Южна Индия – земята на дравидите, издигащите се към небето кули на храмовете, ароматът на подправки от плантациите по хълмовете, спокойното великолепие на лагуните и каналите, очарованието на колониалните къщи в Пондичери, несравнимата южняшка кухня, удивителното величие на къщите-дворци в Четинад, безбрежните пясъчни плажове на Марари… От Тамил Наду, известен с богатото си културно наследство, до пищните природни красоти на Керала, нека открием една различна Индия – дъхава, еклектична и духовна…

ЮЖНА ИНДИЯ

Храмове, подправки, Аюрведа ….

16 дни/ 15 нощувки/ 15 закуски

14 обяда/ 14 вечери

Ченай – Канчипурам – Махабалипурам – Пондичери – Танжор – Тричи – Четинаду – Мадурай – Перияр – Кумараком – Алепей – Кочин – Марарикулам – Кочин

Дати: 14.11.2015

Програма:
1 ден – София – Доха

Отпътуване в 16.30ч от аерогара София, Терминал 2. Пристигане на летището в Доха в 22.50ч. Настаняване в хотел в столицата на Катар. Нощувка
2 ден – Доха – Ченай
Закуска. Панорамна обиколка на Доха. Трансфер до летището. Отпътуване от Доха в 19.45ч.
3 ден Ченай
Пристигане в Чанай в 02.50ч. Посрещане на летището с цветни венци и трансфер до хотела. Настаняване и почивка. Късна закуска. Обиколка на Ченай – столицата на Тамил Наду. Градът е една от първите британски колонии в Индия. Основан през 1639 г. край малко рибарско селище, понастоящем градът със своите 7 млн. души население, е главния търговски, културен и икономически център на южна Индия. Разглеждане на Правителствения музей, Крепостта Сейнт Джордж – първата крепост в Британска Индия, Църквата Сейнт Мери, датираща от 17 век – най-старата англиканска църква в Индия, Правителственият музей – един от най-старите музеи в Индия, Базиликата Сейнт Томас, която съхранява предполагаемия гроб на апостол Тома. Вечеря и нощувка.
4 ден Ченай – Канчипурам – Махабалипурам – Ченай
Закуска. Екскурзия до Канчипурам и Махабалипурам. Въпреки че в превод името Канчипурам означава “Златния град”, той е известен преди всичко със своите храмове – Екамбаресварар, Варадаража Перумал и Кайласанатхар. За индусите градът е свещен, място където душата може да постигне своето спасение. Махабалипурам бил важно пристанище през древността, известен на гърци, финикийци и римляни. Продължил е да играе важна роля и по време на династията Палава. В Махабалипурам се посещава Панча Ратас – една от петте най-монолитни сруктури, Тайгър Кейв – един от многото скални храмове, построен при управлението на Палавас. Посещение на Шор Темпъл – състоящ се от три гробници. Храмът е едно от най-старите светилища в южна Индия, построено през 7 в. Представя типичната за Палавас архитектура. Най-впечатлявящия паметник несъмнено е огромния барелеф от розов гранит, изобразяващ слизането на Ганг от небесата, според текстовете на Рамаяна, една скулптура с изключителна документална и художествена стойност. Връщане в Ченай. Вечеря и нощувка.
5 ден – Ченай – Пондичери
Закуска. Отпътуване за Пондичери. Настаняване в хотел в Пондичери. Градът е известен като “Белия град”. Той е бил индийското седалище на Френската Източно-индийска компания, създадена от един от министрите на Луи ХІV. Посещение на Сри Ауробиндо Ашрам, основан през 1926 от Сри Ауробиндо – велик поет и философ. Днес това място е предпочитано от световните пътешественици, търсещи одухотвореност. Посещение на френският мемориал от войната, издигнат в чест на войните, загубили живота си по времето на Първата Световна Война. Посещение на плажа Променаде, известен с живописните гледки. Ве черя и нощувка.
6 ден – Пондичери – Танжор
Закуска. Отпътуване за Танджор – столица на династията Чола от 9-ти до 14-ти век. Настаняване в хотел. Посещение на Sri Brihadeeswara Temple. Храмът е изключителен пример от архитектурата на Чола и е признат за част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Построен е от Раджа І през 10-ти век и е посветен на бог Шива. Високата 65м кула на храма свидетелства за изключителните умения на строителите по времето на династията. Стенописите в храма са едни от най-красивите в цяла Индия. Посещение на двореца Танджавур, заобиколен от старинни крепостни стени. Той завладява с прекрасни градини, просторни обзаведени зали, високи наблюдателни кули, красиви фрески и сложни дърворезби. Тук се намира и една от най-известните библиотеки от средновековието, в която се съхраняват палмови листа, на които според едно поверие, е записана съдбата на всеки човек. Вечеря и нощувка.
7 ден – Танжор – Тричи
Закуска. Отпътуване за Тричи – известен с крепостта си, издигаща се над стария град и на светилището, намиращо се на остров – Срирангам. В течение на дългата си история Тричи е бил владян от династиите Чола, Палава, Пандя, от англичани и французи. Настаняване в хотел в Тричи. Посещение на Rockfort Teple, The Sri Ranganathar Temple, The Brahmaputreeswarar Temple. Вечеря и нощувка.
8 ден – Тричи – Четинаду
Закуска. Отпътуване за Четинаду – район в южната част на Тамил Наду, известен със своите къщи-дворци, храмове и изключителната си кухня. Бил е населен от богати търговци и банкери, които са изградили изумителни къщи, украсени с мрамор, тиково дърво, кристали, огледала и подова настилка от плочки, характерни за района. Настаняване в хотел. Посещение на храмовете Athmanathaswamy и Itayathangudi, а след това и Athanguudi – малко селце, където ще видите типични стари къщи. Вечеря и нощувка.
9 ден – Четинаду – Мадурай
Закуска. Отпътуване за Мадурай – най-стария и най-свещен град в Тамил Наду. Легендата разказва, че когато Шива раздавал благословията си на земята, от косата му над града покапал божествен нектар “маду”, откъдето идва и названието му. Вероятно тази божия благословия е превърнала Мадурай във важен търговски център, който може да се похвали с над 2500 годишна история. Посещение на Храмът на Минакши, шедьовър на дравидската архитектура. Посветен е на Минакши, едно от превъплащенията на Парвати, съпругата на Шива. Минакши означава “Богинята с рибешки очи”. Разглеждане на Тирумали Наякяр Махал – дворец, датиращ от 17 век, в който се наблюдава синтез между дравидската и ислямската архитектура. Разглеждат се още мемориалният музей на Ганди и др. Вечеря и нощувка.
10 ден – Мадурай – Перияр
Закуска. Отпътуване за Перияр – Национален резерват в щата Керала. Намира се на границата с Тамил Наду. В средата на парка се намира живописното едноименно езеро. Настаняване в хотел в Перияр. Разходка из града, възможност за масаж и аюрведа. Посещение на плантация с подправки. Вечеря и нощувка.
11 ден- Перияр – Кумараком
Закуска. Разходка с лодка в езерото Перияр. Отпътуване за Кумараком, който е популярна туристическа дестинация. Разположен е на брега на езерото Вембанад, най-голямото сладководно езеро в Керала. Свободно време. Вечеря и нощувка.
12 ден Кумараком – Алепей
Закуска. Круиз от Кумараком към Алепей. Неслучайно Алепей е наричан “малката Венеция на Изтока”…Набраздената от канали, лагуни, реки и езера Керала, често е наричана “Земя, благословена от боговете”. Там е мястото, където земя, вода и небе се сливат в едно. “Плаващите къщи”, служещи навремето за превоз на стоки, днес служат предимно на туристите за незабравими разходки из каналите. Вечеря и нощувка на кораба.
13 ден – Марарикулам
Закуска. Отпътуване за Марарикулам. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
14 ден – Марарикулам
Закуска. Свободно време. Вечеря и нощувка.
15 ден – Марарикулам – Кочин
Закуска. Отпътуване за Кочин. В резултат на своята бурна история градът носи белега на различни култури – португалска, холандска и британска. Изграден е върху множество острови и полуострови, свързани помежду си с мостове и фериботи. Наричан “Кралицата на Арабско море”, от 14 век Кочин е важен център за търговия на подправки на Западното крайбрежие. Настаняване в хотел. Посещение на Форт Кочин, Синагогата, Църквата Св. Франциск. Форт Кочин е историческото сърце на града, където се намира дворецът на раджата, познат като “холандския дворец”, построен от португалците през 1555 г. Синагогата Парадези е най-старата синагога в Общността на нациите, построена през 1567 г. Църквата Св. Франциск , построена през 1503 г., е най-старата европейска църква в Индия. Първоначално там е било положено тялото но Васко да Гама, преди да бъде пренесено в Лисабон. Вечерта – танцово шоу Катакали. Представлява традиционен танцов спектакъл, чийто репертоар черпи вдъхновение от санскритските епоси Рамаяна и Махабхарата. Вечеря и нощувка.
16 ден – Кочин
Трансфер до летището. Отпътуване за Доха в 04.30ч. Отпътуване за София от Доха в 08.10ч. Пристигане в София в 15.15ч

