Скандинавия се нарича регионът с обща култура и история, разположен на Скандинавския полуостров плюс Дания.

Първото упоменаване на Скандинавия е от 1 век от Плиний Стари. На Скандинавския полуостров са разположени държавите Норвегия, Швеция и повечето от северната част на Финландия. Сред културните, исторически и лингвистични аспекти Скандинавия, се формира от три държави – Дания, Норвегия и Швеция. Финландия, която е исторически и политически, свързана с тези три страни се възприема като скандинавска страна, въпреки че финландският език още няма общи корени с езиците на другите три скандинавски страни.

Франкфурт- Люксембург –Антверпен – Ротердам – Амстердам- Хамбург- Копенхаген-Стокхолм – Осло – Гьотеборг –-Копенхаген – замъка Хелбрун –Залцбург

/12-25.07.2016/

1- ви ден Oтпътуване от Пловдив 18.00ч. по маршрут: София – Аугсбург/Германия..
2- ри ден След обяд пристигане в околностите на града и настаняване в хотел. Нощувка.
3-ти ден Закуска. Отпътуване за Франкфурт. Туристическа програма в града: Рьомерберг и кметството Рьомер, църквата Алте Николайкирхе, Рьомер, Катедралата “Св. Вартоломей”, Историческия музей, Гьотехаус и кулата Ешенхалер. Отпътуване за Люксембург и туристическа програма в един от най-безопасните градове в света: Кралския булевард, часовника Велдбилинг, Националния монумент на солидарността с вечния огън, Катедралата, Площада на армията, Резиденцията на Великия херцог. Настаняване в хотел в района на Люксембург. Нощувка.
4-ти ден Закуска. Отпътуване за Антверпен. Туристическа програма: Къщата на Рубенс, пристанището с дворците на гилдиите, Речния замък Стеен с морския музей, Катедралата, Музеят на Диамантите. Свободно време. Отпътуване за Ротердам–второто по големина в света пристанище след това в Шанхай. Туристическа програма: Кметството, Борсата, църквата “Св.Лаврентий”, мостовете над р.Маас– Еразмусбрук и Вилембрук, старото пристанище и най-стария небостъргач в Европа, Кубичните къщи и Алеята на славата. Отпътуване за Хага. Настаняване в хотел. Нощувка.
5-ти ден Закуска. Туристическа програма в Амстердам: площад Дам – сърцето на Амстердам с Кралския дворец, Музея на Мадам Тюсо, Рейкс музей, Музея на Ван Гог. По желание разходка с корабче. Свободно време. Отпътуване за Хамбург. Нощувка.
6- ти ден Закуска. Туристическа програма в Хамбург до обяд: Стария град, Кметството, Букериус – форум на изкуствата. Пътуване с ферибот от Путгарден/Германия за Родби/Дания /1, 45мин./. Отпътуване за Копенхаген. Преминаване в Швеция през най-големия мост в Европа /16км./ – Йоресунд, свързващ Дания с Швеция. Нощувка в района на Малмьо.
7-ми ден Пешеходна туристическа програма в Малмьо – най-космополитният град на Швеция: площад Сторторгет, конната статуя на крал Карл Густав Х, Кметството, Резиденцията, църквата “Св. Петър”, площад “Лила”–най-очарователният площад за срещи, “Хедманска градина” от ХVІв. Свободно време. Към обяд отпътуване за Стокхолм. По пътя фотопауза край езерото Ветерн. Възможност за кратка разходка в центъра на Грена. Настаняване в хотел в района на Стокхолм. Нощувка.
8-ми ден Закуска. Туристическа програма в столицата на Швеция: Парламентът, Кралския дворец, където всяка година се провежда церемонията по връчване на Нобеловата награда, морския музей “Васа”. Свободно време. Отпътуване за норвежката столица Осло. Настаняване в хотел. Нощувка.
9- ти ден Закуска. Туристическа програма в Осло: музея на викингските кораби, Кметството – където се ръчва Нобеловата награда за мир, замъка Акершус, Домкирхе, Карл Йоханс Таге, Стортингет / Парламента/, Кралския дворец, статуята на Карл ХІV Йохан. Свободно време. Нощувка.
10-ти ден Закуска. Отпътуване за Гьoтеборг. Пешеходна разходка в центъра на града: Кметството, Операта и сградата на източноиндийската компания. Вечерта настаняване в хотел в Малмьо. Нощувка
11-ти ден Закуска. Отпътуване за Копенхаген. Туристическа програма в града: “Строгет” – най-дългата пешеходна улица в света, дворецът “Амалиенборг”–зимна резиденция на кралското семейство, Мраморната църква “Фредерикскирхе”, площад “Конгенс Ниторф” /т.н. “новият кралски пазар”/, Малката русалка, Свободно време с възможност за посещение на Музея на книгата на Гинес, старото пристанище “Нихавн”. Възможност за разходка с корабче по каналите на града. Вечерта отпътуване за ферибот Гедсер-Рощок –Залцбург. Нощен преход.
12-ти ден Пристигане в околностите на Залцбург. Ситуиран в южната част на града, дворецът Хелбрун е строен от 1613 до 1618 г. от принц-архиепископа на града Волф Дитрих. Цялата вила е построена с идеята да е лятна резиденция, в която основното, което трябва да се прави, е да се забавляваш. Свободно време за разглеждане на замъка и снимки.Настаняване в хотел. Нощувка.
13-ти ден Закуска. Пешеходна туристическа програма в родния град на Моцарт–Катедралата с четирите централни площада, крепостта “Хоензалцбург”, манастирския комплекс “Свети Петър”, Резиденцията на залцбургските архиепископи-князе, Стария пазар, Университетската църква, градините на двореца “Мирабел”, родната къща на Моцарт. Около 16ч. отпътуване за България.
14- ти ден Пристигане в Пловдив вечерта.

Цена: 1399 лв. на човек

Цената включва: транспорт с автобус, 10 нощувки с 9 закуски / 1 в Аусбург в хотел от веригата Етап /нова генерация/, 1в Люксембург, 1в Хага, 1 в Хамбург, 1 в Стокхолм, 2 в Осло, 2 Малмьо и 1в Залцбург в хотели *** /, екскурзоводско обслужване по целия маршрут, медицинска застраховка.
Доплащане за фериботните билети Путгарден – Родби – Путгарден и Хелзинборд -Хелзингтор около 19 евро на посока.

(rvt)

Translate »