Санкт Петербург – град построен с поетичен размах и божествено вдъхновение. Град – заблестял с благородните очертания на руския барок , с извитите си мостове, със Зимния дворец, с иглата на Адмиралтейството ,с ростралните колони пред Борсата, с несравнимия “Меден конник“ на паметник на Петър I .Град, с чийто шеметен полет на духа. с чийто бездна на падение не може да се сравни с никой друг на света. Въпреки ,че Феномена известен като “Белите нощи“ не е единствен за Санкт Петербург, в никой друг северен град те не са получили такава поетичност и литературна известност .  Какво може да бъде по-романтично от разходка по бреговете  на река Нева в почти посред бял ден , без значение че минава полунощ. Никой друг голям европейски град не може да си съперничи на този феномен,нито на атмосферата, която цари по улиците на Санкт Петербург през летните месеци -оживени , приятелски и романтично настроени . От края на май до началото на юли,нощите са светли в Санкт Петербург, с най-яркия период.  Белите нощи обикновенно са с продължителност от 11юни до 02 юли .Белите нощи са любопитен феномен причинен от местоположението на самия град -Санкт Петербург ,а именно много северното му географско разположение на 59 градуса 57 ` север (горе долу на същата географска ширина като Осло ,Норвегия или южния край на Гренландия ). Санкт Петербург е най-северния град на света с население над 1 млн. души  . Всъщност интересното по време на тази  тази екскурзия до Русия е ,че нощта става любопитно неразличима от деня. Елате на екскурзия до Санкт Петербург за Белите нощи ,за да усетите неповторимата тръпка на незалязващото Слънце само сега и само с нас на уникалната цена от :

  1320 лв. 13 дни / 12 нощувки  с автобусен преход .

и ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ : 01.07.-14.07.2017г.

 

 ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1-ви  ден: Будапеща

    Отпътуване по маршрут Пловдив – София – Белград – Будапеща. Настаняване в хотел 3* в Будапеща. Нощувка.

2-ри ден: Варшава

    Отпътуваме за Варшава. Пристигане вечерта и настаняване в хотел 3* във Варшава. Нощувка.

3-ти ден: Рига

    Закуска. Кратка панорамна и пешеходна обиколка на Полската столица. Силно разрушена по време на Втората световна война Варшава не само е възстановила манастирите, кралските дворци и дворците на полската шляхта, но е успяла да запази духа на отминалите славни времена. Разходка по Кралския тракт, разглеждане на Варшавската русалка на Пазарния площад, разглеждане на Барбакана и Катедралата. Отпътуване следобед. Пресичане на Полша от юг на север, разказвайки си историята на този славен народ. Преминаване транзитно Литва и настаняване в хотел 3 * в столицата на Латвия – Рига. Нощувка.

4-ти  ден: Санкт Петербург

    Закуска. Пешеходен тур на града – паметника на свободата, часовника на щастието, къщата на котката, къщите на Тримата братя. Малките средновековни улички ще ни отведат от Шведската порта през Двореца на кръстоносците и Катедралата до паметника на Бременските музиканти. Винаги е добре да опиташ местната кухня, а нашето предложение за тристепенно меню е в един от добрите ресторанти на града. Отпътуване за Русия, пресичайки границата при Псковска област. Късно пристигане и настаняване в хотел 3 *** в Санкт Петербург. Нощувка

5-ти ден: Санкт Петербург

    Закуска. Туристическа програма в Санкт Петербург: Панорамна обиколка: Дворцов площад, Медния конник – паметник на цар Петър I, Площада на изкуствата и паметника на Пушкин, Невски проспект, площад на Победата, Константинов дворец, Василиевски площад, Исакиевски площад и Мариински дворец, който редом със Зимния и Таврически дворци е един от трите политически дворци на Петербург, център на събитията през 1917 г. и 1991 г., Смолни – официална резиденция на губернатора на Санкт Петербург. Посещение на Петропавловска крепост (200 рубли) и Исакиевския събор (320 рубли). Нощувка в Санкт Петербург.

6-ти ден: Санкт Петербург

    Закуска. Посещение на Ермитажа (730 рубли), най-големият музей в Русия и един от най-големите, най-старите в света художествени и културно-исторически музеи. Свободно време или по желание посещение на Дворец Юсупови (250 рубли). Круиз с туристически кораб по р.Нева „Реки и канали на Санкт Петербург – Нева, Мойка и Фонтанка” (800 рубли). Нощувка в Санкт Петербург.

