Прага е столицата и най-големият град на Чехия. Населението на града през 2012 година е 1 241 273 души, което е над 10% от населението на Чешката република. Разположен е на река Вълтава. Прага е смятан за един от най-красивите градове в света и е сред най-посещаваните от туристи.

Известен е с многообразната си архитектура от различни периоди – барок, рококо, готика, романтизъм, кубизъм и др.

 

Бъдни вечер и Коледа в Прага с Празнична вечеря

 София – Прага – Карлови Вари – Прага – София

22.12.2016 – 27.12.2016

6 дни / 3 нощувки

Транспорт: автобус от София

 

Цена на турист при двойно настаняване: 429 лв

Единична стая: +106 лв.

Отстъпки:

Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители: 25 лв.

Ученици и студенти: 13 лв.

 

 

ПРОГРАМА:

ДЕН 1: София – Прага 1260 km

Отпътуване от София в 17.30 ч. от площад „Александър Невски“, 18.00 ч. – Автогара „Сердика“ по маршрут Белград – Будапеща – Братислава – Прага.

ДЕН 2: Прага

Пристигане в Прага – всепризнатата перла в короната на Централна Европа в ранния следобед. Настаняване. Почивка. Привечер – разходка в центъра на Златния град, който от 1992 г. е включен в списъка на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

ДЕН 3: Прага

Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3 ½ ч.): Храдчани – Пражки храд – най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедралa „Свети Вит“, Златната уличка с дома на Кафка; Мала страна – бароковата църква от 18 век „Свети Николай“; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место – старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от 15 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. Разходка по Вацлавския площад – център на търговския, обществен и културен живот на Прага. Свободно време – необходимо е ползване на градски транспорт. Вечеря на Бъдни вечер в ресторанта на хотела по предварително изготвено меню. Нощувка.

ДЕН 4: Прага – Карлови Вари 360 km

Весела Kоледа! Закуска. Eднодневна екскурзия с местен екскурзовод до Карлови Вари – един от най-привлекателните курорти в света, невероятна комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура. Връщане в Прага. По желание и предварителна заявка – коледна вечеря. Нощувка.

ДЕН 5: Прага – София

Закуска. Напускане на хотела. Свободно време за последни празнични покупки от световноизвестните коледни базари в Прага, разположени на Стария градски площад и на Вацлавския площад – необходимо е ползване на градски транспорт. Очаква Ви „зимна приказка“ с празнична атмосфера, коледни песни и греяно вино. Свободно време в центъра на Прага – необходимо е ползване на градски транспорт. По желание и предварителна заявка – разходка с корабче по река Вълтава. По желание: Посещение на пивоварната U Fleku, датираща от 1499 г. с дегустация на местна уникална бира и беседа от майстор пивовар. Отпътуване за България в 17.00 ч.

ДЕН 6: София

Пристигане в София на бензиностанция „Lukоil“ (Западен парк/ бул. Сливница до Орион), автогара „Сердика“ и площад „Александър Невски“ около обяд.

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

* Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);

* 3 нощувки със закуски в хотел *** в Прага;

* Вечеря на Бъдни вечер в ресторанта на хотела;

* Еднодневна екскурзия до Карлови Вари с местен екскурзовод;

* Пешеходна обиколка с местен екскурзовод в Прага

* Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“

* Екскурзоводско обслужване

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

* Входни такси за Музея на Алфонс Муха (180 CZK), Музея на Сметана (50 CZK) в Прага

* Градски транспорт: 32 CZK (еднопосочен билет), 110 CZK (карта за 24 часа);

* Вечеря на Коледа във Folkore Garden – типичен чешки ресторант с традиционна музика и танци(неограничена консумация на бира, вино и вода, картофена супа, три вида месо на грил, гарнитура картофено пюре, свежа салата, ябълков десерт, кафе), при минимум 20 туристи: 64 лв.

* Разходка с корабче по р. Вълтава (продължителност 1 час): 22 лв.;

* Посещение на пивоварната U Fleku в Прага, при минимум 15 туристи: 24 лв.;

* Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание и градски транспорт

* Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка в Прага (3 EUR);

 

 

УСЛОВИЯ:

  • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

  • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 

(30)

Translate »