Едва ли бихте се досетили, че Драма е  коледната столица на Гърция. Всяка година централната част на града се превръща във вълшебно място, което те кара да се потопиш в приказната атмосфера и да се срещнеш с Дядо Коледа, джуджетата и бързите елени без да пътуваш чак до далечна Лапландия.
В периода 3 декември – 7 януари Онируполи – града на сънищата е сцена на множество концерти и базари. Многобройните мероприятия, които приютява Коледната столица на Гърция са напълно безплатни, ето защо тук се стичат хиляди посетители от страната и чужбина.

 

 

 

 

Драма – Коледната столица на Гърция!
10.12; 17.12.2016 г
Цена: 39 лв.

 

 

 

 

 

Програма:

Отпътуване от Пловдив в 05.00 ч. от спирката на хотел“Тримонциум“ по маршрут: Гоце Делчев – Екзохи  – Драма. Пристигане в града преди обяд. Свободно време за посещение на Коледния базар в градската градина и площад „Свобода”. Тук мечтата на вече порасналите деца, които искат да се докоснат до света на вълшебния старец отново, става реалност. Белобрадият старец е любезният домакин тук. Може да минеш през неговата работилница за подаръци. Ако пък си му написал писмо с желания, отскочи до пощата, за да го пуснеш. Дядо Коледа те отвежда в един приказен свят, изпълнен с множеството облени с коледна украса дървени къщички, бляскава въртележка, коледно влакче и препълнена ледена пързалка. Изкушен си от безбройното количество лакомства, които са буквално на всякъде. Ако ти стане студено, може да изпиеш чаша греяно вино или салепи. Не се отказвай и от традиционните гръцки коледни сладки – курабии и меломакарона.Разходка и шопинг в града.
Привечер отпътуване за България.

 

 

 

 

Цена: 39 лв.

 

 

Цената включва:
транспорт с автобус,
екскурзоводско обслужване по целият маршрут,
медицинска застраховка.

 

82

Translate »