Китай не е просто страна, тя е един цял нов свят. Освен ако нямате две години и безкрайно търпение, най-добре е да се движите по произволен маршрут, следвайки Копринения път, плавайки надолу по реката Яндзъ или изследвайки пейзажа на Д-р Сюс в провинцията Гуандзъ.
От метрополисите, където можете да пазарувате до припадък до пустинните пейзажи на Синдзяна, Китай е земя на културен и географски разкол. Въпреки че не напълно се е освободила от влиянието на комунистическата партия на маоистите в миналото – очевидно е как тъмният ин на революционния устрем се балансира от светлия ян на икономическия прагматизъм.

 

 

 

 

 

Гранд тур на Китай + Хонг Конг и Макао
Шанхай – Пекин – Сиан – Луоянг – Шаолин – Гуилин – Лонгшенг  – Янгшуо – Кантон –
 Хонг Конг – Макао
15 дни/ 13 нощувки + 12 закуски + 11 обяди + 11 вечери
Дата: 17.09.2016г.
Цена от:2968 евро

 

 

 

 

 

 

Програма:

1 ви (17.09.2016) ден София – Шанхай
Полет от София до Шанхай. Отпътуване от летище София, Терминал 2.

2 ден (18.09.2016)  Шанхай ( вечеря)
Пристигане в Шанхай в 15:55 ч. и посрещане на летището от местен екскурзовод. Трансфер до града. Разходка и свободно време на улица Нанкин. Посещение на акробатично шоу – спектакъл. Вечеря и нощувка в хотела.

3 ден (19.09.2016)  Шанхай ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Тръгване за посещение на Площада на народа и Музея на Шанхай, един от четирите най-хубави музеи в Китай, където се помещава изключителна колекция от бронзови предмети. Обяд по време на екскурзията. Посещение на Храма на Нефритения Буда. Посещение на Градината на Мандарина Ю. Това е класическа китайска градина. Старият център на Шанхай е съхранил своето колониално очарование, където безбройни улици и улички се преплитат като лабиринт. Разходка по Бунд. Вечеря и трансфер на гарата за нощния влак в спални вагони 1 класа в посока Пекин. Нощувка във влака.

4 ден (20.09.2016)   Пекин ( закуска, обяд и вечеря)
Пристигане в Пекин сутринта. Посрещане от местен екскурзовод и трансфер до хотела за закуска. Посещение на Площад Тян Ан Мън, най-големия площад в света и център, в който се пресичат миналото с настоящето. В центъра на площада се издига Мавзолея на Президента Мао, който гледа към Портата на Небесния мир, водеща към Забранения град. Посещение на Забранения град. Той наброява над 9000 зали, сред които 6 най-важни постройки – Залата на Върховната хармония, където са се чествали официални церемонии, Двореца на Съвършената хармония, който е служел за зала за празненства, Двореца на Небесната чистота, Тронната зала, покоите на императриците, помещенията с наложниците, днес превърнати в музей, както и имперските градини. Обяд и след това посещение на Храма на Лама, единствения тибетски паметник в Пекин. Свободно време на улица Ванфужинг, търговската улица на Пекин. Вечеря с Патица по пекински. Нощувка в хотела.

5 ден (21.09.2016) Пекин (закуска, обяд и вечеря)
Закуска в хотела. Екскурзия до Великата китайска стена в района на Митяню. Тя е единственото човешко творение, видимо с невъоръжено око от Луната. Тя се извива като гръбнак на дракон по протежение на около 6000 км. Великата китайска стена, датираща от династията Кин, е била изградена, за да предпазва Китай от варварските нашествия. Обяд по време на екскурзията. Разходка по Свещения път, опасан от двете страни с 36 мраморни статуи. Посещение на една от 13 гробници на династията Мин – Чанглинг, най-голямата в некропола. Връщане в Пекин. Вечеря и нощувка в хотела.

