Виетнам е нова дестинация за българските туристи. За по-старото поколение споменът за тази страна се изчерпва с виетнамските студенти в София и дълго продължилата война със САЩ. Днес Виетнам има коренно различен имидж, икономиката на страната се развива изключително динамично, а природните й красоти и древна култура са вече атракция за туристи от целия свят.
Обиколката на Виетнам обхваща двете части на страната – северна и южна. Включили сме и няколко дни в съседна Камбоджа, където ще разгледаме най-големия храмов комплекс в света, поразяващ не само с огромните си размери, но най-вече с архитектурния си стил – съчетание на изящество на детайлите и монументалност на формите. А началото на това пътуване из Индокитай поставяме в Бангкок – градът на ангелите в страната на усмивките Тайланд.

 

 

 

 

 

 

Виетнам и Камбоджа

17 дни/ 14 нощувки + закуски+ обяди + вечери

23.10.2016г

Ханой – залива Халонг – Хюе – Дананг – Хой Ан – Сайгон – Кай Бе – Шау Док – Пном Пен – Компонг Том – Сием Реап – Ангкор Том Ангкор Ват Кбау Спеан Бантеай Срей Сием РеапСайгон

 

 

 

 

Програма:

1-ви ден:

Излитане от летище София посока Ханой.

2-ри ден пристигане в Ханой ( вечеря):

Пристигане в Ханой в 14:45ч. Посрещане от екскурзовода и трансфер до центъра на града за настаняване в хотела. Свободно време за почивка или първи впечетления от града. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден обиколка на Ханой ( закуска, обяд и вечеря):

Закуска. Денят е посветен на задълбочено запознанство със столицата на Виетнам. Екскурзията започва с посещение на Етнографския музей, Храма на литературата, който е „ Първия университет на Виетнам” и храма Куан Тан. Обяд. Следва посещение на Квартала на трийсет и шесте гилдии, типичен пазар, Езерото на Върнатата сабя и грама Нгог Сон. Вечерта спектакъл на марионетки върху вода. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден Ханой- залива Халонг ( закуска, обяд и вечеря):

Закуска. Отпътуване за залива Халонг. Пристигане в Бай Чай към обяд. Качване на борда на нашата джонка, за круиз из залива Халонг. Обяд. Посещение на пещерата на Изненадата, след което следва изкачване до върха на о-в Ти Топ, откъдето панорамната гледка към залива Халонг е грандиозна. Връщаме се на джонката, където ни очаква вкусна вечеря с морски дарове. Нощувка на борда във самостоятелни каюти.

5-ти ден Халонг – Ханой –самолет до Хюе ( закуска, обяд и вечеря):

Закуска. Посещение на рибарското селище. Круизът продължава до Ту Лонг между безброй островчета. Към 10:00ч. завръщане в пристанището и отпътуване за Ханой. Обяд. Пристигане в Ханой следобяд.Трансфер до летището за полет до Хюе. Настаняване, вечеря, нощувка.

6-ти ден обиколка на Хюе ( закуска, обяд и вечеря):

Закуска. Качване на корабче за разходка по Реката на парфюмите. Корабчето спира за посещение на красивата пагода Тиен Му, после продължава към селището Туи Биеу, където следва обяд. Следобед разходка с велосипед или пеша в селището, което дава възможност за по-подробно запознанство с живота на местните. Време за почивка: накисване на крака в гореща вода с билки, което е традиционна терапевтична практика. Масаж на краката от незрящи. Късен следобед завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден Хюе – Дананг – Хой Ан ( закуска, обяд и вечеря):

Закуска. Обиколка на имперския град, единствен образец на имперски град във Виетнам съхранил се до наши дни и гробницата на императора Ту Дук. Обяд. Следобед отпътуване към Хой Ан по Пътя на мандарините, преминавайни през Прохода на облаците, откъдето гледката към Дананг и околностите е великолепна. По пътя спирки за фотосесии. Посещение на музея Шам в Дананг. Пристигане в старинния град Хой Ан. Вечеря. Нощувка.

8-ми ден обиколка на Хой Ан( закуска, обяд и вечеря):

Закуска. Обиколка на града: Музея на антиките, Японския мост, Китайския квартал, къщата на Пунг Хунг, пазара и пристанището, в което още през 15 век са акостирали кораби и джонки от различни страни: китайски, холандски, японски, португалски….Разглеждане на пагодата Чук Тан– най- старата пагода в Хой Ан – 1454г. издигната от китайски монах. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

9-ти ден Хой Ан – Дананг – полет за Сайгон ( закуска, обяд и вечеря):

Закуска. Трансфер до летището за полета Дананг – Сайгон от 09:30ч.- 10:40ч.. Посрещане от екскурзовода. Обяд. Обиколка на града с посещение на катедралата Нотр-Дам, Централна поща и пазара Бен Тан. Вечеря. Нощувка в хотела в Сайгон.

