Белград е столицата на Сърбия и е най-големият град в страната. Разпололожен е в северната част на балканската държава, при вливането на река Сава в река Дунав. Населението е 1,2 млн. жители.
Красивият и модерен Белград предлага интересни културни и архитектурни забележителности на своите посетители като Етнографския музей, Патриаршията, сградата на Скупщината (сръбския парламент), Народния театър, църквата “Свети Марко”, храма “Свети Сава”, бившия кралски дворец, конака на княгиня Любица и др. Повечето от тези здания са построени в края на XIX и началото на XX в.

 

 

 

 

 

 

БЕЛГРАД за Великден, 1 май или Гергьовден
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати:      29.04.2016-02.05.2016, 05.05.2016-08.05.2016
Цена от:295лв.

 

 

 

 

 

 

 

Програма:
1 ДЕН /СОФИЯ – БЕЛГРАД/
(При възможност отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора и Пловдив – с предварително запитване). Отпътуване от София от паркинга пред стадион “Васил Левски” в 08.00ч. Пътуване по маршрут: София – Калотина – Белград. Пристигане в Белград в късния следобяд. Настаняване в хотел. Свободно време за самостоятелна разходка и пазар в сърцето на Стари Белград: площада на Републиката, пешеходната улица Княз Михайло – най-известната улица в Белград и едно от най-важните градски пространства, търговска зона и седалище на държавните институции. Градската променада ще ви заведе до крепостта Калемегдан и едноименния парк. На няколко улички по-надолу от площада на Републиката се намира бохемския район на Белград – улица Скадарлия. Възникнал е в края на 19-ти век и най-често е сравняван с Монмартр, както по външния вид, така и по веселата атмосфера. Нощувка.

2 ДЕН /БЕЛГРАД – НОВИ САД*/
Закуска. Свободно време в Белград или по желание екскурзия до Нови Сад – столица на областта Войводина и втори по големина град в Сърбия. Посещение на крепоста Петроварадин – най-атрактивния паметник на културата и историята на града. Необичайната си извисеност над нивото на Дунав, Петроварадин дължи на високата скала, която се издига над реката. С четири етажа под земята, 16,5 километра подземни галерии, сводове и куполи, около 12 000 бойници и 13 порти, крепоста е наречена Гибралтар на Дунав. Пешеходна разходка в центъра на Нови Сад – площада на Свободата, Римокатолическата катедрала, Сградата на Общината. Свободно време с възможност за обяд. Връщане в Белград. Нощувка.

3 ДЕН БЕЛГРАД
Закуска. Панорамна автобусна обиколка на Белград с местен екскурзовод: преминаване в Нови Белград през Бранков мост над река Сава, Нови Белград, хълма Дедине – най-елитния квартал в Белград, Къщата на Цветята, където е гроба на някогашния председател на СФРЮ – Йосиф Брос Тито и неговата съпруга Йованка. Посещение на най-големият православен храм на Балканите – „Свети Сава”. Изграждането на храма все още не е завършено, началото му започва през 1894г. В близост до храма се намират Народната библиотека на Сърбия, малката църква „Свети Сава” и паметника на Карагеорги Петрович – Караджордже, сръбски вожд и основоположник на династията на Караджорджевичите. Продължаване на панорамната обиколка: бул. Освобождение, бул. Крал Милан, площад Славия, площад Теразийе. Посещение на крепостта Калемегдан, разположена на висока скала на десния бряг на река Сава при вливането и в река Дунав. Днес на нейната територия се намират Военният музей, Обсерваторията, Зоологическата градина, парк с алеи за разходка, комплекс за спорт и развлечения. По желание обяд на кораб. Свободно време. Нощувка.

4 ДЕН /БЕЛГРАД – СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София – вечерта.

 

 

 

 

 

 

 

ЦЕНА:
Хотел 4*
на човек в двойна стая – 355 лева
единична стая – 435 лева
трето легло в стая – 355 лева
дете до 12г. в стая с 2-ма възрастни – 320 лева

Хотел 2*
на човек в двойна стая – 295 лева
единична стая – 330 лева
трето легло в стая – 295 лева
дете до 12г. в стая с 2-ма възрастни – 270 лева

 

 

 

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

3 нощувки и 3 закуски в избраната категория хотел 2* или 4* разположен в идеалния център на Белград

транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/

водач от фирмата организатор

екскурзоводско обслужване

групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

 

 

 

 

 

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

входни такси за туристическите забележителности

екскурзия до Нови Сад – 10 евро (организира се при група минимум от 40 души)

обяд на кораб – 15 евро (организира се при група минимум 25 души)

вечеря в сръбска „кафана” с жива музика – около 15-20 евро

доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. – 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 80г. – 9 лева. Туристи над 80г. не могат да бъдат застраховани.

доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас – 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева

 

 

 

 

 

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт.

Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.

Срок за записване: до запълване на свободните места.

 

 

9

Translate »