Женевското езеро, в подножието на Свойските Алпи. Фото-пауза при статуята на великия артист Чарли Чаплин, който е живял в Корсие-сюр-Веве от 1952 г. до смъртта си през 1977 г. Престой в аристократичния курорт Монтрьо, известен с красивия си парк и статуята на Фреди Меркюри, както и прекрасните дворци, вили и хотели, строени в периода на Бел Епок. Посещение на средновековния „Шато ди Шийон” – най-значимата историческа забележителност на брега на езерото, построен върху скалист остров, отразяващ силуета си в огледалните води на езерото. Нощувка в Лозана.
4 Ден Лозана – Женева – Авиньон
Разглеждане на Лозана – столицата на на Олимпийските игри. Посещение на квартала Уши и  Олимпийския музей, разположен в красив парк срещу езерото. Отпътуване за Женева. Програма в най-космополитният Швейцарски град, символ на мира. Градът е седалище на някои от значимите световни оргазнизации – Обединените нации /ООН/, Червеният кръст още от 1864 г., Световната здравна оранизация,  Европейският център за ядрена физика. Пешеходна  разходка по Кея и моста Мон Блан, Английската градина с впечатляващия цветен часовник – на брега на езерото със забележителния фонтан /140 м/ с цветния часовник – една от забележителностите на Женева. По желание разходка с корабче по Женевското езеро. Отпътуване за Авиньон. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден Авиньон – Барселона
Закуска. Туристическа програма в града –  моста на Авиньон, Папския дворец, който е бил седалище на Папската институция през 14в и др. Вечерта пристигане в Коста дел Маресме. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
6 ден Барселона – София
Закуска. Отпътуване за Барселона. Автобусна обиколка на града: запознаване с шедьоврите на архитекта Гауди: Катедралата Саграда Фамилия. Пешеходен тур: площад Каталуния, Катедралата Санта Евлалия, Готическия квартал, Двореца на музиката. Трансфер до летището. Полет Барселона – София в 17.55ч. Пристигане в София в 21.45ч

 

 

 

 
Цените включват:
•    Самолетен билет с включени такси  София – Милано – Барселона – София с АК „България Еър“
•    един брой чекиран багаж на самолета не надвишаващ 23 кг, както и ръчен до 8 кг
•    транспорт с лицензиран за международни превози автобус
•    1 нощувка в хотел 2*/3* в района на Люцерн
•    1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* в района на Базел
•    1 нощувка в хотел 2*/3* в Лозана
•    1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* в района на Авиньон
•    1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* в района Барселона
•    1 вечеря в хотела в Барселона
•    екскурзовод по време на цялото пътуване
•    медицинска застраховка с ЗД «Евроинс» АД с покритие 5000 евро

 

 
Цените не включват:
•    Входни такси за посещаваните обекти
•    Корабче по Женевското езеро – около 30 лв
•    Входна такса за кристалният свят на Сваровски – 19 евро
•    Разходи от личен характер

 

 
Детайли на полета:
FB 455  26MAY  SOFMXP 1200 1310
FB 478  31MAY  BCNSOF 1755 2145

 

13

Translate »