10-ти ден Сайгон – Кай Бе ( закуска, обяд и вечеря):

Закуска. Трансфер до Кай Бе, 100км. ( около 2:30ч.). При пристигането в Кай Бе качване на борда на корабче за екскурзия по река Тиен, откъдето продължаваме към островите. Пешеходна разходка на острова към Меконг Лодж. Обяд. Разходка с велосипед или пеша из селището за запознанство с ежедневието на местните жители. Завръщане в Меконг Лодж. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

11-ти ден Кай Бе – Шау Док ( закуска, обяд и вечеря):

Закуска. Рано сутриннта хващаме корабчето, за да посетим плаващия пазар на Кай Бе, един от плаващите пазари в делтата на Меконг. Следва посещение на овощна градина, където може да дегустирате плодове и да пиете чай с мед. Пешеходна разходка в селищата на занаятите в Кай Бе. Обяд. Отпътуване за Шау Док, където пристигате късен следобед. Вечеря. Нощувка.

12-ти ден Шау Док – Пном Пен ( закуска, обяд и вечеря):

Закуска. Преминаване на границата. Качване на борда на корабче за Пном Пен. Пристигане в пристистанището на Пном Пен, посрещане от екскурзовода. Обяд. Посещение на Кралския дворец, който е разположен в старинната цитадела Бантеай Кев. Разглеждане на павильона Шая Шан, изпълнения на класически камбоджански танци. Разглеждане на Сребърната пагода, получила това си название заради покрития си с пет хиляди сребърни плочки под, като всяка една тежи по 1кг. Следва посещение на Паметника на независимостта, който наподобява централната кула на Ангкор Ват, издигнат в чест на независимостта на страната от Франция през 1953г. Посещение на Националния музей с най-добрата колекция в света от кхмерски склуптури, както и керамични и бронзови изделия от пред-ангкорианския период на Фунан и Шенла ( 4-9 век). Екскурзията продължава с посещение на Ват Пном Даун Пен – името на  пагода построена през 1372г. от знатната дама Даун Пен. Ват Пном понастоящем е най-високия изкуствен хълм в Пном Пен и център за разнобразни развлечения. Вечеря. Нощувка.

13-ти ден Пном Пен – Компонг Том – Сием Реап ( закуска, обяд и вечеря):

Закуска. Отпътуване към Компонг Том, намиращ се на 168 км, една от 5-те провинции по бреговете на езерото Тонле Сап. По пътя посещение на пазара Скун, известен още като пазара на големите паяци, на храма Куа Нокор, Пум Прасат, каменоделски ателиета. Отпътуване през селата към предангкорските храмове в Самбо Прей Кук, старата столица предхождаща Ангкор. Обяд. Пътят продължава по посока Сием Реап, отстоящ на 147 км, през села, оризови полета, със спирка в Компонг Кдей за разглеждане на старинен мост от ангкорианската епоха. Настняване в хотела. Вечерта туристите са поканени в къщата на местно семейство. Сядаме на масата за вечеря, като слушаме техните истории, които ни дават възможност да научим повече за тяхното ежедневие, вярвания и традиции , като те ще ни научат на няколко израза на кхмерски. След вечеря може да се посети нощен пазар, една цветна и оживена трапезария. На кратко пешеходно разстояние туристите ще бъдат заведени, за да им се покаже един друг вид СПА процедури. Ще ви запознанем с доктор Рибен масаж, където ще ви бъде извършен уникален „педикюр” само срещу няколко долара. Нощувка.

14-ти ден Сием Реап – Ангкор Том и Ангкор Ват ( закуска, обяд и вечеря):

Закуска. Предстои ни посещение на паметници на Световното и културно историческо наследство по малко познати пътища. Пътят минава през джунглата и през местния магазин на селото. Ще посетите Западната порта на Ангкор Том, все още непозната за масовия турист. Посещение на Ангкор Том, в това число и Байон, планинския храм адаптиран към будизма и датиращ от края на 12 и началото на 13 век. Следва разглеждане на Бапуон, импозантен строеж на френското училище в Далечния изток от 11 век. Баксей Шамкронг, терасата на слоновете, върху която кралят и неговият двор са присъствали на шествията, както и терасата на Прокажения крал, наречена така заради статуята изобразяваща съдията на Ада с демоничен вид. Следва обяд в училище по хотелиерство – ресторант и хотел. То дава на учениците възможност да придобият по-голям опит, предоставяйки услуги.

