Парачин е разположен в долината на река Велика Морава, в сърцето на Сърбия. Хотел Petrus се намира в идеалния център на града. Сградата на хотела е с особено впечатляваща архитектура от времето на бивша Югославия и е символ на град Парачин. Сред забележителностите в околността са минерални извори, старинни църкви и манастири.

Близо до града се намират манастирите Раваница и Манасия.
Раваница е средновековен манастир в Източна Сърбия. Според легендата e построен от Св. Княз Лазар, загинал в битката на Косово поле на 28 юни 1389 год. Нетленните мощи на Светия княз се съхраняват в главната манастирска църква „Възнесение Господне”, строена между 1375 – 1377 год. Фреските са от същия период, няколко години преди битката на Косово поле. Манастира е ограден с яка крепостна стена, укрепена с кули – някога 7 на брой но днес са оцелели 4. Освен нетленните мощи на княз Лазар, притвора на манастирската църква съхранява мощите и на големия светец Св. Ромил Бдински.

Нова година 2016 в ПАРАЧИН, Сърбия – 3 нощувки

Маршрут: Парачин, манастир Раваница*, манастир Манасия*, Ниш
Хранене: HB

Цена от: 415 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати: 30.12.2015-02.01.2016

Включен пансион: 3 закуски, 1 обяд, 1 стандартна вечеря, 1 празнична новогодишна вечеря с включена неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки и жива музика, 1 празнична вечеря на 01.01 с жива музика.
Хотел по програмата: PETRUS 3* – www.petrus.rs

Програма:

1 ДЕН – 30.12.2015 /СОФИЯ – ПАРАЧИН/
(При възможност отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора и Пловдив – с предварително запитване)
Отпътуване от София в 08.00 часа от паркинга на стадион “В.Левски”. Пътуване по маршрут: София-ГКПП Калотина-Пирот-Ниш-Парачин. Пристигане в Парачин около обяд. Парачин е тих и спокоен град в Поморавски окръг, разположен е в долината на река Велика Морава. Настаняване в хотел Petrus, разположен в идеалния център на града. Сградата на хотела е с особено впечатляваща архитектура от времето на бивша Югославия и е символ на град Парачин. Днес всички стаи са обновени в модерен стил, но с класически елементи напомнящи 80-те години на миналия век. Свободно време за самостоятелна разходка в града. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

2 ДЕН – 31.01.2016 /ПАРАЧИН/
Закуска. Свободно време. Обяд в ресторанта на хотела. Подготовка за вечерта. Празнична новогодишна вечеря с жива музика и включена неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. Нощувка.

3 ДЕН – 01.01.2016 /ПАРАЧИН – МАНАСТИР РАВАНИЦА* – МАНАСТИР МАНАСИЯ*/
Късна закуска. Свободно време или по желание екскурзия до манастирите Раваница и Манасия.
Раваница е средновековен манастир в Източна Сърбия. Според легендата e построен от Св. Княз Лазар, загинал в битката на Косово поле на 28 юни 1389 год. Нетленните мощи на Светия княз се съхраняват в главната манастирска църква „Възнесение Господне”, строена между 1375 – 1377 год. Фреските са от същия период, няколко години преди битката на Косово поле. Манастира е ограден с яка крепостна стена, укрепена с кули – някога 7 на брой но днес са оцелели 4. Освен нетленните мощи на княз Лазар, притвора на манастирската църква съхранява мощите и на големия светец Св. Ромил Бдински. Посещение на манастира.
Манастир Манасия се намира в близост до град Деспотовац, в Поморавски окръг на река Ресава. Основан от деспот Стефан Лазаревич между 1407 и 1418 г. Укрепен и опасан с крепостни стени с 11 на брой отбранителни кули. Тук Константин Костенечки, когото турското нашествие кара да търси покровителството на сръбския кралски двор, създава известната Моравска старобългарска книжовна школа, поради което е наречен от сърбите „Константин Философ”. Манастирският комплекс, посветен на потомъка на давидовия род Манасия, включва църквата „Света Троица“, една голяма магерница и манастирски сгради с килии за монасите. Посещение на манастира. Връщане в хотела в Парачин. Празнична вечеря с жива музика в ресторанта на хотела (напитки не са включени, заплащат се допълнително). Нощувка.

4 ДЕН – 02.01.2016 /ПАРАЧИН – НИШ – СОФИЯ/
Късна закуска. Отпътуване за Ниш. Пешеходна обиколка в центъра на град Ниш: площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г., сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка, Националният театър, Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус, дворецът “Бановина”, построен през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет. Кратко свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София след обяд.

При желание за пътуване със собствен транспорт, от цената на пакета се изваждат 20 лева / на човек. В този случай, отпада включената в пакета мед.застраховка за пътуване в чужбина и следва да се застраховатe самостоятелно. Също така няматe запазени места в автобуса, можете да се включите в туристическата програма и екскурзиите на място само при наличие на свободни седалки.

* Дата човек в двойна стая трети човек в стая единична стая дете до от 2 до 12 години в стая с 2 възрастни
Цена при записване до
15.10.2015 вкл.
30.12.2015  415 лв.  385 лв.  470 лв.  265 лв.
Цена при записване
след 15.10.2015
30.12.2015  435 лв.  405 лв.  490 лв.  285 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
3 нощувки, 3 закуски в хотел PETRUS 3* разположен в идеалния център на Парачин
1 обяд на 31.12.
1 празнична новогодишна вечеря с жива музика и включена неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки в ресторанта на хотела
1 празнична вечеря на 01.01 с жива музика (без напитки) в ресторанта на хотела
1 стандартна вечеря на 30.12 в ресторанта на хотела
транспорт с туристически автобус 3*
водач от фирмата организатор
групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
входни такси и билети за забележителности
екскурзия до манастирите Раваница и Манасия – 20 лева (организира се при група минимум 25 души)
доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. – 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 80г. – 9 лева. Туристи над 80г. не могат да бъдат застраховани.
доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас – 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева

НОВОГОДИШНО МЕНЮ: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!!

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт.
Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.
Срок за записване: до запълване на свободните места.
Начин на плащане: аванс в размер на 100 лева на човек при записване, доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.
За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователноста на записване.
Агенцията си запазва правото за промени в последователноста на изпълнение на програмата.
Туроператорът предлага на своите клиенти сключването на застраховка „Отмяна на пътуване“ в ЗАД Армеец. *Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; .разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. *Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 5 дни преди датата на отпътуване.

(van)

Translate »