Будапеща е отлична както за разходка, така и за вълнуващи преживявания. Река Дунав минава точно през сърцето на унгарската столица, образувайки перфектен ориентир за туристите. Няма значение дали се движите из криволичещите улички от страната на Буда или сте по булевардите от XIX в. от страната на Пеща.

 

 

 

 

Будапеща и Виена
 13-16.10.2016г.
/икономичен вариант/
Цена= 299лв на турист настанен в  двойна или тройна стая.

 

 

 

 

 

Програма:

 1-ден.Отпътуване от Пловдив в 20.00ч от паркинга на х-л „Тримонциум”за София .От Ихтиман  21.10ч От София 22.20ч от  паркинга на стадион „В. Левски/централен вход/  и транзитно преминаване през Сърбия за Унгария и Будапеща.

2-ден. Пристигане  в Будапеща.Туристическа обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български.Разглеждане забележителните мостове на р. Дунав,сградата на  Парламента,Площада на героите,Кралския дворец,Белите кули на рибарския бастион,Църквата Свети Матияш.Цитаделата-издигната от Хабсбургите да защитава „Перлата на Дунава“от нападения;След панорамната обиколка пристигане и настаняване в хотела.Нощувка.

3 ден.Закуска. Еднодневна екскурзия до Виена.Туристическа обиколка на града с местен екскурзовод на български: разглеждане на дворците „Белведере“, един от най-хубавите барокови образци в света, принадлежал на Хабсбургите и дворецът „Хофбург“ – зимната резиденция на Хабсбургите; Парламентът със  статуята на Атина Палада;Кметството – внушителна сграда в неоготически стил,Операта, катедралата „Свети Стефан“.Пешеходна обиколка  завършва.Свободно време  за едно Виенско кафе.Отпътуване от Виена за Будапеща пристигане в хотела.Нощувка.

4-ден. Закуска освобождаване на хотела и  по програма. Групата  прави разходка с корабче по Дунав с  парче торта и чаша шампанско.След разходката групата отпътува за България.

 

 

 

 

Цената включва:

*Транспорт с лицензиран автобус за международни превози

*2 нощувки със закуски в хотел 3 ***  в Будапеща.

*Еднодневна екскурзия до Виена

*Разходка с корабче по Дунава/с парче торта и чаша шампанско/

*Водач от фирмата по време на пътуването

*Медицинска застраховка за лица до 70г.

 

 

 

 

Цената НЕ включва:

*Застраховка на лица над 70г по каталог на застрахователя.

*Разходи от личен характер

 

 

 

Необходими документи:* Лична карта или задграничен паспорт валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията.   * За деца под 18 години -нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец  и копие +акт за раждане оригинал и копие.!!!!

 

 

41

Translate »