Мароко е страна на хиляди контрасти. Столица и се нарича Рабат. Други значими градове са Маракеш и Касабланка.

 Маракеш е третият по значение град в Кралство Мароко след Рабат, столицата и Касабланка – индустриален и административен център. Маракеш е най-автентичният от всички тях и тук на места времето е спряло.

В Мароко всеки град има свой цвят, който се определя от краля.

Град Казабланка – което на испански значи бяла къща, е град в който всички сгради са бели.

В Маракеш всичко е в розово, или най-точно пепел от рози. Всички сгради и зидове имат този цвят. Маракеш е най-необикновения град.  Няма нищо общо с Европа. Маракеш е хаос, ухания, аромати, екзотика, мизерия, красота, арабско изкуство, вълшебни лампи и грънци, забулени сбръчкани хора, цветове, килими, билки, магарета, камили: една скрита и различна култура.

По главната авенида Мохамед IV, която не отстъпва нa немските аутобани и е гордост за всички граждани на Маракеш е абсолютен хаос от джипове, тротонетки, хора на колела, хора впрегнати в каруци, сякаш са магарета, коне и магарета пълни с товар, камили, пешеходци. Всички улици са като полирани, но няма сфетофари, или не работят, никой не спира на пешеходна пътека, тича се между магарета, автобуси и тротинетки.

От едната страна е новата част Ville neauveau, от другата е старата част La Medina, заградена с километричен розов зид.

В новата част, изградена също в розово, има страхотни къщи с красива архитектура, включваща арабски детайли, но не така натруфени като традициония стил и със страхотни кафета, ресторанти, кина, театър. Маракеш изживява невероятен имобилиярен бум и много европейци, преди всичко французи и испанци имат своите къщи там.

Но много по интересна и екзотична е La Medina, където живота все още тече така както преди десетилетия.

Като цяло посетилите Мароко се завръщат отново и отново тук , защото страната привлича туристите с разнообразието на релефа си, с чудесната си кухня и прекрасната си природа, с културното и историческо наследство, както и с приятния си климат – дълго и горещо лято, мека и влажна зима. Мароко е богата на аромати, контрасти, неочаквани изненади и нови познанства, пълна с пулсиращи спомени в автентичните медини и съхранените улички в градовете. Тя е модерна, бързо развиваща се страна, на базата основно на туризма. Изключителна спокойна, страната е с тесни икономически връзки с ЕС. Тук се намират и най-красивите заливи на света, тези на Агадир. Той може да се похвали с температури, подобни на тези на Канарските острови, варират между 26-28º през август и септември и 21º през януари.

Ние от Туристическа Агенция “ТЕСКО ГРУП“, Ви предлагаме да посетите тази екзотична страна съчетала в себе си древност и история, екзотика и кулинария за Великденските празници на неустоимата цена от :

1220 лв за 6 дни / 5 нощувки и

дата на заминаване :12.04.-17.04.2017г.

 

ЦЕНИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ :

ЛЕВА Човек в двойна стая   Единична стая   3-ти възрастен    Дете 2 – 11,99г.
12.04 – 17.04         1220          1417          1212          1193

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София – Маракеш – София с директен чартърен полет на авиокомпания BH Air

Летищни такси

Трансфер летище – хотел – летище

Регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж 5 кг с размери до 60x40x30 cm.

2 нощувки със закуски и вечери в Маракеш в хотел 4*

2 нощувка със закуски и вечери във Фес в хотел 4*

1 нощувка със закуска и вечеря в Мекнес в хотел 4*

Посещение и обиколка на Маракеш

Посещение и обиколка на Казабланка

Посещение и разглеждане на Рабат

Посещение и обиколка на Мекнес

Посещение на руините на Волубилис

Посещение и обиколка на Фес

Посещение и обиколка на Бени Мелал

Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро и асистанс

Представител на туроператора с български език за целия престой

 

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;

Общинска такса – заплаща се на рецепция от всеки клиент при налична такава;

Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;

Входна такса за градините на Мажорел – 7 евро на човек – заплаща се на място;

Входна такса на джамията „Хасан ІІ“ – 12 евро на човек – заплаща се на място;

Традиционна Мароканска вечеря – 45 евро на човек;

Бакшиши от 10/15 евро на човек за целия престой, който се заплаща на място.

