Изпълнена с романтичност, история и митология, Атина (Athens) е приветлив град, оживен от кафенета на открито, пешеходни улици, изтъкан от старинни градски местенца и полагащия му се дял градски ексцентризъм. Ако опознаете истинската, вътрешна природа на Атина, ще се наслаждавате на един от най-привлекателните и чудни Европейски градове. На пръв поглед градът прилича на джунгла от бетон и все още страда от пристъпи на ужасен смог, но не може да се отрече, че истинският му чар е скрит зад шумната и хаотична обвивка. Историческият център, главните забележителности и местата за хранене и забавление, събрани на едно място, превръщат Атина в чудесно място за разходка.

 

 

 

 

Атина с автобус
Дати:03.09.2016;18.10.2016
Цена:440 лв

 

 

 

 

 

Програма:

1-ви ден.    Отпътуване от София в 6:00ч. (от Пловдив в 04.00ч) за Гърция. Пристигане в Атина в късния следобед и настаняване в хотел. Разходка в централната част на града – квартала Плака за вечеря. Нощувка.
2-ри ден.    Закуска. Панорамна обиколка на Атина с местен екскурзовод (около 3 ч.): Арката на Адриан – триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 век пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Парламентът – някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад „Синтагма“. Разглеждане на Акропола. Свободно време в Атина с възможност за посещение на новия Музей на Акропола, Националния археологически музей, Византийския музей, или музея „Бенаки“ – частен музей с прекрасна колекция, представяща хилядолетната гръцка история. Вечерта по желание и предварителна заявка – гръцка вечер (срещу допълнително заплащане). Нощувка.
3-ти ден.    Закуска. Свободно време в Атина или туристическа програма по желание (срещу допълнително заплащане) – целодневна екскурзия с местен екскурзовод до п-в Пелопонес: фотопауза при Коринтския канал; посещение на Епидаврос – известен с най-добре запазения античен театър в Гърция, построен през 3 век пр. Хр., където и днес се провеждат представления; Нафплион – древен град с богата култура и традиции; Микена – най-известният град в Гърция, царството на Агамемнон, град, който 400 години е доминирал в гръцката история. Нощувка.
4-ти ден.    Закуска. Свободно време или по желание (срещу допълнително заплащане):
1. Круиз до остров Егина или
2. Панорамна крайбрежна разходка – започва от пристанище Пирея, свободно време на хълма Св.Илия (Кастела), продължава по крайбрежието и морските квартали, спирка на яхтеното пристанище, свободно време за разглеждане на кораба Авероф и музея, продължава към един от най-скъпите квартали в Атина-Глифада, спирка и свободно време за шопинг в магазините или
3. Екскурзия до нос Сунион – Храма на Посейдон, построен върху крайморска скала на нос Сунион с прекрасна гледка към Егейско море.
Вечерта свободно време или по желание (срещу допълнително заплащане) екскурзия Нощна Атина, панорамна обиколка с посещение на връх Ликавитос или ALLOU FUN PARK.
5-ти ден.    Закуска. Посещение на МОЛ АТИНА намиращ се срещу новия Олимпийски стадион. Свободно време около 1:30ч. Отпътуване за България и пристигане около полунощ в София и Пловдив.

 

 

 

 

 

Пакетната цена включва:
транспорт с лицензиран автобус,
4 нощувки със закуски в хотел кат.3* в Атина,
панорамна обиколка на Атина с екскурзовод на български език,
посещение на МОЛ Атина,
екскурзоводско обслужване по целия маршрут,
медицинска застраховка.

 

 

 

 

Отстъпки:
за деца до 12г. на допълнително легло – 50 лв.
за ученици, студенти и пенсионери – 10 лв.

 

 

 

 
Доплащане: 
за единична стая – 120 лв.
за тръгване от Пловдив – 20 лв
за тръгване от Варна – 60 лв (при група от минимум 25 туристи); от В.Търново – 30 лв

 

 

 

 

 

Допълнителни екскурзии по желание (заплащането се извършва преди заминаване):
1.    Гръцка вечер – 30 евро/възрастен; 10 евро/дете до 12г. (при минимум 10 туристи)
2.    Целодневна екскурзия с местен екскурзовод до п-в Пелопонес – 25 евро (при минимум 20 туристи)
3.    Круиз до остров Егина – 20 евро/възрастен; 16 евро/дете до 10г. (при минимум 20 туристи), включва двупосочен билет за ферибот от Пирея до Егина и водач
4.    Панорамна крайбрежна разходка – 10 евро (при минимум 10 туристи), включва трансфер с автобус и водач
5.    Панорамна крайбрежна разходка с нос Сунион – 20 евро (при минимум 15 туристи), включва трансфер с автобус и водач
6.    Нощна Атина – 13 евро, включва трансфер с автобус и водач
7.    Allou Fun Park – 15 евро, включва трансфер с автобус и водач

 

 

23

Translate »