От януари 1788г., когато британската флота докарва на австралийския бряг 1030 каторжници с намерението да го превърне в затворнически лагер, до ден днешен са изтекли няколко века. Южната земя, както честo наричат Австралия, си остава обаче все така загадъчна, мамеща за приключения, удивително различна. Няма такова късче от планетата, подобно на нея! Това е единствената в света страна – континент / 7,7 млн.кв.км. площ /! Единствено тук представители на фауната и флората са 100 % “ made in Australia “: спомнете си за кенгурото, коалата, птицата ему, която не може да лети, но е в герба на страната. Единствено тук се намира най – големият коралов риф на планетата. Културата на местните аборигени няма аналог никъде в света. И още нещо: от времето на капитан Джеймс Кук ( 1770 г. ) та до днес върховенството на страната е в ръцете на британската корона. С две думи, има много голяма доза любопитство в аванс, с което да бъде захранено едно пътешествие до “ Terra Australia “ с продължение до страната на гейзерите – Нова Зеландия.

 

 

 

 

 

 

АВСТРАЛИЯ и НОВА ЗЕЛАНДИЯ
ЗАГАДЪЧНАТА ЮЖНА ЗЕМЯ
Маршрут: София – Доха – Сидни – Кернс – Мелбърн – Окланд – Роторуа – Куинстаун – Милфорд – Окланд – Сидни – Доха – София
Дати:
17.11.2016 – 30.11.2016
14 дни/11 нощувки
ПРОМО пакетна ЦЕНА: 5995 евро / 11 726 лв. при записване до 30.06.2016 с включени летищни такси
Стандартна цена: 6145 евро/ 12019 лв. с включени летищни такси

 

 

 

 

 

Предимствата в тази програма:
•    Полети с една от най-добрите авиокомпании в света – Qatar airways
•    Нощувки в добри хотели 4* по маршрута
•    6 вътрешни полета
•    Посещение на Сидни, Мелбърн, Големия бариерен риф, Окланд, Роторуа, Куинстаун.
•    Круиз из най-красивите фиорди на Нова Зеландия
•    Балансирана програма
•    Разумно съотношение качество – цена
•    Разсрочено плащане на три вноски
•    Водач-преводач

 

 

 

 

 

 

