Скопие е столица и най-голям град на Република Македония. Разположен е в долината на река Вардар. Скопие е привлекателна дестинация за много туристи. Паметниците на културата, музеите и хубавата кухня го превръщат в желана дестинация за екскурзия. Покрайнините на Скопие пък са перфектни за любителите на природата и алпинизма. В Скопие се намират Македонската академия на науките и изкуствата, Скопския университет „Св.Св. Кирил и Методий“, Исторически архив, Педагогическа академия, Македонски народен театър.

Нова Година 2016 в СКОПИЕ – 3 нощувки

Нова Година в Скопие, хотел с 4 звезди на база HB с 3 нощувки

Маршрут: София – Скопие – езеро Матка – планината Водно – София
Хранене: HB

Цена от: 375 лв.
4 дни / 3 нощувки в Скопие 
Транспорт: Автобус

Дати:
30.12.2015-02.01.2016
31.12.2015-03.12.2015

Включен пансион: 3 закуски, 2 обикновени вечери и 1 празнична новогодишна вечеря с жива музика и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки
Пътуването е без нощен преход
Хотел по програмата: Hotel Continental – www.hotelcontinental.com.mk

1 ДЕН /СОФИЯ – СКОПИЕ/
Отпътуване от Сoфия от паркинга пред стадион Васил Левски в 08:30 часа. Маршрут: София – Кюстендил – Гюешево – Скопие. Настаняване в хотел Continental 4* в Скопие. Туристическа програма в града: посещение на църквата „Св. Спас”, гроба на Гоце Делчев, крепоста Кале и разходка из Старата Чаршия. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН /СКОПИЕ – манастирът „СВ. АНДРЕЙ” – езерото Матка – СКОПИЕ/
Закуска. Обиколка на новата част на Скопие- посещение на църквата „Св. Климент Охридски”, площад Македония с новоизградените паметници, част от проекта „Скопие 2014” и домът музей на Майка Тереза. Следобед – отпътуване за каньона на река Треска, посещение на манастира „Св.Андрей” и едно от най-красивите изкуствено създадени езера (язовир) – Матка. Манастирът се намира на самия бряг на езерото, скрит между стръмни и високи скали. „Св. Андрей” е изграден през 1389 г. от втория син на крал Вукашин – Андреаш, брат на Крали Марко. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН /СКОПИЕ – манастирът „СВ. ПАНТАЛЕЙМОН” – планината ВОДНО/
Закуска. Екскурзия до планината Водно. Посещават се манастирът „Св.Панталеймон” и кръста Милениум. Манастирът е построен от византийския император Мануил I Комнин през 1164 г, като в църквата на манастира са запазени уникални стенописи от времето на изграждането на манастира. Кръстът Милениум се намира на върха на планината Водно и е с забележителната височина от 66 м. Кръстът е конструиран, за да се отбележат 2000 г. от разпространението на християнството по света. Конструирането му започва през 2002 г., като е спонсорирано от Македонската православна църква, правителството и дарения от граждани. Връщане в Скопие. Свободно време. Нощувка.

4 ДЕН /СКОПИЕ – СОФИЯ/
Закуска. Свободно време в Скопие. Отпътуване за България преди обяд. Пристигане в София късния следобяд.

Дата на човек
в двойна стая
трето легло
в стая
единична стая дете до 12г.
(в стая с 2 ма възрастни)
30.12.2015  375лв.  360 лв.  465 лв.  250 лв.
31.12.2015  375лв.  360 лв.  465 лв.  250 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
3 нощувки, 3 закуски, 2 стандартни вечери и 1 празнична вечеря с жива музика и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки в хотел Continental 4*, Скопие *транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/;
водач от фирмата организатор;
групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
входни такси за туристическите обекти.
доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. – 2 лева; от 71 до 75г. – 4 лева; от 76 до 80г. – 7 лева. Туристи над 80г. не могат да бъдат застраховани.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт.
Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.
Срок за записване: до запълване на свободните места.
Начин на плащане: аванс в размер на 100 лева на човек при записване, доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.
За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователноста на записване.
Агенцията си запазва правото за промени в последователноста на изпълнение на програмата.
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка „Отмяна на пътуване“ в ЗАД Армеец. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; .разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.
Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 5 дни преди датата на отпътуване.

(vad)

Translate »