6 ден (22.09.2016)  Пекин – Сиан ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска в хотела. Посещение на Летния дворец. Някога той е бил Лятна резиденция на императорите. Разделен е на 4 части: официални сгради, апартаменти, храмове и места за разходка. Основната сграда е Двореца на Доброжелателността и Дълголетието. Там може да бъде видян дървен трон и двор, населен с животни от бронз. Обяд. Посещение на Небесния храм. Символизиращ съвършенството но архитектурата от династията Мин, “Тиянтан” или Небесния храм е днес символ на Пекин. Синът на Небето е изпълнявал там тържествени ритуали, за да измоли по-добра жътва, да издейства Божията милост и да поеме върху себе си греховете на народа. Вечеря в града. Трансфер на гарата за нощния влак в спални вагони 1 класа Пекин-Сиан. Нощувка във влака.

7 ден (23.09.2016)  Сиан (закуска, обяд и вечеря)
Пристигане в Сиан рано сутринта. Трансфер до хотела и закуска. Отпътуване към мястото, където се намира Теракотената армия. Известна колкото Великата китайска стена и Забранения град, погребаната Теракотена армия, датираща от 2000 г., е невероятно добре съхранена и продължава да бди над древния имперски некропол. През 1974 г. селяни, копаещи кладенец, откриват за света това, което е, без съмнение, най-значителната находка на 20 век – подземие, съхранило хиляди теракотени войници в естествен ръст с техните коне, готови за бой. Обяд и след това посещение на Пазара за билки от китайската медицина. Разходка по Площада на барабана и на Кулата с камбаната. Банкет с равиоли и спектакъл с музика и танци на династията Танг. Нощувка в хотела.

8 ден (24.09.2016)  Сиан – Луоянг – Шаолин – Сиан ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Трансфер до гарата. Седящи места във високоскоростен китайски влак посока Луоянг.  Екскурзия до храма Шаолин (малка кола в едната посока), който е смятан за един от източниците на китайското бойно изкуство. Ще имате възможност да присъствате на демонстрация на Конг фу. Обяд. Завръщане в Луоянг. Посещение на пещерата Лонгмен, една от четирите най-красиви пещери в Китай, която датира от династията Уеи – 1500 години. В пещерата все още могат да бъдат видяни хиляди статуи, издълбани в скалата. Вечеря в града и трансфер на гарата. Седящи места във високоскоростен китайски влак посока Сиан. Посрещане и трансфер до хотела. Нощувка.

9 ден (25.09.2016)  Сиан – Гуилин (закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Посещение на парка с малката Пагода на Дивата Гъска. Посещение на Джамията и на мюсюлманския квартал. Обяд с местен специалитет. Трансфер до летището и полет до Гуилин. Пристигане в Гуилин. Посрещане от местен екскурзовод, трансфер до хотела за вечеря и нощувка.

10 ден (26.09.2016)  Гуилин – Лонгшенг – Гуилин ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Отпътуване за Лонгшенг. Посещение на терасовидните оризища в Лонгжи, измежду които “Гърба на дракона”. Разходка до селището Пинган. Обяд. Следобед завръщане в Гуилин. Вечеря и нощувка в хотела.

11 ден (27.09.2016)  Гуилин – Янгшуо – Гуилин ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Отпътуване за пристанището. Круиз по река Ли, която след Гуилин поема своя път на юг. Плаването надолу по течението на Лижянг е изпълнено с очарование по всяко време на годината. Обяд на борда. Следобед свободно време в Янгшуо. Посещение на чаена плантация и дегустация на чай. Завръщане в Гуилин. Вечеря в града. Нощувка.

12 ден (28.09.2016)  Гуилин – Кантон( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Трансфер до гарата Гуилин- Кантон. Пристигане в Кантон. Посрещане от местен екскурзовод. Кантон е едно от най-старите пристанища на Китай, пресечна точка между Централната империя, индийския свят, арабския свят и Запада. За това свидетелстват храмовете, джамиите и катедралите в непосредствена близост от Хонг Конг.  Посещение на Резиденцията на семейство Чен и разходка по остров Шамиан, стара англо-френска концесия. Накрая разходка по пазара Кинг Пинг. Обяд в града. Посещение на Музея на краля на Наниуе. Вечеря и нощувка в хотела.