 

 

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

ДЕН-1 / сряда
 Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Маракеш, изпълняван от BH Air. Кацане на летището в Маракеш. Посрещане от фирмата партньор на място, който ще бъде указан в програмата. Трансфер от летището до хотела и натаняване в хотел Gomassine 4* или подобен. След обяд денят ще бъде посветен на Маракеш, наричан „Перлата на запада“. Вечеря и нощувка.

ДЕН-2 / четвъртък
Маракеш – Казабланка – Рабат – Мекнес (430 км.)
След закуска възможност за посещение на градините на Мажорел, при предварителна заявка и допълнително заплащане. Връщане в хотела и отпътуване за Казабланка и Рабат. След пристигане в Казабланка обзорна обиколка на града, икономическата столица на кралството и най-големият космополитен град, пропит с историята на Мароко. Отпътуване за Рабат където екскурзията ще продължи с панорамна обиколка на града, включваща: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец – разглеждане отвън. Отпътуване към Мекнес. Вечеря и настаняване в хотел Rif 4* или подобен.
Нощувка.

ДЕН-3 / петък
Мекнес – Волубилис – Фес (65 км.)
Закуска в хотела и обзорна обиколка на Мекнес наричан още „Мароканският Версай”. Обиколката продължава към светия град на Мулай Идрис, където ще има време за обяд и бързо посещение на руините на Волубилис.
След разходка из руините на Волубилис отпътуване за Фес. След пристигане във Фес настаняване в хотел Sofia 4* или подобен. Свободно време и вечеря в хотела. Нощувка.

ДЕН-4 / събота
Фес
Целият ден ще бъде посветен на град Фес, най- старият имперски град и трети по големина след Казабланка и Рабат, основан през 790 г. по времето на Мулай Идрис II, който в последствие става и религиозен център на Мароко. След обяд – посещение на типична фабрика за килими. Вечеря и нощувка в хотел Sofia 4* или подобен.

ДЕН-5 / неделя
Фес – Бени Мелал – Маракеш ( 390 км)
Закуска. Отпътуване и прекосяване на планините на среден Атлас през Бени Мелал – агрокултурен център с търговия на бързо – растящи растения, намиращ се на 625 м надморска височина. Това е най-дългия преход по време на обиколката, но красивите гледки и пейзажи, на които ще имате възможност да се насладите ще са като компенсация за дългия път. След обяд продължаване на пътуването през поредица от грандиозни панорами – варовикови плата, реки с невероятни каскадни водопади, вулканични върхове, гори с кедрови и дъбови дървета. Сред пристигане в Маракеш настаняване в типичен за Мароко хотел Tichka 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

ДЕН-6 / понеделник
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището за директен чартърен полет Маракеш – София, изпълняван от BH Air.

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА :

Маракеш  – „Перлата на запада“
Включена в цената
Градът e основан през 11 век – втората имперска столица – удивителен град,  със своята ислямска и арабска архитектура, със своите разнообразни етнически групи, със своите пазари и улички.  Алморавидите, които се установяват на територията на днешен Маракеш оставят след себе си невероятни дворци и невероятни градини. Посещение на гробниците на Са‘адин, градините на Агдал и Менара с подземните си напоителни канали, на територията, на които има около 30 000 маслинови дървета, разположени около язовир, джамията Кутубия,  най- голямата джамия в Мароко и двореца Бахия. Следобяд – посещение на търговската улица със занаятчийски дюкянчета и разходка по очарователните алеи. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира – от хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Възможност за посещение на градините на Мажорел на втория ден от програмата. Историята на градината започва през далечната 1920 година, по времето когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. Той купува градината с идеалната цел да й вдъхне нов живот. И успява. Той построява басейн, навсякъде слага кокосови палми, дъхави бугенвилии, бананови дървета, като по този начин създава един малък оазис на спокойствието сред тежката мараня на пустинята. Всичко това се допълва от основния цвят, който контрастира в градината и придава тежест на цялостната обстановка – кобалтово синьо. Днес Жак Мажорел е позабравен от историята. Но градината, точно обратното и това е благодарение на едно голямо име в света на висшата мода Ив Сен Лоран. Именно на именития дизайнер дължим това прекрасно малко късче от рая. Той поема стопанисването на градината през 1980г, обогатява я, не позволява да затъне в забвение. По-късно в градината е построен и малък музей посветен на ислямското изкуство (срещу доплащане на входна такса от 7 евро).
Включено в цената: трансфер, местен лицензиран екскурзовод и входни такси за: Гробницата на Са`адин, Двореца Бахия.