Програма
1 ден /17.11/ СОФИЯ
Отпътуване от София за Доха с Катарските авиолинии в 12:50 ч., пристигане в катарската столица в 18:25 ч.  Полет за Сидни в 20:10 ч.
2 ден /18.11/ ДОХА – СИДНИ
Кацане в Сидни в 18:05 ч. Трансфер и нощувка в хотел “Travelodge Wynyard” 4* или подобен (https://www.tfehotels.com/brands/travelodge-hotels).
3 ден /19.11/ СИДНИ
Закуска. Еднодневна обиколка на Сидни. От затворнически лагер, днес на това място е израснал великолепен град, столица на щата Нов Южен Уелс, най-гъсто населената част на Австралия. За последните 100 години градът се е превърнал в многонационален мегаполис с население над 4 млн. души! Безспорно най-забележителното му творение е сградата на Операта, истински архитектурен шедьовър, смятан за осмото чудо на света. От двете страни на р. Парамата се проточва уникалният мост Харбър бридж, който местните хора шеговито наричат „закачалка за дрехи“. Панорамният тур включва и най-старата част на града Скалите (The Rocks), с живописни улички и сгради, Катедралата, Парламента, Китайския квартал, прочутия стол на г-жа Маккуайър, съпруга на едноименния губернатор на Сидни, космополитния Кингс Крос – арена на нощния живот, за да завърши на прочутия тихоокеански плаж Бондай бийч. Предстои обяд на борда на катамаран в залива на Сидни. Следва посещение на Зоопарка и на Tower eye.  Връщане в хотела около 18.00 ч. Нощувка.
4 ден /20.11/ СИДНИ – КЕРНС
Закуска. Свободно време и трансфер до летището за полет в 13:10 ч. Пристигане в Кернс в 15:10 ч. Трансфер и настаняване в хотел „Pacific Hotel Cairns” 4* http://www.pacifichotelcairns.com/   или подобен.
5 ден /21.11/ ГОЛЕМИЯ БАРИЕРЕН РИФ
Закуска. Целодневна екскурзия до най-големия бариерен риф на Земята с катамаран, включваща обяд на борда. Плуване, гмуркане с шнорхел/включено/ или водолазен костюм (допълнително се заплаща) и разглеждане на невероятния морски свят – цветни корали и екзотични ята тропически риби, морски звезди и костенурки. Връщане в Кернс и нощувка.
6 ден /22.11/ КЕРНС – МЕЛБЪРН
Закуска и трансфер до летището за полет в 12:30 ч. Пристигане в Мелбърн в 16:50 ч. Трансфер и настаняване в хотел “Rendezvous Hotel Melbourne” 4* https://www.tfehotels.com/brands/rendezvous-hotels/rendezvous-hotel-melbourne  или подобен.
Възможност за специална вечеря: ресторантът всъщност е ….трамвай от колониалната епоха, произведен през 1927г. Така хем ще направите първата си обиколка на града, хем ще опитате от кухнята на Мелбърн и чудесните австралийски вина. Завръщане в хотела и нощувка.
7 ден /23.11/ МЕЛБЪРН
Сутринта след закуска – обзорна екскурзия в Мелбърн, град на изискаността и шика, носител на приза „Най-удобният град за живеене в света“. По време на тура ще видите Ботаническата градина – една от най-красивите в света, Алберт парк с езерото, около което се провеждат гонките от Формула 1, ТВ Кулата Риалто – най-високата сграда в града – 253 м, Храма на Възпоменанието с колекцията от 40 000 военни ордена, и цветните градини Фитцрой. Тук се намира и къщата на капитан Джеймс Кук – човекът, който превръща континента във владение на британската корона. След обяд свободно време. Нощувка.
8 ден /24.11/ ОКЛАНД
Ранна закуска, трансфер и полет в 08:45 ч от Мелбърн. Кацане в Окланд в 14:25 ч. Панорамен тур из най – големия град на страната, някогашен политически център на колониална Нова Зеландия. Заради многото яхти в пристанището и разположения пред него залив, Окланд носи и прозвището „градът на платноходките“. Обиколката започва с панорамна гледка към града и околностите от близкия хълм Идън, продължава с Музея на Окланд, където е представена културата на местното население (маорите) с най-голямата колекция от полинезийски археологически находки в света. Ще посетите чудната страна на леда и подводния свят Kelly Tarlton’s Underwater World and Antarctic Encounter, където ще видите възстановка на антарктическия „дом“ на капитан Робърт Скот и неговите сподвижници при опита им да покорят Южния полюс. В разходката из подводния тунел Perspex ще ви „съпровождат“ акули, „роднини“ на ската и всякакви други представители на подводния свят. Свободно време. Нощувка в „Rendezvous Hotel Auckland” 4* https://www.tfehotels.com/brands/rendezvous-hotels/rendezvous-hotel-auckland  или подобен.

9 ден /25.11/ ОКЛАНД –УАЙТОМО – РОТОРУА
След закуска отпътуване за Роторуа – регион, известен със своите термални води, фонтаните на гейзерите и изкуството на маорите, с много силна геотермална активност. Преди да стигнете в Роторуа, ще влезете в пещерата Уайтомо, наричана «Пещерата с нощното небе», където ще се разходите с лодка сред чудния подземен свят. След това ще продължите до хотела – “Millennium hotel”  4*  http://www.millenniumhotels.co.nz/millenniumrotorua/ или подобен. Тази вечер ще се запознаете с древното изкуство и културата на маорите, ще видите местни традиционни танци, ще чуете  песни и легенди, ще опитате и от местната кухня. Връщане в хотела около 22.30 ч.
10 ден /26.11/ РОТОРУА – КУИНСТАУН
След закуска ще ви представят много интересна атракция – „Изворите на дъгата”,  мястото, откъдето според поверията свещените богове изскачат от водата и съобщават на жреците ще има ли война или мир. Следва посещение на термалния резерват Те Пуя. Тук на всяка крачка земята бълбука, изригват фонтаните на гейзери, а миризмата на сяра е причина да наричат Роторуа „Сярна земя“. Трансфер до летището и полет в 12:25 за Куинстаун. Кацане в 15:55 ч. Трансфер и настаняване в хотел „Copthorne Hotel & Resort” 4* http://www.millenniumhotels.co.nz/copthornequeenstownlakefront/  или подобен
11 ден /27.11/ МИЛФОРД
Закуска. Круиз сред фиордите в националния парк Милфорд Саунд. Вечеря и нощувка.
12 ден /28.11/ КУИНСТАУН – ОКЛАНД
Закуска. Обиколка на Куинстаун, включваща Shotover River, първото комерсиално място за скокове с бънджи, винарната в долината Gibson и историческия Arrowtown.
Трансфер до летището и полет в 16:40 ч. Кацане в Окланд в 18:30 ч. Трансфер и настаняване в „Rendezvous Hotel Auckland” 4* https://www.tfehotels.com/brands/rendezvous-hotels/rendezvous-hotel-auckland  или подобен.
Възможност за вечеря в Скай тауър – телевизионната кула на Окланд
13 ден / 29.11/ ОКЛАНД – СИДНИ – ДОХА
Закуска. Свободно време и трансфер до летище за полет, излитащ в 13:00 ч. Кацане в Сидни в 14:35 ч. Време за чекиране за международните полети. Излитане в 22:20 ч.
14 ден /30.11/ ДОХА – СОФИЯ
Кацане в Доха в 05:50 ч. Излитане в 13:05 ч. и пристигане в София в 17:25 ч.

