Град Ксанти е малък град в Североизточната част на Гърция и население от 70 000 души,но наближи ли края на февруари, той става център на пищен карнавал . Карнавалът в град Ксанти е най-големия в Северна Гърция и е посещаван редовно от над 200 000 души всяка година. Всичко се организира от община Ксанти и продължава две седмици. Карнавалът включва парад, танци, фолклор, музика, представления на цветни платформи и тълпи от хора.
През 2019 година кулминацията на празненствата е на 2 март, когато уникалните усещания, придружени с много настроение, местна гръцка кухня и ароматно вино, са гарантирани. За първи път събитието се организира през 1926г. и традициите на честването му продължават до днес. Карнавалните шествия през деня предават щафетата на вечерната забава, озарена от фойерверки и осветление, което съперничи достойно на приказно украсените коледни базари.

Ние от Туристическа Агенция “ТЕСКО ГРУП“ имаме удоволствието да Ви направим съпричастни към това събитие като Ви предлагаме да го посетите на цена от:

109 лв с една нощувка и закуска в хотел 2/3 *** в Хрисуполи в Керамоти

ДАТА НА ПРОВЕЖДАНЕ :

09.03. -10.03.2019г. 2 дни/1 нощувка със закуска

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ КАРНАВАЛА:


ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1-ви ден 09.03.2019г.

Отпътуване от Пловдив 6 : 00 Дом на Културата Борис Христов посока ГКПП Илинден. Пристигане в град Кавала. Пешеходна разходка: църквата „Св. Богородица“, пристанището, родната къща на Мехмед Али Паша, който провежда значими реформи в Османската империя през 19 век; Аквaдуктът – построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 1550 г.; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия (Богородица) днес символ на града, с великолепна панорама към морето и околностите на Кавала, като на длан. Свободно време за разходка по крайбрежието, кафе и шопинг. Ще имате възможност да се насладите на вкусна кухня в някоя от крайбрежните таверни на града. Отпътуване за град Хрисуполи. Настаняване в хотел. Нощувка.

2-ри ден: 10.03.2019г

Ксанти – Пловдив
След закуска в 09.00 часа отпътуване за Ксанти. Градът е известен с ежегодния фестивал на маските, който се провежда от 1966г. и продължителността му е четири седмици, в които се провеждат различни културни мероприятия – концерти, филмови и театрални премиери и др. Кулминацията на карнавала е шествието в последния ден /неделя преди началото на Великденските пости/, когато по централните улици преминават маскираните участници под звуците на музика, а на края шествието приключва с ритуалното изгаряне на образа на Тзарос-спазване на стара традиция, тъй като се вярва, че така хората се предпазват от болести. Участие в Карнавалното шествие. Отпътуване обратно за България около 16 часа. Пристигане в Пловдив късно вечерта .

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с комфортен туристически автобус 3*** кат.(климатик, видео система,)
1 нощувка със закуска в хотел Ирини 2 * в градчето Хрисуполи /Керамоти
Пешеходна разходка в Ксанти
Пешеходна разходка в Кавала
Медицинска застрахова за лица до 65 години с покритие 2000 евро на застрахователна компания Дженерали Застраховане АД

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 години – 8 лева.
Разходи от личен характер.
Отстъпка за дете до 12 години настанено с двама възрастни 30 лева

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ИЗИСКВАНИЯ :

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГ НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:


7 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт.

За деца под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ- оригинал + копие.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

Депозит 50% от пакетната цена и доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.
Потребителят декларира, че му е представен сертификат за сключена от Туроператора застраховка по чл.97 от ЗТ, със ЗК „Групама Застраховане“ ЕАД гр. София бул. „ Цариградско Шосе“ No 47Аблок V, ет. 3 с номер 7500170000324, от 11.05.2017 до 10.05.2018г.
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.8% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ РЕЗЕРВАЦИИ !(8)

Translate »