Казабланка и Рабат
Включена в цената
След закуска отпътуване за Рабат, административната столица на Мароко. Панорамна обиколка на града, включваща: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец – разглеждане отвън. Продължаване към Казабланка. Обзорна обиколка на Казабланка, която е икономическата столица на кралството и най- големият космополитен град, пропит с историята на Мароко. Посещение на старата Медина и площад Мохамед V, търговската улица, минаваща покрай жилищните блокове на града, датираща още от 1930-та година. Посещение на площада на Обединение нации и най-големият парк „Арабска лига“ със своите палмови дървета. След обяд отпътуване към Рабат,
Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод.

Мекнес
Включена в цената
Закуска в хотела и отпътуване за Мекнес наричан още „Мароканският Версай”. Мекнес е един от четирите имперски града, който е бил столица на Мароко по време на управлението на Мулай Исмаил. След това е преместена в Маракеш. Посещението на града включва градския портал Баб Ел Мансур, Националната ферма за жребци и мавзолеят на Мулай Исмаил. Обиколката продължава към светия град на Мулай Идрис, където ще има време за обяд и бързо посещение на руините на Волубилис.
Включено в цената: трансфер, местен лицензиран екскурзовод и входна такса за руините на Волубилис.

Фес
Включена в цената
Най – старият имперски град и трети по големина след Казабланка и Рабат, основан през 790 г. по времето на Мулай Идрис II, който в последствие става и религиозен център на Мароко. Градът е разделен на три части: 1. Фес ел Бали – старата част оградена с крепостни стени, която е част от списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство; 2. Фес Ждид – част от новия Фес, включващ т.нар. Мела – еврейски квартал в Мароко – негов еквивалент е европейското гето; 3. Вил Нувел – най-новата част от Фес, създадена от французите. Ще имате възможност да посетите Средновековната Медина, медресето Бу Инания –   построена в периода 1351-1356 г. от султанския син Абу Инан Фарис, в която се помещават образователното училище и джамия, която е единствената във Фес, която има минаре и е една от малкото отворени за немюсюлмански туристи. Срещу нея се намира Дар Ал Магана – хидравличен часовник с невероятна структура. Втората по големина джамия в Мароко „Ал Карауин“ която е построена през 859г. като мадраса, е една от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят. Ще видите и известният Фонтан Нежарин. Обиколката продължава по търговската улица, която се смята за една от най- красивите в Мароко. След обяд – посещение на типична фабрика за килими.
Включено в цената: трансфер, местен лицензиран екскурзовод и входна такса за Медресе Бу Инания.

Бени Мелал
Включена в цената
След закуска, се прекосяват планините на среден Атлас, през Бени Мелал – агрокултурен център с търговия на бързо-растящи растения, намиращ се на 625 м надморска височина. Това е най-дългия преход по време на нашата обиколка, но красивите гледки и пейзажи на които ще имате възможност да се насладите ще са като компенсация за дългия път. След обяд – продължаваме пътуването през поредица от грандиозни панорами – варовикови плата, реки с невероятни каскадни водопади, вулканични върхове, гори с кедрови и дъбови дървета.
Включено в цената: трансфер

 

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ :

Вечеря в типичен Марокански ресторант -ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩА
45 евро
 Мароканската кухня е много вкусна, оригинална и богата, леко пикантна, простичка, засищаща и има какво да предложи дори на най-претенциозните вкусове. Продуктите, които се използват в готвенето, най-често са произведени в самата страна, особено многобройните плодове и зеленчуци.
Мароканските танци са разнообразни, колоритни, смесица от арабски и берберски ритми.
Вечерята в типичен местен ресторант в Маракеш ще ви помогне да усетите Маграба, такава каквато е.
Тристепенното меню включва: салата, кускус с пиле и седем вида зеленчуци и местен десерт.
Докато се наслаждавате на невероятния микс от сладко и солено, ще станете свиделети на шоу програма, вклячваща представяне на различните фолклорни области на Кралсво Мароко.Бели Денс, Шикат, Хайду са само малка част от тановите стилове, които ще видите.
Потопете се в културата на една страна на чудеса и хилядолетни традици.
Цената Включва: Трансфер и тристепенно меню

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ МАРОКО :

 

 

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ :

 

      ( 38)

Translate »