13 ден (29.09.2016)  Кантон – Хонг Конг (закуска и обяд)
Закуска. Трансфер до пристанището и отпътуване за Хонг Конг с корабче. Посрещане от местен екскурзовод и трансфер до хотела. Обяд в местен ресторант по време на екскурзията. Обзорна екскурзия на остров Хонг Конг: връх Виктория, пазара Стенли, рибарското селище Абърдийн, включително сампан райд. Самостоятелна вечеря. Нощувка.

14 ден (30.09.2016)  Хонг Конг – Отпътуване ( закуска)
Закуска. Свободно време за разходка из Хонг Конг или възможност за екскурзия до Макао – по желание и срещу допълнително заплащане – заплаща се в България. Трансфер до летището. Полет към България. Отпътуване от летище Хонг Конг в 22:45 ч.

15 ден (01.10.2016)  Пристигане в София
Пристигане в София в 09:05ч.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  При минимум

15 туриста

При минимум

12 туриста

При минимум

8 туриста

Редовна цена

При резервация след 31.05.2016г.

2968 евро

/5817 лева/

 

3118 евро

/6111 лева/

 

3418 евро

/6699 лева/

 

Промо цена при резервация до 31.05.2016г. 2768 евро

/5425 лева/

 

2918 евро

/5719 лева/

 

3218 евро

/6307 лева/

 

 

 

 

Цената включва:
    Самолетен билет София – Шанхай – Хонг Конг – София с Turkish Airlines
    летищни такси 398 евро
    1 вътрешен полет с летищни такси Сиан – Гуилин
    2 нощни влака спален вагон 1-ва  класа Шанхай – Пекин, Пекин – Сиан
    транспорт с комфортен автобус за посещенията и екскурзиите
    китайски високоскоростен влак Сиан-Луоянг-Сиан, Гуилин-Кантон
    13 нощувки / 11 в хотели 4 * по програмата и 2 във влак 1 класа/
    12 закуски
    10 обяда в ресторанти по време на екскурзиите
    1 Обяд с местен специалитет в Сиан
    9 вечери в хотелите по програма
    1 Вечеря с Патица по пекински
    1 Банкет с равиоли и спектакъл с музика и танци на династията Танг
    1 безалкохолна напитка или 1 бира на всяко хранене (с изключение на Хонг Конг)
    Входни такси на обектите, упоменати в програмата
    Местни екскурзоводи на френски/английски
    Превод на български език от съпровождащия екскурзовод
    Посещение на Акробатично шоу в Шанхай
    Посещение на Забранения град
    Посещение на Великата китайска стена
    Посещение на манастира Шаолин
    Посещение на древния имперски некропол с Теракотената армия
    Посещение на терасовидните оризища в Лонгжи
    Круиз по река Ли
    Посещение на чаена плантация и дегустация на чай
    Посещение на Резиденцията на семейство Чен и разходка по остров Шамиан
    Медицинска застраховка по време на пътуването

 

 

 

 

 

 

 

Цената не включва:
    Такса обработка на документи за виза – 30 долара
    виза за Китай – 80 долара към дата 15.09.2015г.
    екскурзия до Макао – 135 евро, заплаща се в България, осъществява се при мин. 15 туриста
    Цена за доплащане на единична стая – 345€
    бакшиши за шофьори и екскурзоводи 45 евро /3 евро на ден/
    обяд и вечеря в свободния ден в Хонг Конг
    разходи от личен характер
    застраховка “Отмяна на пътуването”. За повече информация обадете се в офиса ни.

 

 

 

 

 

 

 

Резервация
    Депозит в размер на 1200 евро на човек
    Копие на задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане
    Доплащане до 40 дни преди датата на отпътуване

 

 

 

 

 

 

 

 

Информация:
    Ваксинации не са необходими.
    Фирмата си запазва правото на размествания в предварително обявената програма, като се запазват включените услуги.
    Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна в програмата.
    Фирмата не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите. В случай на промяна на горивната такса, тя ще е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди отпътуване и ще може да се заплати до 10 дни преди датата на тръгване.

 

 

13

Translate »