Кавала е живописно градче в Северна Гърция разположено по брега на Егейско море в полите на невисоки хълмове, някои от които се спускат почти до самия бряг. То привлича туристи с изумрудените си морски води, обилна растителност и поносими летни горещини. Тесните калдъръмени улички на старата му част са особено красиви с къщите в ярко розово, жълто и синьо. Други сгради се издигат като ослепително бели кораби – с обширни тераси, по които децата карат колело. Кокетните балкончета са окичени с цветя, а дървените капаци на прозорците придават на улиците старинен дух. Кавала има 100 000 жители, но през лятото броят им се утроява.

Нова Година 2016 в Кавала (автобусна програма)

♣Нова Година в град Кавала, три нощувки в хотел Esperia 3* с включена Празнична Новогодишна Вечеря в ресторант с гръцка музика на живо.♣

Автобусна програма

30.12.2015 – 02.12.2015

Цена от 174Евро на човек!

Програма на пътуването

1 ден
Oтпътуване от София от стадион „В.Левски“ в 08:00ч. за Кавала.Пристигане в хотела.
Пешеходна обиколка на стария град:крепостта,Имарета,паметника и къщата на Мохамед Али и свободно време.
2 ден
Закуска.Свободно време или по желание екскурзия до о-в Тасос-сутринта се взема ферибот от с.Керамоти.
Пристигане в столицата Лименас.Там ще имате възможност да видите древната агора,археологическия музей,амфитеатърът.Следва свободно време за шопинг,разходка и обяд.
След обяд връщане обратно в Кавала.Свободно време.
Новогодишна вечер в ресторант с много танци и музика на живо.Нощувка.
3 ден
Честита Нова Година!
Закуска.Свободно време или по желание екскурзия до град Ксати.Там е живописното градче,разположено в полите на Родопите,с древен проиход и история,столица на едноименната префектура.Пешеходна разходка в старата градска част,където можете да видите Общинската градска галерия,Музеят на фолклора,Митрополията,Кметството,църквата „Св.Продромис“.
Завръщане в хотела.Нощувка.
4 ден
Закуска.Свободно време.

 

Цена:174 Евро

Цената включва:
Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
3 нощувки със закуски в хотел Esperia 3* в центъра на град Кавала
Празнична новогодишна вечеря в ресторант с жива гръцка музика,традиционни танци и бузуки – гръцка салата;гръцко мезе с узо(2 лозови сърми,2 парченца фета сирене,2 кюфтета,панирани хапки със сирене);три възможности за основно ястие:1.пилешко филе 2.свинско филе 3.шницел с гъби;четири вида сирена в общо плато;десерт;алкохол включен е ценана:по 1 бутилка узо(200мл) и 1 бутилка вино(750мл) за 2-ма души;минерална вода
Водач по време на пътуването
Пешеходна обиколка на град Кавала

Цената не включва:
Екскурзия до остров Тасос – 18 евро с включени фериботни билети, при минимум 25 човека
Eкскурзия до град Ксанти
Разходи от личен характер
Медицинска застраховка

Полезна Информация
Само на 350 км югоизточно от София в Северна Гърция се намира Кавала.
Градчето е разположено по брега на Егейско море в полите на невисоки хълмове, някои от които се спускат почти до самия бряг. То привлича туристи с изумрудените си морски води, обилна растителност и поносими летни горещини. Тесните калдъръмени улички на старата му част са особено красиви с къщите в ярко розово, жълто и синьо. Други сгради се издигат като ослепително бели кораби – с обширни тераси, по които децата карат колело. Кокетните балкончета са окичени с цветя, а дървените капаци на прозорците придават на улиците старинен дух.Кавала има 100 000 жители, но през лятото броят им се утроява. Градът е създаден през VІІІ-VІІ в. пр.н.е. и тогава се е наричал Неаполи. По-късно се прекръства на Христуполи (град на Христос) в чест на апостол Павел. За него легендата разказва, че покръстил първата християнка – Лада, в местността Филипи, на 17 км северозападно от града. Там и до днес могат да се видят останки от старо римско селище.Сред забележителностите на Кавала са крепостните стени, византийските останки и аквадуктът – мост от римско време. Основният поминък на тукашните хора си остава риболовът. Светлините на отпътуващите вечер лодки са истинска атракция за гостите на курорта. Остров Тасос е гръцки остров в северната част на Егейско Море, близо до брега на Източна Македония и Западна Тракия. Главен и най – голям град е Тасос, често наричан Лименас. Второто по големина селище е Лименария. Най – висок връх Ипсари с височина 1203 метра надморска височина, дължина на обиколката на острова около 104 километра. Легендата свързва името на острова с красивата Европа, отвлечена от Зевс и внука за цар Агинор, Тасос, който наред със синовете му, тръгват да я търсят, но попаднал на красивия остров с богати земи и прекрасен климат.

Информация за хотела:
Хотелът се казва Есперия – http://www.esperiakavala.gr/ , намира се в самия център на града, в близост до пристанището, известен със своето гостоприемство и дългогодишен опит в сферата на обслужването, гарантира комфортен престой. 24 часа обслужване, безплатен Wi – Fi, богата закуска.

 

 

(оds)

Translate »