Самобор се намира на 10 км западно от столицата Загреб и на 5 км на изток от границата със Словения. Градът е разположен в долината на река Сава (самата река минава на около 5 км по на север), в подножието на планинската верига Жумберак. Градът е един от основните центрове на стъкларската промишленост в Хърватия, още от древността е бил известен с производството на прдемети от кристал.
Сред атракциите на града са църквата Св. Михаил в Стария град (XVI-XVII век.), Францисканския манастир, останките от средновековна крепост (XIII в.), няколко средновековни барокови сгради. Живописните околности на града се използват за отдих и спорт.
Тъй като е на кратко разстояние от Загреб, Самобор е пълен с местни туристи през почивните дни.

НОВА ГОДИНА 2016 В САМОБОР, ХЪРВАТСКА

Маршрут: Загреб, Любляна*, Постойна яма*, Самобор
Хранене: HB

Цена от: 429 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати: 30.12.2015 – 02.01.2016

Включен пансион: 3 закуски, 2 стандартни вечери и 1 празнична новогодишна вечеря
Хотел по програмата: Lavica 3* – www.lavica-hotel.hr

Самобор е един от новите туристически курорти в региона. Красивите околности на града и близостта му до хърватската столица Загреб го правят много атрактивен и забележителен за всички туристи.Разположен е на 10 км западно от Загреб в долината на река Сава. Известен е с развито производство на изделия от кристал. Хотел Лавица е разположен в идеалния център на Самобор, там където се организира празненството на връх Нова Година

1 ДЕН /СОФИЯ – САМОБОР/
(При възможност отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора и Пловдив – с предварително запитване и при потвърждение).
Отпътуване в 06:30 часа. от София от паркинга пред стадион „Васил Левски”. Пътуване по маршрут: София – Белград – Загреб – Самобор. Пристигане в Самобор вечерта. Настаняване в хотел Lavica 3* в центъра на Самобор. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН /САМОБОР – ЗАГРЕБ – САМОБОР/
Закуска. Туристическа програма в хърватската столица Загреб. Панорамна обиколка с автобус. Пешеходен тур с разглеждане на площад “Бан Йосип Йелачич”, Загребската катедрала – впечатляващ пример за неоготическо изкуство, площад Каптол, улица Илица, Горни Град. Свободно време за самостоятелна разходка. Връщане в хотела в Самобор. Подготовка за вечерта. Празнична новогодишна вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

3 ДЕН /САМОБОР – Любляна* – пещерата Постойна яма*/
Закуска. Свободно време в Самобор или по желание еднодневна екскурзия до Любляна и пещерата Постойна яма (с допълнително заплащане). Отпътуване до Любляна – столицата на Словения. Символ на града е Люблянския Дракон, разкриващ сила, кураж и величие. Пешеходна разходка в централната част на града: Катедралата Св.Николай, Кметството, фонтан Робба, Централния пазар, Тройния мост, площад Прешернов, църквата Св.Франциск. Свободно време. Отпътуване и посещение на природния феномен пещерата “Постойна яма”. Със своите над 20 километра в плетеница от пасажи, галерии и зали, тя е една от най-големите и най-посещавани пещери в Европа – около 30 млн. посетители от 1818 година до сега. Тук ще срещнете и един от обитателите на подземната река Пивка – човешката риба. Разглеждане на пещерата с електрическа железница. Връщане в хотела в Самобор. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН /САМОБОР – СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Дата човек в двойна стая трети човек в стая единична стая дете 2-12 години
в стая с двама възрастни
30.12.2015  429 лв.  405 лв.  599 лв.  340 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • 3 нощувки, 3 закуски и 2 стандартни вечери в хотел Lavica 3* в центъра на Самобор – www.lavica-hotel.hr
 • празнична новогодишна вечеря в ресторанта на хотелa
 • транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
 • водач от фирмата организатор
 • екскурзоводски услуги
 • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗД Армеец

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • входни такси за забележителностите
 • екскурзия до Любляна и Постойна яма – 20 евро при група минимум 35 души /Не включва входни такси!/
 • входен билет за пещерата Постойна яма – 24 евро
 • доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. – 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 80г. – 9 лева. Туристи над 80г. не могат да бъдат застраховани.
 • доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас – 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева

НОВОГОДИШНО МЕНЮ:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!!

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт.
 • Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.
 • Срок за записване: до запълване на свободните места.
 • Начин на плащане: аванс в размер на 100 лева на човек при записване, доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.
 • За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
 • Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
 • Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата.
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка „Отмяна на пътуване“ в ЗАД Армеец. *Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; .разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. *Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
 • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 5 дни преди датата на отпътуване.

(vad)

Translate »