Одрин се слави сред българите с няколко неща – с джамията Селимие, с разнообразните си сладки изкушения под формата на баклава, рахат локум, кадаиф; с многобройните си кюфтеджийници и с евтиния прах за пране.

Наричат Одрин „Градът на мостовете“. Одрин (или на турски Едирне) се явява входа на Турция за западния свят, това е първата спирка на новодошлите от Европа. Този красив град е известен с множеството джамии с елегантни куполи и минарета, които разкриват гледки от цялата провинция. Ако сте почитатели на музеите, дворците и странноприемниците също имате голям избор. В града има и две христянски църкви: – Св.Георги и Св.Св. Константин и Елена.

Еднодневна автобусна екскурзия и Shopping в Одрин 2015

Цените за ранни записвания са валидни до 30.08.2015 и включват 18% отстъпка

50 лв.41 лв. на човек!

Опитайте уникалния вкус на турското кафе сред Одринската чаршия! Събота при събрана група от 40 човека! Автобусна екскурзия с тръгване от София, Пазарджик, Пловдив, Хасково и Харманли!

Дати: 08.08.2015г.; 29.08.2015г.; 05.09.2015г.; 19.09.2015г.; 26.09.2015г.; 10.10.2015г.; 31.10.2015г.; 14.11.2015г.; 28.11.2015г.; 05.12.2015г.; 19.12.2015г.

ПАКЕТЪТ ВКЛЮЧВА:
транспорт с лицензиран туристически автобус или микробус;
пътни и гранични такси; паркинги по маршрута;
Панорамна обиколка на Одрин и трансфер до двете български църкви „Св. Георги Победоносец“ и „Св.Св.Константин и Елена“.
посещение на шопинг в търговски комплекс Margi Outlet и Kipa;
представител по време на пътуването (водач);
възможност за посещение на джамията „Селимие” в Одрин; одринската „Капълъ Чаршъ” и свободно време в одринските безистени;
спирка на Хаджията и възможност за допълнителни покупки (локум, баклава, кори за баница).

ПАКЕТЪТ НЕ ВКЛЮЧВА:
разходи от личен характер;
медицинска застраховка с покритие 10 000 евро с Асистанс;

Програма:
Отпътуване от София, от Автогара „Сердика” (бивш „Тарфик Маркет”) пред Централна ЖП гара в 05:00 ч., по маршрут София – Ихтиман – Пазарджик – Пловдив – Харманли – Хасково, в посока Капитан Андреево, Капъкуле – Одрин./
Пристигане около обяд в Одрин- древният Адрианопол. Панорамна обиколка на Одрин с включено посещение и фотопауза при българските църкви „Св. Св. Константин и Елена“ и „Св. Георги Победоносец“. Следва свободно време и възможност за покупки на перилни препарати, баклава, локум и др. По желание, всеки един от Вас може да си организира пешеходна разходка с разглеждане на джамията „Селимие”. Свободно време за обяд. Отпътуване за България около 17.00 ч. Пристигане в София преди полунощ.

Полезна информация:
Какво можем да си купим от Одрин?
Българите най-често си купуват прах за пране и омекотители, тъй като там са сравнително по-евтини отколкото в България;
Красиви декоративни сапуни с най-различни форми и аромати, подходящи за подарък или сувенир;
Преждата също е по-евтина. 100 гр е 1 лира;
Ядките са често купувана стока, има голямо разнообразие;
Баклава, пишмане, локум, кадаиф;
„Юфка“, преведено на български- кори за баница. 1 кг = 1 лира;
Кожените изделия са изгодни;
Наргилета;
Памперси и други детски/ бебешки принадлежности спадат към често купуваните стоки.

Какво не трябва да пропускаме да опитаме?
Прочутият специалитет на Одрин- таваджигер. Той представлява запържен черен дроб, приготвен по специална рецепта. Най-вкусен е до Джамията Селимие, именно там ще имате възможност за обяд- като разбира се сте свободни да изберете и друго място за обяд.

Условия:
Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 5% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
Забележка: задължително при резервация се доплаща за доpпълнителна медицинска застраховка.

Необходими документи: Задграничен паспорт с валидност поне 6 месеца от датата на отпътуване;
Плащане за екскурзия: Депозит в размер на 50 % при резервацията и доплащане 10 дни преди отпътуването, освен ако не е оказано допълнително условие за заплащане до определена дата. При поскъпване на горивата, фирмата организатор си запазва правото да повиши цената на транспорта за предстоящи пътувания, независимо кога са резервирани и заплатени.
Важно: За Деца до 18г. пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. За български граждани не се изисква виза за Турция. Пътува се със задграничен паспорт, валидeн поне 3 месеца от датата на отпътуване.
За чуждестранни граждани от определени страни се изисква издаване на виза или заплащането на такса на самата граница. Подробна информация за визовите формалности можете да получите във Визов отдел на Турско консулство в София на тел. 02/9355500.
Срок за уведомление при не достигнат минимален брой туристи – 3 дни преди датата на тръгване.

(kdj)

Translate »