Венеция е известен още като „Кралицата на Адриатика“, „Град на водата“, „Град на мостовете“ и „Град на светлината“. Няма друг град като Венеция – има 180 канала, 450 моста и великолепни дворци.
Град Сан Марино е столица на Република Сан Марино и е разположен на Аленинския полуостров близо до Адриатическо море.Интерес представляват Крепостта с трите кули, символ на Републиката; площад „Либерта”; Правителствения дворец; Базилика Сан Марино – християнска постройка, Неокласически стил; Восъчният музей.

 

 

 

 

 

 

ВЕНЕЦИЯ -САН МАРИНО –ТРИЕСТ-ПЕЩЕРАТА ПОСТОЙНА с възможност за ВЕРОНА
20.09.2016-25.09.2016-279лв
 

 

 

 

 

Програма:

1 ДЕН
Отпътуване от Плевен в 15:00ч.пред жпг, от София в 18.00 ч. от София 18.30 ч. – Автогара Сердика, по маршрут Белград – Загреб – Любляна – Венеция./1300км.,като се спира за почивки на 2 часа/Има възможност за отпътуване от Варна,Шумен,Велико Търново-срещу доплащане.
2 ДЕН
Преди обяд пристигане в Словения и посещение на едно от природните богатства на страната – пещерата Постойна. Представлява карстова пещерна система с дължина 27км и предлага най-дългия туристически пещерен маршрут в света. В Постойна живее най-голямото пещерно земноводно в света./около 2 часа/Кратка туристическа обиколка на гр.Триест- Туристическа програма в Триест.Най-древната част на града е хълмът San Giusto с едноименния замък San Giusto и базиликата Форензе, изградени на мястото на неголяма венецианска крепост от ХV в./oколо 2 часа/Към 17:00ч отпътуване за Местре/150км./Настаняване в хотела. Нощувка.
3 ДЕН
Закуска.СВОБОДЕН ДЕН ИЛИ Целодневна екскурзия до Верона ./25 евро/Отпътуване за Верона: Арена ди Верона; площад „Бра“; Къщата на Жулиета; площад „Деле Ербе“; площад „Синьория“.СВОБОДНО ВРЕМЕ. Нощувка.
4 ДЕН
Закуска. Отпътуване за Сан Марино/250км/към 8:00 ч.сутринта. Сан Марино е най-старата република в света и третата най-малка държава след Ватикана и Монако. Разположен е около романтичния хълм „Монте Титано“, Ще посетим– Двореца, Катедралата, Трите кули – символ на Републиката и на свободолюбието на малкия народ на Сан Марино. Свободно време за самостоятелна разходка. Посещение на shopping център – Сан Марино, това е безмитна зона,където повечето от стоките са с по- ниски цени ,от тези в Италия. Следобед връщане в хотела .Нощувка.
5 ДЕН
.Закуска. 8.00 ч. – напускане на хотела. Отпътуване с корабче (30евро)от Пунта Сабиони за Венеция. Пешеходна разходка : площад „Сан Марко“; едноименната Катедрала; Камбанарията; Дворецът на дожите; Мостът на въздишките. Разходка до моста „Риалто“. По желание посещение на „Двореца на Дожите“ – официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г., където може да се насладите на изкуството на Тинторето, Веронезе и Тициан. Свободно време за да се разходка по тесните уличи на Венеция. Връщане на Пунта Сабионе към 19:00ч.Отпътуване за България/1300км.
6 ДЕН
Пристигане около 9:00ч сутринта в София и по обяд в Плевен.

 

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар
3 нощувки със закуски в хотел 2/3* в района на Местре.
Пешеходна разходка във Венеция с местен екскурзовод
Панорамна и пешеходна обиколка на Триест
Посещение на Сан Марино
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“
Представител от фирмата по време на пътуването.

 

 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
*пътни такси 20 евро/задължително доплащане/
*Входна такса за пещерата Постойна-25 евро
*Двупосочен билет за кораб до Венеция и трансфер с автобуса до Пунта Сабионе- 30 е/в двете посоки;
Еднодневна екскурзия до Верона -25е.при минимум 20 туриста.
Туристическа такса от 2 евро на нощувка на рецепцията на хотела.Общо 6 евро
Има възможност за отпътуване от Варна/40лв/,Шумен/35лв./,Велико Търново/30лв.Плевен/10лв./за двете посоки,при минимум 15 човека по цялата дестинация.

 

11

Translate »