Можете да посетите Римските руини, несръчно изделие на Ренесансовото изкуство, настанили се в малки средновековни хълмисти градчета, да карате ски в Алпите, да изследвате каналите на Венеция и да съзерцавате красивите църкви. Естествено, можете да се поглезите с удоволствията на Ла Долче Вита: висококласната храна, виното и неизбежното подновяване и подобряване на гардероба ви.

 

 

 

 

 

Верона – Рива дел Гарда – Бергамо – Беладжо
20 – 27  август 2016 г.
Цена:740 лв.

 

 

 

 

Програма:

1. ден – Отпътуване в 06.30 ч. от София  за Любляна  покрай Белград и Загреб. Пристигане в Любляна вечерта около 21.00 ч. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2. ден – Закуска. В 08.00 ч. отпътуване за Верона. Пристигане във Верона ранен следобед. При възможност посещение на Арена ди Верона, къщата на Жулиета, разходка по търговската улица, изкачване на Камбанарията, откъдето се вижда цялата област около града. В 16.00 ч. отпътуване за градчето Рива дел Гарда, покрай впечатляващото крайбрежие на езерото Гарда – Бардолино, Гарда, Сан Дзено, природните паркове и причудливи места до най-северната точка на езерото. Пристигане в градчето привечер. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

3. ден  – Закуска. Време за разходка из “Венецианската република” и Кралство Италия в умален вид – това е градчето Рива дел Гарда, в южния край на Алпите, в подножието на Доломитите. Някога любимо място на Ницше.  Около обяд начало на разходката по западното крайбрежие на езерото Гарда, с кратки спирки в Гарняно и Сало – две красиви кътчета с археологически останки от Римската империя. Вечерта пристигане в Бреша – столицата на провинция Бреша в региона Ломбардия, разположен в подножието на Алпите. Вечерна разходка из “ренесансовия  площад” от 1492 г. с красивото Дуомо Векио – „старата катедрала“. В града има около 70 фонтана, повечето от мрамор. Настаняване в района. Вечеря. Нощувка.

4. ден  – Закуска. В 09.00 ч. отпътуване за Бергамо. Пристигане около обяд. Възможност за посещение на прочутата художествена галерия “Академия Карара” – с над 1800 произведения на италиански художници; Замъка на скалата – сега исторически музей; базиликата “Санта Мария Маджоре”; Старата и Новата катедрали; Градската кула. Свободно време за обяд. В 15.00 ч. отпътуване за езерото Комо, близо до границата с Швейцария. Езерото е с площ от  146 кв.км. и е заобиколено от двете страни от високи планини и хълмове, красиви вили, и курортни селища, сгушили се между буйната алпийска растителност –  рай на спокойствието и превъзходната кухня. Преминаване през град Леко – кратка разходка и продължаване за Беладжо – смятан за най-красивия град в Европа, между двата ръкава на езерото. Още Юлий Цезар цени местоположението му и го използва за отдих. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

5. ден – Закуска. Разходка в Беладжо. Около обяд отпътуване за Комо по източния бряг на езерото. Пристигане следобед. Разходка из красивите кътчета. Изкачване с фуникульор до градчето Брунате и  хотела, в който е починал Пенчо Славейков.  Настаняване в хотел в Комо. Вечеря. Нощувка.

6. ден – Закуска. Един прекрасен дех за отдих в Комо – разглеждане на Античната крепостна стена, известна като Бролето; Вила Олмо – дом на Наполеон Бонапарт; Вила Мелци – отсядал е Ференц Лист; Вила Карлота – с известния английски парк … Или екскурзия до езерото Лаго Маджоре – градчето Стреза и острова Изола Бела, най-живописният от Боромеевите острови. Разходка с лодка до острова /допълнително заплащане/. Привечер връщане в хотела в Комо. Вечеря. Нощувка.

7. ден – Закуска. В 08.00 ч. отпътуване за Словения. Пътуването е през Алпите. Пристигане в Блед – разглеждане на замъка и разходка с лодка до езерото. Отпътуване за природния парк „Триглав“ и езерото Бохин. Продължаване за Загреб. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

8. ден –  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане вечерта около 19.00 ч. в София.

 

 

 

Цена: 740 лв.   /допл. за единична стая – 230 лв./

 

 

 

 

Цената включва:  
транспорт с лицензиран и категоризиран автобус;
пътни такси и паркинги;
7 нощувки със закуски в хотели **/*** по програмата;
7 вечери в посочените хотели;
туристическа медицинска застраховка;
екскурзията до Лаго Маджоре – Стреза;
водач-екскурзовод от туристическата агенция

 

 

 

 

Цената не включва:
входни такси за посещаваните обекти и езера – около 70 евро;
лични разходи.

 

 

 

 

Пътуването с автобус се осъществява при набиране на минимален брой от 40 пълно плащащи туристи. Срокът за уведомяване при ненабиране на необходимия брой е 20 дни преди началото на пътуването.

За пътуването е необходим международен паспорт или валидна лична карта. При пътуване на лица под 18 години без придружител те се нуждаят от декларация за родителско съгласие за напускане на България, нотариално  заверена и подписана и от двамата родители (при пътуване с единия  – от  отсъстващия родител) и копие от акт за раждане. За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

 

 

 

60

Translate »