 

 

 

 
________________________________________
ПРОМО пакетна ЦЕНА: 5995 евро / 11 726 лв. при записване до 30.06.2016 с включени летищни такси
Стандартна цена: 6145 евро/ 12019 лв. с включени летищни такси

 

 

 

 

 

ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:
•    Самолетен билет с Катарските авиолинии София – Доха – Сидни – Доха – София
•    Летищни такси в размер на 780 евро/ 1526 лв. Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
•    Вътрешни полети с летищни такси: Сидни – Кернс; Кернс – Мелбърн; Мелбърн – Окланд; Роторуа – Куинстаун; Куинстаун – Окланд; Окланд – Сидни. Цените подлежат на препотвърждение и се фиксират в момента на резервация.
•    11 нощувки със закуски в хотели 4* както следва:
o    2 нощувки със закуски в Сидни
o    2 нощувки със закуски в Кернс
o    2 нощувки със закуски в Мелбърн
o    2 нощувка със закуска в Окланд
o    1 нощувка със закуска в Роторуа
o    2 нощувки със закуски в Куинстаун
•    Всички трансфери по програмата
•    Всички екскурзии на английски език с професионални местни екскурзоводи, включени в програмата:
•    Обиколка на Сидни
•    Круиз из Големия бариерен риф с възможност за гмуркане и шнорхелинг
•    Вечеря в колониален трамвай в Мелбърн
•    Обиколка на Мелбърн
•    Посещение на пещерите Уайтомо
•    Вечеря с шоу програма, представяща живота на Маорите в Роторуа в Нова Зеландия
•    Екскурзионна програма в района на Роторуа
•    Посещение на геотермалния парк «Те пуя»
•    Посещение на националния парк «Фиордленд» и круиз из фиордите
•    Обиколка на Окланд
•    медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 Евро на ЗК „Евроинс”
•    Водач

 

 

 

 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•    вечеря в Оклънд в ресторант Sky Towers – около 50 евро на възрастен / 98 лв.
•    доплащане за единична стая – 755 евро/ 1477 лв.
•    такса визово обслужване – 50 евро/ 98 лв.
•    неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, мини-бар и др.

 

 

 
Минимален брой участници: 10 човека
Срок за набиране на групата: 15.09.2016

 
Условия за записване и начин на плащане:
•    При записване: 1600 евро/ 3130 лв.
•    До 30.04.2016 г.: 2000 евро/ 3911 лв.
•    До 15.09.2016 г.: 2395 евро/ 4684 лв.

 

 

 

 
Необходими документи:
За издаване на виза за Австралия
•    копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
•    Визата се издава по електронен път за срок между 1-14 работни дни
•    Издаването на виза е безплатно

 

 

 

 
Други документи
•    служебна бележка от работодателя на английски език, че лицето е в платен отпуск
•    служебна бележка от банка на английски език за налична сума по сметка на името на пътуващия – банкова референция
•    Визи за Нова Зеландия  за български граждани не са необходими
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата:: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

 

 

 

 
________________________________________
Допълнителни екскурзии
•    вечеря в Оклънд в ресторант Sky Towers – около 50 евро на възрастен / 98 лв.
Минимален брой участници за доп. екскурзии: 10 човека
Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!
________________________________________

 

 
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител – нотариално заверено родителско разрешение.
Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» – от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.
Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗД ЕВРОИНС АД”.

 

16

Translate »