Остров Корфу – наричан също Керкира, е разположен в Йонийско море и принадлежи към групата на Йонийските острови. Той е най-северозападният гръцки остров и с площ от 593 квадратни километра е седми по големина в страната. Намира се по-близо до Албания, отколкото до Гърция и отстои на около 103 километра от провинция Лече в Италия. Наричат Корфу най-британския от всички гръцки острови. С общо население от 102,071 души, той е дом на повече от 10,000 британци, а броят на други националности като германци, скандинавци и руснаци постоянно се увеличава. Счита се, че общият брой на живеещите на острова чужденци е около 30,000. Това създава една уникална мултикултурна и космополитна среда.

  Важен исторически факт за развитието на столицата на остров Корфу – Керкира, е, че за разлика от континентална Гърция, островът никога не е падал под османско владичество.

 Защо да посрещнем Великден точно на остров Корфу?
Традиционно възприемани като силно вярващ народ, гърците затвърждават това мнение за себе си най-вече на Великден. Възкресение Христово е най-почитаният ден в годината, свързан с надеждата, светлината, силата на Вярата. В навечерието на празника гърците се срещат с най-близките си и обичани хора, обличат най-хубавите си дрехи и заедно излизат навън, за да присъстват на тържествената Великденска литургия. Всички запалват свещ и си предават огъня един на друг като символ на Вярата, докато препълнените площади и улици заприличат на своеобразно шествие на светлината…
На Корфу към традиционните тържествени събития се добавят и такива, вдъхновени от характера на местните хора и богатата история на най-чаровния Йонийски остров: в деня на Велика Събота, с тържествената процесия, от прозорците на сградите на Стария град политат глинени стомни, пълни с вода – символ на Пречистването и Вярата. Празникът е незабравимо изживяване за всички – и местни, и чужденци, защото идва, за да обедини всички в името на новото начало.

 Ние от Туристическа Агенция ТЕСКО ГРУП за поредна година Ви предлагаме едно автобусно пътешествие ,чрез което да Ви направим съпричастни на този най-голям християнски празник ,а именно тържественото посрещане на ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ КОРФУ .И тъй като е празник и цената за това пътуване е празнична.

Посрещнете ВЕЛИКДЕН НА КОРФУ НА ЦЕНА ОТ

 

 

429 лв за 5 дни/3 нощувки  в хотел MESSONGHI BEACH 3***

 

дата на отпътуване: 05.04.-09.04.2018г.

 

 

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ ХОТЕЛ MESSONGHI BEACH 3***

 

 

 

                           ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

 

1-ви ден : 05.04.2018г.
Отпътуване от Пловдив 22.00 ч. и от София в 00.00 ч. от стадион Васил Левски.

 

2-ри ден:06.04.2018г.
Пристигане в пристанищния град Игуменица и качване на ферибот за отплаване за о-в Корфу / продължителност около 1:30 ч./.Акостиране на Корфу.  Настаняване в хотел MESSONGHI BEACH 3***. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

3-ти ден:07.04.2018г.
Закуска.
Екскурзия до Палеокастрица. Връщане в хотела. Обяд. Свободно време.
Вечеря. Отпътуване от хотела към столицата Корфу, за участие във вечерните събития в Стария град, с празнична Великденска литургия. Вечерта в 23.30 ч. всички се събират на централния площад, за да присъстват на литургията. Малко преди полунощ от църквата Света Параскева се изнася “ Светлината “ – запалена свещ , от която всички взимат огън, за да запалят своите свещици. Точно в полунощ свещеника провъзгласява Христовото Възкресение, а небето се озарява от тържествени фойерверки.

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ГАЛЕРИЯ  СЪС СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО:

 

Завръщане в хотела късно след полунощ. Нощувка.

 

4 -ти ден:08.04.2018г.
Закуска. Отпътуване към двореца „Ахилион“ – приказен дворец, издигнат сред кипарисите по поръчка на Императрица Елизабет Австрийска и използван от нея като резиденция. Елизабет се влюбва в остров Корфу и посвещава своята резиденция на Ахил – най-силния, най-храбрия и най-красивия сред гърците, участвали в Троянската война. Посещение на двореца на австрийската императрица Елизабет Баварска. Не е  включена входна такса – 5 евро /. Дворецът е разположен в селището Гастури, на около 10 км от Кeркира, дворецът е известен като “ тихото гнездо“ на най-известната принцеса в света. Посещение на градините и вътрешността на двореца: покоите на Сиси, покоите на Кайзера, капелата и т.н.И за да се пренесете изцяло в този приказен дворец ,по-долу можете да разгледате част от снимките от двореца .

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО ГАЛЕРИЯ ОТ ДВОРЕЦА НА СИСИ- АХИЛИОН

 

И след като разгледаме двореца на Сиси, следва отпътуване към столицата Корфу.

По пътя фотопауза на полуостров Канони – това е мястото с най-красива панорама към Понтикониси – Мишия остров и църквата „Влачерна Богородица Мария“. Пешеходна обиколка на град Корфу (Керкира) – град на две крепости – Венецианска и Византийска, кацнал на брега на Йонийско море така, че напомня на романтичната Венеция и о-в Капри едновременно. Разглеждане на най-големият площад в Гърция – площад Еспланада, Дворецът „Св. Св. Михаил и Георги“ отвън, където към днешна дата се помещава Музеят на азиатското изкуство, булевардът с аркадите Листон с триумфалната арка, създаден по подобие на Парижкия Риволи, Кметството, църквата „Св. Спиридон“ отвън , посветена на покровителя на острова. Завръщане в хотела. Празничен обяд на 08.04.2018 с фолклорна програма. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

5-ти ден:09.04.2018г.
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България .Завръщане в София и Пловдив късно вечерта с прекрасни впечатления от това Великденско пътуване до остров Корфу.

 

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с луксозен автобус;
Фериботни билети и пристанищни такси;
3 нощувки на база ALL INCLUSIVE плюс Празничен обяд на 08.04.2018 с фолклорна програма за хотел Mеssonghi beach 3***
Водач от Агенцията по  време на пътуването.
БОНУС!!! Посещение на столицата Керкира в навечерието на Великден, за посрещане на празника с литургия и пищни тържества с фойерверки в центъра на града. ( забележка – това се организира след вечерята в хотела )

 

 

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Разходи от личен характер, входни такси за посещаваните обекти
Екскурзия до манастира Света Богородица, над Палеокастрица 15 евро на човек;
Посещение на Двореца Ахилион и столицата Корфу – 15 евро; ( входът за двореца се заплаща на място 5 евро на човек )
Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел!).
Медицинска застраховка за лица до 65 год. – 6 лева, над 65 години 10 лева;

Застраховка “отмяна на пътуването“,която можете да сключите в офиса на Туристическата Агенция при резервирането на туристическия пакет или до 5 дни след датата на подписването на договора.

 

 

 

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ :

Депозит 50% от цената, остатъка до 20 дни преди датата на пътуването.

 

 

 

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 40 човека

 

 

 

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГ НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата на отпътуване.

 

 

 

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ КОРФУ:

 

 

 

НЕКА ЗАПИСВАНИЯТА ЗА ВЕЛЕКДЕНСКИТЕ РЕЗЕРВАЦИИ ЗА ОСТРОВ КОРФУ

ЗАПОЧНАТ , СЕГА !!!

     (91)

 

Translate »