7-ми ден: Санкт Петербург

    Закуска. Свободно време за разглеждане на Санкт Петербург. Възможност за посещение на Царско село срещу допълнително заплащане – 5 евро. Нощувка в Санкт Петербург.

8-ми ден: Талин

    Закуска. Посещение на Петерхоф (1400 рубли), лятна резиденция на руските царе, намираща се на финския залив, 30 км западно от Санкт Петербург. Разглеждане на дворцовия комплекс с множество дворци, 150 фонтани и водни каскади, прекрасни паркове. Следобяд отпътуване за Талин, столицата на Естония. Нощувка в Талин.

9-ти  ден: Вилньос

    Закуска. Програмата ни започва с разглеждане на Горни град, разположен на хълма Тоомпея – Кулата на средновековния рицарски замък Дългия Герман, Парламента, православната църква Св. Александър Невски, Градините на датския крал, Домската катедрала – рицарски храм от XIII век. Останките от крепостни стени и кули. По улицата Късия крак се отправяме към Долни град. Ще видим Старото кметство, пазарния площад, сградата на немската Ханза. Отпътуване за Вилньос. Нощувка.

10-ти  ден: Варшава

    Закуска. Пешеходен тур в Стария град, включен в списъка на Юнеско за световно културно наследство. Често го наричат най-големия бароков стар град на Европа, а хилядите му посетители ще срещате навсякъде. Обиколката включва – Вратата на Даун, параклиса на Св. Дева Мария на Вилня с нейната чудотворна икона, православният манастир Св. Троица, църквата Св. Казимир, Кметството, Президентството, Университета, Доминиканския манастир, Катедралата, паметника на Великия княз Гедиминас, река Вилня и манастира Св. Анна. А ако искате да погледнете цялата тази красота от високо препоръчваме изкачването със зъбчатка на Крепостния хълм. Отпътуване за Тракай – една от старите столици на великото литовско княжество. Ще посетим островния замък. Продължаваме своя път към Варшава. Настаняване и нощувка.

11-ти ден: Краков

    Закуска. Отправяме се към дворцовия комплекс Лазенки, където ще се разходим сред прохладата на красив градски парк. Ще се снимаме край Белия дворец, езерото с театралната сцена, оранжерията и паметника на Шопен. Отпътуване за Краков – старата столица на Полското кралство, културна столица на Република Полша днес. Град с вековни традиции в областта на изкуството, културата, живописта, занаятите, духовността и аристократизма. Първа пешеходна обиколка в Стария град – площад Матейко, Барбакана, улица Флорианска, Централния площад с дворците на полската шляхта и храма на Дева Мария, Ягелонския Университет. Настаняване в хотел в града. Нощувка в Краков.

12-ти ден: Будапеща

    Закуска. Отправяме се към хълма Вавел. Нашето посещение ще започне с разглеждане на Катедрала на полските крале. Продължаваме с посещение на Кралския дворец, именно в него се намира най-голямата колекция от брюкселски гоблени в цяла Европа. Ще посетим Оръжейната и Държавните апартаменти.Свободно време в центъра на града. Следобед отпътуване за Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.

13-ти ден: България

    След закуска отпътуване за България.

 

 

ЦЕНАТА  ВКЛЮЧВА:

* Транспорт с лицензиран автобус
* 12 нощувки със закуски – по 1 в Рига, Талин, Вилнюс и Краков; по 2 в Будапеща, Варшава; 4 в Санкт Петербург
* Туристически обиколки по програма
* Екскурзовод на български език по време на цялата екскурзия
* Медицинска застраховка

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

* Виза за Русия – 120лв. /консулска такса + визова поддръжка/ за срок от 10дни; 185лв. За срок от 3 дни
* доплащане за единична стая: 650лв
* Медицинска застраховка за лица на възраст над 65г
*Входни такси и допълнителни посещения

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ЕДНО УНИКАЛНО ВИДЕО ОТ САНКТ ПЕТЕРБУРГ. ПРИЯТНО ГЛЕДАНЕ !

 

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ :

 

 

     (32)

Translate »