Кавала (Καβάλα – гр.) е вторият по големина град в Северна Гърция и е столица на префектурата Кавала. Намира се на залива Кавала, срещу остров Тасос.
Кавала е основан от колонисти от о.Тасос през VI в.пр.Хр. През времето града се е разраствал и в момента е най-голямото пристанище в областта Западна Македония, Гърция. Много добре е развита търговията с тютюн.
Първото, което трябва да посетите, е средновековната крепост, разположена на хълма в града. Укрепленията на Кавала са много добре запазени, и се виждат чудесно от крайбрежната ивица. Може да посетите и къщата на Мехмет Али (основател на династията, която управлява Египет до 1952 г., роден в Кавала), която е превърната в музей. В града се организира и един от най-големите етнически фестивали – международния фестивал Космополис.
В центъра на града все още се използват няколко неокласически сгради, особено елегантна е сградата на кметството.
Кавала е известен и с чудесните си плажове с кристално чиста вода.

НОВА ГОДИНА 2016 В КАВАЛА

30.12.2015 г. – 02.01.2016 г.

3 нощувки/ 4 дни

от 389 лв. на човек

30.12.2015 г. Отпътуване от Пловдив в 07.00 ч. от автобусната спирка до х-л „Тримонциум” по маршрут: Гоце Делчев-ГКПП Илинден -Кавала. Пристигане в Кавала ранния следобед. Настаняване в хотел GALAXY 4* – хотелът с най-добро местоположение в Кавала, в идеалния център с прекрасен фронтален изглед към морето. Туристическа програма: Пристанището, църквата “Св. Богородица”, паметника и къщата на Мохамед Али, Акведукта, Крепостта и др. Свободно време. Нощувка.
31.12.2016г. Късна закуска. Свободен ден или по желание *екскурзия до о-в Тасос – отпътуване с ферибот от Керамоти /автобусът не се качва/ и посещение на Лименас – столицата на острова. Туристическа програма: Агората, останките от храма на Дионисий, Археологическия музей, църквата “Св. Никола”. Свободно време. След обяд връщане обратно в Кавала. Свободно време. Вечерта ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ в ресторанта на хотела. Нощувка.
01.01.2016 г. Закуска, по желание *екскурзия до град Ксанти/55км/. Живописно градче, разположено в полите на Родопите, Ксанти е сред най-запазените архитектурно гръцки градове. Пешеходна разходка в старата градска част –Часовниковата кула, Общинската градска галерия, Музеят на фолклора, Кметството, площад „Антика“ с множество сладкарници за традиционни гръцки сладкиши и др. Свободно време. Отпътуване за манастира „Св. Никола“, разположен в лагуната на Порто Лагос /30км/. Под управлението е на Ватопедската обител на Атон и е построен във водата. Със сушата го свързва тесен и дълъг мост. Според легендата е основан от император Аркадий. Връщане в хотела. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
02.01.2016 г. Закуска. Отпътуване за България. Посещение на храма „Св. Лидия” близо да античния град Филипи. Храмът е посветен на първата европейка, приела християнството от Св. апостол Павел (паметта й се чества на 20 май). Пристигане в Пловдив вечерта.

Цена на човек, за пакет, в лева:

На човек в двойна стая – City View 389 лв.
Единична стая– City View 490 лв.
Трети възрастен в двойна стая City View 359 лв.
На човек в двойна стая – Sea View 409 лв.
Единична стая – Sea View 535 лв.
Трети възрастен в двойна стая  Sea View 389 лв.
Дете 3-11.99 г. в двойна  стая с двама възрастни 259 лв.
Дете под 3г. в двойна  стая с двама възрастни 125 лв.

Цената включва:
транспорт с автобус; 3 нощувки със закуски в хотел GALAXY 4* – Кавала – www.airotel.gr,
Празнична новогодишна вечеря в ресторанта на хотела на 31.12.2015 г.,
1 обикновена вечеря на 01.01.2016 г;
Туристическа обиколка на гр. Кавала;
посещение на храма на Св. Лидия до Филипи;
медицинска застраховка с покритие 5 000 евро / за лица над 65 год. има доплащане /;
водач през цялото пътуване;
– Празнична Новогодишна вечеря: тя е в основния ресторант на покрива на хотела с прекрасна панорама към града, с жива музика. Изхранването е на блок маса и безлимитна консумация на наливни: вино, бира и безалкохолни напитки.
– Безплатни интернет, фитнес, хамам и паркинг.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
– Входни такси за историческите забележителности – Крепостната стена на Кавала – 2.50 €;
– Екскурзия до о-в Тасос /с включен транспорт и фериботни билети – 15 € възрастен и 10 € деца до 12 г. / провежда се при подходящи метеорологични условия и мин. брой 20 туриста/.
-екскурзия до Ксанти и манастира „Св. Николай” до Порто Лагос- 10евро / при минимален брой 20 туриста/
– Разходи от личен характер;

Забележки:
– Празничната Новогодишна Вечеря е на блок маса. Включени са: наливно вино, бира, безалкохолни напитки и вода БЕЗЛИМИТНО.
– Внасянето на храна и напитки в ресторанта по време на Празничната Новогодишна Вечеря е абсолютно забранено.
За туристите желаещи да пътуват със собствен транспорт се приспадат 50. лв. от пакетната цена. Те не ползват и застраховка.

Минимален брой туристи: 40 човека
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на отпътуване.
Начин на плащане: депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 20 дни преди датата на отпътуване.
– Лица над 65 год. имат доплащане за мед. застраховка за целия престой в размер на 6.00 лв.
ТА не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени / документи или други независещи от туроператора причини !
Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. Пловдив не се правят. Настаняването в автобуса става по време на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се спира, но слизат само нуждаещите се /. Спирането на супермаркети и безмитни магазини не влизат в програмата .
Необходими документи: – Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт.- За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие.

(rvt)

Translate »