Малко места по света могат да овладеят смесицата на младост и съвремие със средновековие и барок по-добре от Дубровник. Селището е естествено разположено около Стария град – от вътрешната страна на градските стени. Забележителностите се редят една след друга, когато се разхождате по Страдун. Площадите са пълни с барове и ресторанти, които имат външни маси, даващи възможност на посетителите и на местните да си починат и да пийнат по нещо под слънчевите лъчи.

 

 

 

 

 

Дубровник и остров Корчула
Дати:22 – 25 септември;  13 – 16 октомври   2016 г.
Цена:340 лв.

 

 

 

 

 

 

 

Програма:

1. ден – Отпътуване от София в 05:00 ч. от Руски паметник по марщрут: София – ГКПП Калотина – Ниш – Чачак – Котроман – Вардище – Вишеград – Горажде – Требине – Дубровник. Пристигане късно вечерта. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 2. ден – Закуска. В 9:00 ч. панорамна туристическа обиколка на Дубровник с местен екскурзовод на български език. Пешеходна обиколка на Стария град. Възможност за изкачване с лифт  до хълма над града, откъдето се разкрива великолепна панорамна гледка към залива и островите.  Свободно време или по желание  в 13:00 ч. отпътуване с корабче от пристанището на Стария град  до остров Локрум. На острова има ботаническа градина и останки от стар францискански манастир. Свободно време за разходка. Връщане в Стария град. Около 18:30 ч. връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 3. ден – Закуска. В 08:30 отпътуване за остров Корчула – петия по големина остров в Хърватия. По пътя кратка спирка в град Стон. Свободно време за разходка. Попътно разглеждане на крепостните стени на града – най-дългите в Европа и втори по дължина след Китайската стена. В града се намират солници от Средновековието, които работят по същата технология до днес. Продължаване за град Оребич – пристанищен град на полуостров Пеляшач. Отпътуване с ферибот за остров Корчула. Пристигане в стария град Корчула. Панорамна обиколка с местен екскурзовод на български език. Свободно време за самостоятелно разглеждане. Връщане  в Оребич. Посещение на местна винарна с беседа и дегустация на различни вина, между които и най-качественото червено вина в Хърватия – „Дингач“. Отпътуване за Мали Стон – най-малкият град в страната, известен с фермите си за стриди. По желание могат да се опитат стридите, които се ядат живи. В 17:30 отпътуване за Дубровник. Пристигане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4. ден – Закуска. Отпътуване за София около 08.00 ч. Пристигане в София около полунощ на пл. „Руски паметник“.

 

 

 

 

 

 

 

Цена: 340 лв.  /на човек в стая двойка/  

 

       
Цената включва:
транспорт с лицензиран и категоризиран автобус;
3 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в Дубровник;
панорамна обиколка на Стария град с местен екскурзовод на български език;
туристическа медицинска застраховка;
водач – екскурзовод от туристическата агенция

 

 

 

 

 

Цената не включва:
екскурзия до остров Корчула – 30 евро (транспорт,  местен екскурзовод, билети за ферибот, посещение на винарна и дегустация на вина);
разходка с корабче до остров Локрум с екскурзовод на български език – 8 евро;
дегустация на стриди – 3 евро;
входни такси за посещаваните обекти

 

 

 

 

 

 

Забележки:
брой туристи за осъществяване на програмата: 40. Краен срок за уведомяване на туристите, ако не е набран този брой – 7 дни преди датата на заминаване. За пътуването е необходима валидна лична карта или международен паспорт. При пътуване на лица под 18 години без придружител те се нуждаят от декларация за родителско съгласие за напускане на България, нотариално заверена иподписана и от двамата родители и копие от Акт за раждане. За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

 

 

60

Translate »