Загреб (Zagreb) е столицата на Хърватска, разположена по склоновете на планина Медведница и покрай бреговете на река Сава.
Високите върхове на катедралата се виждат отдалеч и перфектно представят красотата, която Загреб има да предложи на посетителите си. От векове наред градът е център на култура и наука, а сега се е развил и като представител на търговията и индустрията. В последно време Загреб е една от най-популярните дестинации в Източна Европа. Това е град с интензивен живот, който предлага както култура, така и забавление, и това е една от причините, поради които хора на всякаква възраст обожават този град.

 Ние от Туристическа Агенция ТЕСКО ГРУП Ви предлагаме да си направите една автобусна екскурзия из няколко града от Централна Европа . Пътешествието ни ще започне със Загреб , преминавайки през Болоня и Флоренция , Пиза – Сиена и ще завърши с посещението на Сан Джимияно и всичко това на цена от :

 

 

295 лв за 5 дни /3 нощувки

дете до 12г. с двама възрастни – 245 лв.

 

Дати на провеждане :

27.06.2018г.

25.07.2018г.

05.09.2018г.

20.09.2018г.

31.10.2018г.

 

 

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ ЗАГРЕБ:

 

 

 

 

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ БОЛОНЯ:

 

 

 

 

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ ФЛОРЕНЦИЯ:

 

 

 

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ ПИЗА:

 

 

 

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ СИЕНА :

 

 

 

 

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ САН ДЖИМИНЯНО:

 

 

 

 

     ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

 

1-ви  ден .

 Тръгване от Стара Загора (срещу доплащане) в 03 : 00 часа, тръгване от Пловдив (срещу доплащане) 04 : 00, тръгване от София 06 : 00 часа посока . Транзитно преминаване през Сърбия за Хърватия. Привечер пристигане в Загреб – столицата на Хърватия. Туристическа програма в историческия център – Площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец и църквата Св.Марк и Парламента , Колоритния пазар и „Кървави мост“, Катедралата на Каптол и колоната на богородица. Свободно време за разходка и вечеря. Нощувка в хотел *** .

 

2-ри ден

Закуска. Отпътуване през Словения за Италия. Посещение и туристическа програма в Болоня. Пешеходна разходка в Болоня: Фонтанът на Нептун; красивият площад „Маджоре“, където се намира базиликата „Сан Петронио“, и двете кули „Асинели“ и „Гаризенда“ – символ на града. Свободно време с възможност за пешеходна разходка до Университета на Болоня или за посещение на Градския археологически музей или Националната галерия. Свободно време. Отпътуване за Монтекатини Терме. Нощувка в хотел 3 ****.

 

3-ти ден. Закуска. Целодневна екскурзия до Пиза и Сиена (по желание, срещу доплащане). Отпътуване за Пиза – един от най-известните италиански градове. Туристическа програма на Площада на чудесата: Наклонената кула; Катедралата; Баптистерията. Свободно време с възможност за самостоятелно изкачване на Наклонената кула. Отпътуване за Сиена – разглеждане на Сиена – червеният град, построен на три хълма в средата на тосканското плато – разглеждане на „Пиаца дел Кампо” – централният площад на Сиена, прочут с впечатляващото конно надбягване, на което ежегодно е сцена – легендарното „палио”, Палацо Публико, катедралата. Следобед – разглеждане на Сан Джиминяно – кацнал на върха на един хълм в долината на р. Елза, сред лозя и маслинови горички, градът е запазил средновековния си облик и украсява тосканския пейзаж със своите крепостни стени и с легендарните си 14 каменни кули, устремили към небето стройните си силуети – разглеждане на „Пиаца де ла Чистерна”, „Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта Мария Асунта”. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

 

4-ти ден.

Закуска. Освобождаване на хотел. Отпътуване за Флоренция. Пристигане в града. Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Флоренция: църквата – пантеон Санта Кроче (отвън), катедралата „Санта Мария дел Фиоре”, квартала на Данте, площада на Синьорията. Свободен следобед. Възможност за разглеждане на галерията Уфици с доплащане и при предварителна заявка и заплащане в България, посещението се организира при минимум 20 участника (местата за посещение на галерията Уфици са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата). Свободно време за разходка, шопинг и вечеря. Престой във Флоренция около 9 часа. Вечерта – отпътуване по маршрут Флоренция – Любляна – Загреб – Белград – София – Пловдив – Стара Загора. Нощен преход.

 

5-ти ден. Пристигане в България.

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт от София с лицензиран автобус за международни превози
Три нощувки със закуски в хотел 3 *** ( 1 нощувка в Загреб и 2 нощувки в Монтекатини, Терме )
Туристическа Програма в Загреб
Водач по време на пътуването
Застраховка за лица до 65 години с лимит 2000 евро

 

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Всички пътни и магистрални такси – 15 евро ( задължително се заплащат )
Доплащане за отпътуване от и до Пловдив – 20лева
Доплащане за отпътуване от и до Стара Загора – 30лева ( осъществява се при минимум 10 човека )
Целодневна екскурзия до Пиза и Сиена – 15 евро
Туристическа обиколка на Флоренция ( с местен лицензиран екскурзовод, check point за града и трансфер ) – 15 евро.
Доплащане за единична стая 80 лева
Застраховка за лица от 65 до 79 години – 10 лева
Лични разходи
Входни такси за посещаваните обекти
Сити Такса в хотелите ( ако има такава ) – заплаща се отделно на рецепция на хотела и варира между 1 – 2 евро на човек на вечер в зависимост от хотела.
Посещение на Галерията Уфиции – 30 евро на човек, включва входна такса, резервация и беседа с местен лицензиран екскурзовод ( заявява се и се заплаща предварително от България, най – късно при финалното доплащане )

 

 

 

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ:

Депозит 50% при записване, остатъка 20 дни преди заминаването .

 

 

 

Очакваме Вашите записвания чрез контакната форма на сайта или на телефон:032/33 0606

 

Translate »