Виена разпалва нашето въображение с бързите си валсове и красивата сграда на операта, испанското училище за езда и традиционните кафета. Но освен цялата история и традиции, градът има и една много различна страна, която е младежка, модерна и изобретателна.
Градът е успял да обедини историческото си наследство с духа на новата ера. Няма да прекалим, ако кажем, че Виена има по нещо за всички. В района на музеите – културния комплекс, покрай огромните художествени музеи са интегрирани множество комерсиални бутици, клубове и барове с диджеи. Не далеч от Щефансплац ще намерите най-известните магазини, кафета и заведения.
Нова година във Виена – със самолет, обслужване на български език!
ГАРАНТИРАНИ ЦЕНИ И МЕСТА !
София – Виена – Братислава – Виена – София
ДАТA НА ЗАМИНАВАНЕ:30.12.2015
Промоционална цена:1039лв  899лв.  799лв.!

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1 ДЕН София – Виена
17.35 ч. – отпътуване от летище София (Терминал 2) за Виена с полет на авиокомпания „Bulgaria Air“. 18.25 ч. – кацане на летището във Виена. Трансфер до хотела.  Настаняване. Свободно време – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

2 ДЕН Виена
Закуска. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод: дворецът „Белведере“, един от най-хубавите барокови образци в света, принадлежал на Хабсбургите; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард „Рингщрасе“, изграден на мястото на старата крепостна стена; дворецът „Хофбург“ – зимната резиденция на Хабсбургите; Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият в Европа увеселителен парк  „Пратер“ със символа на Виена – Виенското колело. Свободно време или туристическа програма по желание – необходимо е ползване на градски транспорт: посещение на двореца „Шонбрун“ – лятната резиденция на Хабсбургите с местен екскурзовод. Вечеря в ресторанта на хотелa от 18:00 – 20:00 по предварително изготвено меню (без включени напитки). Посрещане на Нова година на площада пред Кметството. Нощувка.

3 ДЕН Виена – Братислава
Закуска. Свободно време във Виена или туристическа програма по желание – необходимо е ползване на градски транспорт (избира се една от двете екскурзии): 1. Посещение на Музея на историята на изкуството с местен екскурзовод на български език – една от най-богатите колекции на скулптура и живопис в Европа, която в продължение на векове е била притежание на Хабсбургите. 2. Екскурзия до Братислава с пешеходна разходка в историчекия център на града – замъкът на Братислава, където днес се помещава правителството на Република Словакия, катедралата „Св. Мартин“- свидетел на десетки коронации на кралски особи, академия „Истрополитана“, старото кметство, двореца на архиепископите. Нощувка.

4 ДЕН  Виена – София
Закуска. Сутринта – напускане на хотела (багажът може да се остави в стая за багаж). Свободно време или туристическа програма по желание – необходимо е ползване на градски транспорт: посещение на Императорската съкровищница с местен екскурзовод на български език – богати колекции от светски и религиозни съкровища, обхващащи повече от хиляда години от Европейската история. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 15.25 ч. с полет на авиокомпания „Bulgaria Air“. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 18.05 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София – Виена – София с включени летищни такси на авиокомпания „Bulgaria Air“
3 нощувки със закуски в хотел Senator **** във Виена
Вечеря в ресторанта на хотела на 31.12.2015 от 18:00 до 20:00 (4-степенно меню, без включени напитки)
Групов трансфер летище – хотел – летище
Панорамна обиколка на Виена с местен лицензиран екскурзовод на български език
Водач от България по време на цялата екскурзия
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Посещение на двореца „Шонбрун“
Екскурзия до Братислава
Посещение на Императорската съкровищница с местен екскурзовод (с включена входна такса за съкровищницата)
Посещение на Музея на историята на изкуството с местен екскурзовод на български език (с включена входна такса)
Посещение на Императорските апартаменти и музея на Сиси в двореца „Хофбург“ с местен екскурзовод на български език (с включена входна такса)
Новогодишна вечеря
Градски транспорт: 2,20 EUR (еднопосочен билет); 7,60 EUR (карта за 24 часа); 13,30 EUR (карта за 48 часа)
Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

Посещение на Императорската съкровищница с местен екскурзовод, при минимум 15 туристи (с включена входна такса за съкровищницата) от 19 г. 40 лв.
от 2 г. до 18 г. 20 лв.
Посещение на Музея на историята на изкуството с местен екскурзовод на български език, при минимум 15 туристи (с включена входна такса) 59 лв.

 

Посещение на двореца „Шонбрун“ с местен екскурзовод на турист при минимум 15 туристи от 19 г. 55 лв.
от 2 г. до 18 г. 45 лв.
Екскурзия до Братислава, на турист при минимум 20 туристи 89 лв.

 

 

(bhm)

 

Translate »