Зимата постепенно се отива, отстъпвайки място на пролетта. Времето ще се стопли, природата ще се събуди за живот ,а и наближава най-хубавият християнски празник – Възкресение Христово -Великден .Този ден, в представите на всеки от нас е свързан с топлата и уютна семейна атмосфера, шарените яйца, вкусните козунаци, зелена салата, а като основно ястие – печеното агънце допълнено с чаша червено вино. По традиция ВЕЛИКДЕН се чества три дни , като те са обявени  и официално за  почивни .И ако  все още не сте решили  къде да отидете през този светъл християнски празник , ние от Туристическа агенция “ТЕСКО ГРУП“ знаем отговора. На Вашето внимание Ви предлагаме екскурзия до Румъния за Великден с посещение на Букурещ, Синая, Бран и Брашов . И понеже на Великден се случват чудеса,а и е и най-големият и най-хубав християнски празник, затова и цената на екскурзията е празнична. Само сега и само при нас резервирайте и платете :

110 лв за 3 дни / 2 нощувки

   И ДАТА НА ТРЪГВАНЕ: 15.04. – 17.04.2017г.

 

 

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

Ден 1-ви (15.04.2017г.)
  При потегляне от София: Отпътуване в 05.00ч. от автогара „Сердика” /бившия Трафик Маркет, паркинга пред Централна гара/. Пътуване по маршрут София – Плевен – Русе – Дунав мост. (при мин 40 човека).
  При потегляне от Пловдив: Отпътуване в 05.00ч. от Пловдив. Пътуване по маршрут Пловдив – Стара Загора – Казанлък – Габрово – Велико Търново – Русе – Дунав мост.(при мин 40 човека).

Ден 2-ри (16.04.2017г.) – Закуска.
Свободно време за разходки или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание до Синая, Бран и Брашов / при минимум 20 човека/ (без включени входни такси за обектите). Посещение на Двореца “Пелеш”- построен в периода 1873-1883г. като лятна резиденция на румънския крал Карол І. Отпътуване за Бран и посещение на замъка “Бран”, известен още като замъка на “Дракула”- ловната резиденция на граф Влад Дракула (впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м.). Свободно време за разглеждане на района на замъка. Отпътуване за центъра на българската емиграция през Възраждането – град Брашов, където Петър Берон издава Рибния буквар. Живописният град е известен също с факта, че разделя Източните и Южните Карпати. Пешеходна разходка – разглеждане на Черната църква, Старото кметство, църквата “Св. Бартоломей” и др. Връщане в хотела.
Свободно време за разходки или екскурзия по желание.

Eкскурзия по желание (при минимум 20 души): – Посещение на традиционен румънски ресторант, с вечеря на четиристепенно меню, състоящо се от традиционни ястия и жива музика. Нощувка.

Ден 3-ти (17.04.2017г) – Закуска.
В 08:00ч. отпътуване за Букурещ, град на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като малкия Париж. Свободно време за разходки или екскурзия по желание.
Eкскурзия по желание  (при минимум 20 души): 11:00ч. Панорамна обиколка на Букурещ и възможност за посещение на етнографски музей „Румънско село” (входната такса се доплаща на място) – Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Патриархалната катедрала, Университета, площада на Революцията, площада на Победата и др. Свободно време за разходка и покупки или самостоятелно посещение на Двореца на Чаушеску, в момента държавния парламент, втората по големина сграда в света.

16:00ч. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив  късно вечерта.

 

 

ПАКЕТЪТ ВКЛЮЧВА:

Транспорт България – Румъния – България с лицензиран туристически автобус или микробус;

2 нощувки в Синая / Пояна Брашов / Брашов в избрания от Вас хотел или мотел

2 закуски в съответната категория;

пътни, гранични, магистрални такси;

водач от фирмата по време на пътуването и престоя в Румъния.

 

 
ПАКЕТЪТ НЕ ВКЛЮЧВА:

Всички допълнителни екскурзии за деца до 11,99 г. с 2-ма възрастни са БЕЗПЛАТНИ;

разходи от личен характер;

програми по желание;

медицинска застраховка в зависимост от желаното покритие;

обяди и вечери;

входните такси на посещаваните обекти.

 

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ ПО ПРОГРАМАТА :

Панорамна екскурзия на Синая,Бран, Брашов /без включени билети/ – 44 лв.
  Посещение на Двореца “Пелеш” или перлата на Карпатите – построен в периода 1873-1883г. като лятна резиденция на румънския крал Карол І. Отпътуване за Бран и посещение на замъка “Бран”, известен още като замъка на “Дракула”- ловната резиденция на граф Влад Дракула (впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м.). Свободно време за разглеждане на района на замъка. Отпътуване за центъра на българската емиграция през Възраждането – град Брашов, където Петър Берон издава Рибния буквар. Живописният град е известен също с факта, че разделя Източните и Южните Карпати. Пешеходна разходка – разглеждане на Черната църква, Старото кметство, църквата “Св. Бартоломей” и др.
Цената не включва билети за обектите.

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ ЗАМЪКА НА ГРАФ ДРАКУЛА :

 

 
Традиционна румънска вечеря с програма – 49 лв.

Посещение на традиционен румънски ресторант, с вечеря на четиристепенно меню, състоящо се от традиционни ястия и жива музика .

За деца до 11.99 г. цената е 35 лв.

 

Панорамна – пешеходна екскурзия на Букурещ – 20 лв.

 Панорамна и пешеходна екскурзия на Букурещ; Триумфалната арка, Народният театър-символ на театралната бохема, храмът на музиката „Атене” – концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, Парламента – втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построена на площ от 45дка от 20 000 работници при управлението на Николае Чаушеско, площадът на Революцията, площадът на Победата.

 

 

    (4)

Translate »