Величествените стари дворци и каменните замъци с бойни кули в Германия, които често са илюстрации от детски приказки, предлагат интригуващ поглед върху европейската история за туристи любители на културата. Независимо дали са непокътнати или са вече руини, тези фантастични сгради дават възможност да надникнем в живота на благородниците от Средновековието. В много от реставрираните дворци се съхраняват внушителни колекции на произведения на изкуството, антични мебели, оръжия и средновековни артефакти.
Повечето от най-добре запазените замъци се намират извън големите градове, като точно отдалечеността е способствала те да се запазят през вековете, когато са се водили войни. По-известните от тях са разположени в южните провинции Бавария и Баден-Вюртемберг всред едни от най-красивите и девствени природни кътчета в Европа.

 

 

 

 

 

 

Баварски замъци
София – Любляна – Eзерото Блед – езерото Кимзее – Дворецът „Херенкимзее“ – Мюнхен – Дворецът „Линдерхоф“ – Замъкът „Нойшванщайн“ – Мюнхен – София
ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:    
06.07.2016 г.-469 лв.    
03.08.2016 г.-469 лв.    
07.09.2016 г.-479 лв.    
19.10.2016 г.-465 лв.
    

 

 

 

 

 

 

Програма:

1 ден
Отпътуване в 4.00 ч. от Пловдив от бензиностанция „OMV“ до хотел „Санкт Петербург“ (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София – в 6.30 ч. от площад „Александър Невски“, 7.00 ч. – Автогара „Сердика“ по маршрут Белград – Загреб – Любляна. Настаняване в района на Любляна/ Кран късно вечерта. Нощувка.

2 ден

Любляна – Eзерото Блед – езерото Кимзее – Дворецът „Херенкимзее“ – Мюнхен

Закуска. Отпътуване за Блед – „изумруденото езеро“, разположено в полите на Алпите. Възможност за разходка с традиционна лодка „плетна“ до острова в средата на езерото и посещение на църквата на острова (от април до октомври). Отпътуване за Германия и езерото Кимзее. Посещение на двореца „Херенкимзее“ – „Новият Версай“ на Лудвиг II – необходимо е ползване на корабче. Настаняване в района на Мюнхен късно вечерта. Нощувка.

3 ден

Мюнхен – Дворецът „Линдерхоф“ – Замъкът „Нойшванщайн“ – Мюнхен

Закуска. Отпътуване по „Романтичния път“ за света на баварските замъци на „приказния крал“ Лудвиг II. Посещение на фееричния дворец „Линдерхоф“ – шедьовър в стил барок и рококо. Любимият дворец на „последния добър и самотен крал“ е построен след едно посещение във „Версай“ и единственият, завършен от него приживе. Разходка в градините на двореца и до „Пещерата на Венера“. Посещение на замъка на рицарите „Нойшванщайн“ в сърцето на Баварските Алпи – всепризнат образец за съвършенство сред германските кралски замъци. По желание разходка до висящия мост „Мариенбрюке“, опънат над 92-метрова пропаст и 45-метров водопад. (Мостът е затворен за посетители до края на м. юли 2016 г. поради ремонтни дейности). Нощувка в района на Мюнхен.

4 ден

Мюнхен – София

Закуска. 8.00 ч. – отпътуване за Мюнхен. Пешеходна разходка (минимум 1 ч.): „Мариенплац“ с Колоната на Дева Мария; най-старата църква „Св. Петър“, Старото кметство; Новото кметство – изключително творение на строителството; църквата „Фрауенкирхе“, превърнала се в символ на Мюнхен; Новата резиденция; „Хофбройхаус“ – бирария с неповторима баварска атмосфера. Свободно време за шопинг или посещение на Дойчес музеум – най-големия музей на науката и техниката. По желание – посещение на двореца „Нимфенбург“ – лятна кралска резиденция и родното място на Лудвиг II – необходимо е ползване на градски транспорт. 19.00 ч. – отпътуване за България.

5 ден

София

Пристигане в София на бензиностанция „Lukоil“ (Западен парк/ бул. Сливница до Орион), автогара „Сердика“  и площад „Александър Невски“ късния следобед. Трансфер от София

 

 

 

 

 

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
1 нощувка със закуска в хотел „Azul“ *** (или подобен) в района на Любляна
2 нощувки със закуски в хотел „Mercure Hotel München Ost Messe“ ***/ Acom Hotel München Haar *** (или подобен) в района на Мюнхен
Пешеходна разходка в Мюнхен
Фотопауза на езерото Блед
Целодневна екскурзия до двореца „Линдерхоф“ и замъка „Нойшванщайн“
Посещение на двореца „Херенкимзее“ (билетът за корабче и входната такса за двореца се заплащат допълнително)
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“
Екскурзоводско обслужване.

 

 

 

 

 

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Двупосочен билет за разходка с традиционна лодка „плетна“ в езерото Блед (14 EUR)
Входна такса за църквата на острова в езерото Блед (6 EUR)
Градски транспорт в Мюнхен (2,70 EUR – еднопосочен билет)
Входна такса за замъка „Нойшванщайн“ (12 EUR, за деца и ученици до 18 г – безплатно)
Входна такса за двореца „Линдерхоф“ (8,50 EUR, за деца и ученици до 18 г – безплатно)
Входни такси за Дойчес музеум (11 EUR) и двореца „Нимфенбург“ (11,50 EUR) в Мюнхен
Двупосочен билет за корабче при посещението на двореца „Херенкимзее“ (7.80 EUR)
Входна такса за двореца „Херенкимзее“ (8 EUR, за деца и ученици до 18 г – безплатно)
Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

 

3

Translate »