Град Ксанти е малък град в Североизточната част на Гърция и население от 70 000 души,но наближи ли края на февруари, той става център на пищен карнавал . Карнавалът в град Ксанти е най-големия в Северна Гърция и е посещаван редовно от над 200 000 души всяка година. Всичко се организира от община Ксанти и продължава две седмици. Карнавалът включва парад, танци, фолклор, музика, представления на цветни платформи и тълпи от хора.
  През 2014 година кулминацията на празненствата е на 2 март, когато уникалните усещания, придружени с много настроение, местна гръцка кухня и ароматно вино, са гарантирани. За първи път събитието се организира през 1926г. и традициите на честването му продължават до днес. Карнавалните шествия през деня предават щафетата на вечерната забава, озарена от фойерверки и осветление, което съперничи достойно на приказно украсените коледни базари.

Ние от Туристическа Агенция “ТЕСКО ГРУП“ имаме удоволствието да Ви направим съпричастни към това събитие като Ви предлагаме да го посетите на цена от

32 лв за тръгване от Пловдив и 36лв. за тръгване от София

 и дата на заминаване : 26.02.2017г.

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ КАРНАВАЛА В КСАНТИ :

 

 

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

  Тръгване от Пловдив Дом  на Културата “Стефан  Кираджиев “ в 06.00 часа – посока Гърция.

   За тръгващите от София – тръгването е от стадион Васил Левски в 6.00 ч.

 Около обяд пристигане в град Ксанти. Участие във фестивала и свободно време.  Кулминацията на карнавала е шествието в последния ден /Неделя преди началото на Великденските пости/, когато по централните улици преминават маскираните участници под звуците на музика, а на края шествието приключва с ритуалното изгаряне на образа на Тзарос-спазване на стара традиция, тъй като се вярва, че така хората се предпазват от болести. 

След обяд отпътуване обратно за България. Пристигане в Пловдив /София –  късно вечерта.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с луксозен автобус 3***

екскурзоводско обслужване

участие в карнавалното шествие

всички входни такси за Гърция

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Медицинска застраховка -5 лв/човек

разходи от личен характер

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

За да пътувате до Гърция, Ви е нужна само  лична карта  или задграничен паспорт. За деца
под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ- оригинал + копие.

 

 

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ :
ДЕПОЗИТ 50% ОТ ЦЕНАТА И ДОПЛАЩАНЕ ДО 15 ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ЗАМИНАВАНЕТО .

 

 

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ:

 

   (8)

 

Translate »