 Цена:

При минимум 10  туриста 15 туриста
Хотели 4* в Индия 4 898  лв     4 498 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
-Самолетен билет София – Доха-Ченай –Кочи -Доха – София
-летищни такси към самолетния билет
-14 нощувки в хотели 4 * със закуски
(от които 2 нощувки в Ченай ;1 в Пондичери ; 1 нощувка в Танжор; 1 нощувка в Тричи, 1 нощувки в Чатинаду, 1 нощувка в Мадурай, 1 нощувки в Перияр, 1 в Кумараком,1 нощувка в Алепей на „Кетувалом“ – луксозна лодка / хотел, 2 нощувка в Кочин и 2 нощувки в Марари )
-14 обяда
-14 вечери
-1 нощувка със закуска в Катар хотел 3*
-виза за Катар
-всички входни такси на посещаваните обекти по програмата
-климатизиран микробус/автобус по време на цялото пътуване (трансфери и екскурзии, включени в програмата)
-водач-преводач от агенцията по време на цялото пътуване
-4,94 % такси Индия

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
-виза за Индия в размер на 100 лв.
-бакшиши за екскурзоводи и шофьори – 40 Евро
-бакшиши за камили, слонове, тук-тук, носачи, снимки, WC и др – 10 Евро
-напитки
-разходи от личен характер

Офертата важи при минимум 10 плащащи туриста.
Резервацията се прави с депозит от 1000 евро!!!
Остатъкът до пълния размер на сумата трябва да бъде внесен не по-късно от 30 дни преди тръгване!!!
Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

(eft)

Translate »