Посещение на Ангкор Ват, импозантния планински храм, издигнат през 12 век от крал Суриаварман ІІ. Това светилище, което бележи апогея на кхмерското кралство посредством своя план на концентрични стени, съвършенството на пропорциите и богатството на скулптурите, представлява най-красивото творение на класическото кхмерско изкуство. Ако пътешественик трябва да види само един паметник в Ангкор, то това би трябвало да е този. Вечеря и танцов спектакъл Апсара. Нощувка.

15-ти ден Сием Реап – Кбау Спеан и Бантеай Срей (закуска, обяд и вечеря)

Закуска. Екскурзия до Кбал Спеан, намиращ се на 30 км северно от Ангкор. До него се достига след около 30 минутна разходка из гората. Обяд в местен ресторант. Посещение на храма Бантеай Срей (Цитаделата на жените), посветен на Шива, чиято архитектура и красиви скулптури от розов пясъчник, смайват посетителя. Следва посещение на Бантеай Самре, възстановен изцяло след войната, който дава представа как би изглеждал Ангкор. Храмът е построен от крал Суриаварнам  Втори. Посещение на храма Та Пром, представляващ своеобразна смесица от архитектура и тропическа природа. Старият манастир Та Пром, построен през 1186 г., “предтечата Брама”, е една от най-важните постройки в Ангкор. Завръщане в Сием Реап. Нощувка.

16-ти ден Сием Риеп – полет за Сайгон – Отпътуване (Закуска, обяд)

Закуска. Трансфер до пристанището Мешрей. Качване на борда на корабче за круиз по езерото Тонле Сап. Недалеч от храмовете Ангкор се простира езерото Тонле Сап, един от най-значителните сладководни резервоари на нашата планета. Посещение на плаващо село, където животът на обитателите му изцяло зависи от риболова. Някои семейства се занимават с развъждане на риба, други – отглеждат крокодили. Обяд. Трансфер до летището за полета до Сайгон. Прекачване на полета за София.

17-ти ден Сайгон – София

Пристигане на летище София.

 

 

 

 

8 туриста 12 туриста 15 туриста
6788 лева 6298 лева 5798 лева

 

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Истанбул – Ханой
 • Самолетен билет Сайгон – Истанбул – София
 • Самолетни билети за вътрешни полети:
 • Ханой – Хюе
 • Дананг – Сайгон
 • Сием Реап – Сайгон
 • летищни такси за вътрешни и международни полети в размер на 498 Евро ( към дата 02.02.2016г.)
 • Трансфери летище-хотел-летище с климатизиран автобус
 • Високоскоростно корабче Шау Док – Пном Пен
 • 13 нощувки в хотели 3*;
 • 1 нощувка на борда на традиционна джонка в самостоятелни каюти
 • 14 закуски, 14 обяда, 14 вечери
 • Екскурзии по порграмата с климатизиран автобус
 • Местни френско говорящи екскурзоводи
 • Круиз в залива Халонг
 • Екскурзия с корабче по реката на парфюмите
 • Спектакъл на марионетки върху вода първа класа
 • Екскурзия с частно корабче за посещение на плаващия пазар Кай Бе
 • Входни такси за всички посещавани обекти
 • 1 бутилка вода на човек на ден
 • Водач-преводач от България по време на цялото пътуване
 • Медицинска застраховка с ЗК „Евроинс“ покритие 10 000 евро

 

Цената не включва:

 • туристическа виза за Виетнам – 45 $
 • туристическа виза за Камбоджа – 40 $
 • бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори и екипажа на джонката – 56 евро
 • разходи от личен характер
 • застраховка „ Отказ от пътуване” в рамер на 2 % от пакетната цена
 • напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначени в „ цената включва”

 

Необходими документи за виза:

 • задграничен паспорт копие + оригинал валиден поне 6 месеца след пристигане
 • 2 снимки паспортен формат размери 4 х 6 см
 • Копие от лична карта
 • Попълнен формуляр – молба за издаване на входно-изходна виза за Виетнам

Срокове за анулации и неустойки:

 • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване– глоба в размер на 100 лв на турист.
 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване – 100% от внесения депозит.
 • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване – 75% от общата цена на организираното пътуване;

под 14 календарни дни преди датата на тръгване – 100% от общата цена на организираното пътуване;

 

 

13

Translate »